ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 39 632
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И аз ще избера 20ти окт ако ме питат. Ще се видим после по коридорите. Едната няма да може да стои права, а другата да седи. Хахаххаха
Нищо.. важното е да сме живи и здрави Grinning

# 346
  • София
И аз се включвам в групичката на решилите да раждат в Шейново. Миналата седмица се видях с лекаря, към когото се насочих (специални благодарности на Дели за съвета) и вече нямам никакво съмнение. Утре сутринта отивам на тонове, да се видим с него и да ми даде документите, които да попълня. За момента говорим за естествено раждане, дано да остане така и момчето да се задържи на топло поне до средата на октомври.
Dagny, съжалявам да чуя как се е развила ситуацията при теб, но важното е с бебето да сте добре.

# 347
  • София
JayRay, от акушерка е историята, която не работи там, но има приятелки там. Та става дума за момиче, което е очаквало близнаци. По думите на акушерката принципно е практика близнаците да не се чакат до термин, защото нарастват много и също така ги вадят секцио в повечето случаи. Но в този случай са ги чакали до термин и са настоявали за естествено. Натискали са жената по корема при раждането. Резултатът е едното бебе мъртво родено, а другото със сериозни увреждания. Като това се е случило преди дестина дни някъде. Може да е имало допълнителни обстоятелства, за които не знаем. Не е имало интерес да ми го разказват, за да ме наплашат. Акушерката е майка на моя приятелка и понеже знаят къде се следя и мисля да раждам са решили да ми го споделят. Майка й сега работи в лаборатория, така че не е подрикване да раждам на мястото, където тя работи.
А ти в коя седмица си и колко е голямо бебчето ти? А и ти как си като структура и килограми? Питам за подробности, защото видях, че и ти се следиш при д-р Милчева и ще ми е полезна всякаква информация относно това, което сте обсъждали за раждането. Ние още не сме говорили по темата, очаквам утре да се случи това и да се поориентирам какво да правя. Единствено предния път като ми мери бебето без да повдигам изобщо въпроса тя ми каза: “Нали знаеш, че секцио по желание не мога да ти направя. Така че, ако искаш е хубаво да се насочиш към друго място.” При което аз отговорих, че не искам аз да решавам какво да бъде и искам да си пробвам естествено, ако е възможно, но ако е твърде голямо бебето се притеснявам. Разговорът приключи до там. Та не знам...това намек ли беше?!
Аз съм слаба като цяло, всичко е в корема качено. Иначе съм 166-7 висока, сега съм 67кг., 40гс. Милчева никога не е говорила за секцио по избор. Пита ме как мисля да раждам и директно й казах естествено. Та на всички прегледи си говорим, че чакаме да тръгне. Последно само каза това, че чакаме 5-7 дни и после се предизвиква. До последно не беше наваксал и си бяхме спокойни. Но принципно го водят по ПРМ 24.9, което реално е утре....Готвехме го за 2.10, но дори и с индуциране ще е края на септември май май. Измери го 3500 миналия петък като за около 10-12 дена в качил от 2800 до тези кг. Утре ще видим колко ще е и да изговорим още неща. Мен честно казано хич не ми допада идеята да ме режат, но ако спешно се наложи няма как.

# 348
JayRay, от акушерка е историята, която не работи там, но има приятелки там. Та става дума за момиче, което е очаквало близнаци. По думите на акушерката принципно е практика близнаците да не се чакат до термин, защото нарастват много и също така ги вадят секцио в повечето случаи. Но в този случай са ги чакали до термин и са настоявали за естествено. Натискали са жената по корема при раждането. Резултатът е едното бебе мъртво родено, а другото със сериозни увреждания. Като това се е случило преди дестина дни някъде. Може да е имало допълнителни обстоятелства, за които не знаем. Не е имало интерес да ми го разказват, за да ме наплашат. Акушерката е майка на моя приятелка и понеже знаят къде се следя и мисля да раждам са решили да ми го споделят. Майка й сега работи в лаборатория, така че не е подрикване да раждам на мястото, където тя работи.
А ти в коя седмица си и колко е голямо бебчето ти? А и ти как си като структура и килограми? Питам за подробности, защото видях, че и ти се следиш при д-р Милчева и ще ми е полезна всякаква информация относно това, което сте обсъждали за раждането. Ние още не сме говорили по темата, очаквам утре да се случи това и да се поориентирам какво да правя. Единствено предния път като ми мери бебето без да повдигам изобщо въпроса тя ми каза: “Нали знаеш, че секцио по желание не мога да ти направя. Така че, ако искаш е хубаво да се насочиш към друго място.” При което аз отговорих, че не искам аз да решавам какво да бъде и искам да си пробвам естествено, ако е възможно, но ако е твърде голямо бебето се притеснявам. Разговорът приключи до там. Та не знам...това намек ли беше?!

