💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 2 /08.09. - 13.09.2020/

• 73 160
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 855
  • София
@Лорд Сняг, донякъде съм съгласна. Още от първия сезон имаше много неща, които смятам, бяха недопустими. Друга тема обаче, че предаването не е за деца. А интригите могат да са част от спортния елемент, тук просто са тотално безвкусни и сеирджийски.

# 856
Разглеждам инста на Сюзън, гледам, че е участвала в клип на Дуа Липа.

# 857
Здравейте,

не коментирам по принцип, а само чета, но сега и аз ще се включа, за да изкажа впечатления.
Като цяло този сезон ми е малко на кантар все още - хем ми се гледа, хем не ми се Grinning - много повече ми прилича в момента на предавания тип Вип Брадър, и много по-малко на Игри на волята. Иска ми се да фокуса да пада повече върху игрите, и по-малко от напр. гоненето на овце и крави. Grinning

В анкетата по-горе няколко дни не гласувах, защото все още нямах кой знае какви впечатления, но въпреки това сега дадох своя вот за Жътварите - там на повечето, поне на първо четене, им симпатизирам и като цяло смятам, че ще са по-задружното племе (въпреки че Ивана се опитва да прави някои номера). Мисля, че там тепърва ще се впечатляваме от силата на мъжете и упоритостта на жените - Джералдин ми изглежда като доста силов играч, а и Ивана не е много за подценяване. Елена също има качества, но мисля, че ще отпадне довечера. Сюзан ми е антипатична и слаба.

В Ловците харесвам Ваня - мисля, че има много да виждаме от нея, и ако си изиграе правилно картите може да достигне дори и до финал. Като цяло от всички жени във втори сезон, в нея виждам най-много потенциал и физически качества. Само малко, според мен, оплеска гласуването в момента и си навлече гнева на Тодор и Лазаринов - не беше правилна стратегия да изправиш двама от силните си играчи на номинация - най-малкото, защото не знаеш срещу кого ще се изправят от другото племе и каква ще е играта. Тошко - много се впечатлих от физическите му качества, направо останах с отворена уста като ги носеше тея талпи на гърба си Grinning , но пък самочувствието му си е доста високо и не приема, когато не е прав. Най-слабото звено в техния отбор ми е Ева. Симона и Йоанна мисля, че са по-добри състезатели. От Милен очаквам много в следващите игри. Като че ли сега малко остава в сянка.

Рибарите... не знам дали да ги коментирам изобщо Grinning много ми е зле положението там. Единият се има за голямата работа и че може много, а всъщност нищо не показва (Ивайло), другия и той се тупа в гърдите, че е най-добрия, ама пак нищо не видяхме, освен това, че щеше да издъхне в предишната игра (Иван), но може би пък е по-добър стратег и лидер от останалите в племето. За Александър нямам мнение - нищо не съм видяла още от него, а Николай - има физика момчето, показва някакъв хъс, ама малко като шут ми е го играе Grinning и повече май се раздава в междуличностните отношения, отколкото на арената. От жените там ме впечатли само Мая. Другите мисля, че скоро ще отпаднат.

Като цяло от жените ми липсват играчи като Бети, Амелия и близначките - мисля, че всяка една от тях показа страшна издръжливост, сила, баланс, ум. Въпреки че близначките малко ме дразниха в отношението си с останалите играчи, но не може да се оспори колко добри бяха в игрите всъщност.

Не знам дали сте коментирали, но вчера сутринта в "На кафе", когато обсъждаха предаването, Гала каза, че тази година регламента не й харесвал, защото й липсвало това накрая победителя да се избира със смс...и защо? Защото в такива формати хората трябвало да избират не този, който е най-силен, най-подготвен физически, но и този, който имал най-много добри качества в характера - дали се отнасял добре с хората, правил ли добри постъпки и тн., за да се давало пример на зрителите как да се държат в ежедневието си. С много заобиколки направо си го каза, че не е искала Юлиян да спечели миналата година, а е била за Добрин, защото бил по-добър човек Grinning
Аз не мога да кажа същото. За такъв тип формат, който на всичкото отгоре се казва ИГРИ НА ВОЛЯТА, трябва да спечели човекът, който е най-добрия в битките, а не в завръзването на приятелства. Такъв човек за мен беше Юлиян миналата година. И това като цяло, че е имал неразбирателства с някои от участниците в играта, съвсем не означава, че е бил лош човек - като гледам се разбира перфектно и поддържа връзка с други играчи като напр. Веско (тоя човек ми липсва като персонаж в Игрите Grinning ), а и той самия е отговорен за възпитаването на много деца. Като гледам и се отнася добре с приятелката си. Но това дали е добър или не, няма общо с представянето му в играта и това, че той трябваше да е победителят.

Но за друг такъв играч като Юлиян, мисля, че само може да си мечтам за момента.

# 858
  • София
липсвало това накрая победителя да се избира със смс

Значи ще се гласува от играчите? Еми тогава освен ако не са само жени на финала, жена няма да вземе Joy Мъжете никога няма да гласуват за жена да победи.

А Юлиян няма как да ми липсва, такъв прогнил характер, не мерси. Не ги разбирам жените, които толкова му се кефят, честно.

# 859

Значи ще се гласува от играчите? Еми тогава освен ако не са само жени на финала, жена няма да вземе Joy Мъжете никога няма да гласуват за жена да победи.

А Юлиян няма как да ми липсва, такъв прогнил характер, не мерси. Не ги разбирам жените, които толкова му се кефят, честно.

Казаха, че победителят ще се реши на арената, с финална битка. Тоест, който спечели битката - печели и формата.

# 860
  • София
Скрит текст:

Казаха, че победителят ще се реши на арената, с финална битка. Тоест, който спечели битката - печели и формата.

А, това вече ми се струва доста по-справедливо.

# 861
@Лорд Сняг, донякъде съм съгласна. Още от първия сезон имаше много неща, които смятам, бяха недопустими. Друга тема обаче, че предаването не е за деца. А интригите могат да са част от спортния елемент, тук просто са тотално безвкусни и сеирджийски.
съгласен съм и с двете неща - че и в първи сезон имаше доста недопустими неща*, и че предаването съвсем определено не е за деца. За съжаление повечето от децата в България са всеядни и не се влияят от червени и зелени точки.

*Изгарянето на знамето от Георги и детинското му държане след като разбра, че е номиниран, определянето на дажби кой да пуши и кой да не пуши**; цупенето на мистър "Майкъл Джордан", след като го разсипаха на баскетбол и отказа му да поеме капитанска отговорност; яденето на вафли от част от екипа, докато друга част гладуват; както и изблиците на г-н Тъпанчев "Аз съм шампион, ще ми гладиш ризата", бяха за мен морално недопустими неща. Особено горенето на знамето на прабългарите  и действията на г-н Тъпанчев в края на предаването заслужавах директна дисквалификация.

**Бяха изказани някакви неверни твърдения в ефир, че пушенето създавало лоши спортисти. Бързам да опровергая. Майк Тайсън, Димитър Бербататов, Зинедин Зидан и ред други спортисти са пушели по една пура преди важен мач и пак са звезди. редица баскетболисти в НБА са пушачи. Тайсън Фюри е пушач, а стана за втори път шампион в бокса. Моля да не се тиражират неверни твърдения. Всеки човек сам си носи личната отговорност и си преценява дали може да пуши и да спортува.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:13 от Лорд Сняг

# 862
  • София
Абсолютно подкрепям. За съжаление много вода има да изтече, докато на продуцентите им уврат главите, че такива предавания не са интересни заради цирковете, а въпреки тях.

Това с пушенето не мога да го коментирам, не съм пушач.

# 863
За победител този сезон е гласена жена.

# 864
Аз още не съм гласувал в анкетата.
На мен Жътварите ми се струват най-балансираното племе. Но имат един огромен проблем за момента - нямат лидер.
Ловците също имат много потенциал, и за мен Ваня и може би Милен биха стигнали поне до шестицата, защо не и до финалните трима. Ако Чудомир се окаже машина ще са може би най-силното племе.
Рибарите имат най-много слаби звена и най-лошия микроклимат. Но от тях очаквам изненади.
А и какви рибари са - една риба не могат да уловят Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:28 от Bengun

# 865
И аз не съм пушач, но съм либерален по отношение на пушенето. когато димът ми стане непоносим просто се махам. Струва ми се абсурдно някой да ти определя дневна дажба (освен ако не е специално овластен, а случая с Георги не бе такъв).
Бербатов е разказвал  в интервю, че треньорът им в Байер Л им е казвал - "Момчета не ме интересува дали ще пиете, пушите, ходите по дискотеки, по жени и пр. Утре искам от всеки от вас да е във форма. Как ще я постигне си е ваша работа. Ако искате правете секс, ако искате не правете. Ако искате пийте (ако смятате, че носите на пиене), ако искате не пийте, но утре искам да сте в кондиция, иначе ще се наказваме." Т.е. всеки е имал лична преценка.

Малко перифразирам, но смисълът беше това - слагат ти на китката нещо като часовник, то показва определен брой изразходвани или приети калории и на други ден си има норма. Как ще я постигнеш си е твоя работа.
Принципът - сега се събираме пет човека и аз като непушач забранявам цигарите на останалите четирима за мен е абсурден.

П.С. да, жътварите и за мен са най-балансирани. Отново има едно рамо за "жълтите". Рибарите имат Катя, която е със слаба психика, Ивайло, който е откровен бай Ганьо и сексист и Ники, който е смешник.
При ловците нещата са трагични. Тодор е прям и силен, но е безумен нарцис  и е тъп. Ваня е подличка, Ева е некадърна, Ники Л . не впечатлява с нищо, а и се разделиха на лагери. Пламен ги напусна.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:23 от Лорд Сняг

# 866
Аз пък съм пушач, но не понасям да се пуши в затворено помещение или когато се храним, така че е относително. Ако храната на групата зависи от количеството цигари, ще се лиша, защото да са нахранени всички е по-важно от това аз да се напуша. И тук нещата опират до човек, а не до правила или принципи.

# 867
За победител този сезон е гласена жена.

Добре, гласена е, но дали се е случило. Това трябва ли да ни говори , че пак е имало преиграване на финала докато спечели Ваня.
Ако е така да си спестя нервите и да си гледам за пчеличките по Дискавъри.

# 868
Ясно, първи сезон печели мъж, сега трябва жена.... вместо да дисквалифицират недопустимо поведение и да не дават язява на простащината...

Едва ли ще спечели Ваня обаче, по-скоро си представям Симона  или някой напълно безличен като Сюзън

# 869
принципно аз нямам нищо против да стане жена победител, но е много важно как. За мен близначките миналата година изтърваха сума ти шансове да влязат в осмицата.
Можеха да направят комплот с Юлиян и бившите прабългари срещу Радостина вместо обратното. можеха да не пускат по-едрата  Елена на гредата за баланса, срещу Веселин, а по-дребната Стефания, но д ържаха винаги да се сменят., Елена можеше да скочи малко по-късно, тя водеше, но това й скапа психиката. да не говорим, че ако бяха дисквалифицирали Веселин за държането срещу Ана Мария имаше шанс да ги върнат и със сигурност щяха да бият Ана Мария, а  вероятно и Радостина и Венца.
Амелия Мира също бе силна, но прекалено рано го демонстрира и изплаши мъжете-славяни. Тук номерът е, да си криеш силите и в последният момент да извадиш Асото пика от ръкава и да обявиш кент флош, когато вече всичко е на масата. ако в самото начало на играта извадиш Асото пика после другите ще се обединят срещу теб и ще те смачкат. Добрин добре го отигра този номер. Уж тих, кротък, малко смотан, а накрая се развихри.

Общи условия

Активация на акаунт