Надявам се да е някаква клевета, която се носи за болницата.
Много е  тъжно и глупаво ако са “поели” политика за естествено раждане на всяка цена, ще загубят голяма част от пациентите и лекарите си...

# 349
Няколко мами споменахте, че имате широк таз. И в Токуда и на ЖК ми казаха, че ако се готвя за нормално раждане в 37 г.с трябва да ми направят вагинален преглед, на който да ми измерят таза, да проверят позицията на бебето (дали е слезнало) и дали има разкритие някакво. Бяха категорични, че всякакви външни измервания и преценки на таза са безсмислени и неинформативни. При вас ставало ли е дума за такъв преглед и то седмици преди термин?
Четох по темата няколко изследвания, че от такива рутинни прегледи не са установени ползи нито за майките, нито за бебчетата, но за сметка на това носят риск от инфекция или преждевременно пукане на мехура...плюс това, че жените минали такива прегледи били с 30% по-голям шанс да се окажат секцио накрая.
Наистина не мога да си представя каква полза има от този преглед при положение, че има бебета, които слизат и се наместват в таза в деня на раждането.

# 350
Здравейте момичета,

и аз минавам на отчет от днешния преглед.В 36+1г.с,но бебо отговаря на 38 г.с и тежи 3481 кг.За две седмици е качил 1 кг.
Аз съм 175 см.,забременях 64 кг,а сега вече  съм 85кг.С термин 20.10 съм,но избрах дата за секцио 12.10 и силно се надявам бебчето да издържи до тогава.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 00:16 от Pandy-iv

# 351
  • София
Какъв ще да е този вагинален преглед? УЗ или някакво бърникане?
Защото ако е вагинален ултразвук - спукването на мехура е невъзможно, освен при наличие на разкритие. Инфекция също не ми се вижда възможна, защото те слагат чист, туко-що отворен кондом на апарата.
Аз лично съм със вагинален преглед УЗ на почти всяко ходене на ЖК и до сега имам само чисти МБ-ии и дебела шийка.
Ма не знам за това ли говорим, де.

# 352
Тц, баш бърникане като за проверка за разкритие, която се прави с пръсти. То е и болезнено, но това се преживява стига да знам, че има смисъл. Уж целят да установят (не)съвместимост между таза на майката и главичката на бебето, но реално това няма как да се знае със сигурност докато не тръгне раждането (и Олга Дукат говореше за това в една лекция днес). Ще поискам по-ясни аргументи от АГ в понеделник на тоновете и най-вероятно ще го откажа. Не знам дали има смисъл да изтъквам, че СЗО НЕ препоръчва такова измерване при положение, че бг болниците така или иначе не спазват техните препоръки.

# 353
  • Пловдив
И мен ми правеха проверка на разкритието с пръсти, абсолютно безболезнено, болезнено е, когато АГ наглася ли, придърпва ли за да се ускори процеса, но то трае секунди, просто като не знаеш какво те очаква си изненадан неприятно /обикновено го правят опитни лекари/. Една добра акушерка също мисля, че знае как/кога да натисне за да помогне.
Тук кърменето е на почит /не помня дали го споделих напред/, като грешка отчитам, че послушах хора и не закупих помпа, взех от позната и се преродих. Цедя се, давам на поискване и не се нервя излишно. Но това днес, вчера хич не ми беше така просто.
Днес поставиха втора ваксина на бебето, прегледаха слуха. Надявам се утре да няма пречка за изписването ни.

# 354
Един/а позната на един/а приятелка на вуйчото...... и т.н., whiterubi, мисля, че на всички  ни трябва спокойствие и позитивност, а не слухове тип - Хичкок!
Ако някой не го е написал лично е просто преповтаряне на недоказани слухове. Във всяка болница се случват страшни неща, но трябва да сме над тези неща, защото стреса е достатъчен и без раздухване на слухове!
Извинявай, ако поста ми ти се стори нападателен, но пак казвам, че имаме нужда от позитивизъм, вяра и щастливи емоции - и не само ние, а и бебетата ни!

# 355
Деси, ръчна или ел помпа ползваш?
Доста пъти са ме гледали с вагинален ехограф, там няма опасност. Но не бих позволила да ме бъркат за измерване на таза просто така, без да е започнало раждане и да проверяват за разкритие.
В не тръгнал родилен процес това ми се струва рисковано и опасно. АГ никога не го е споменавала, също на преглед тя ми е казвала, че таза ми е широк и добре сложен за нормално раждане, не знам дали е правила някакви замервания с ехографа или на око просто.

# 356
Foxmil, именно затова не го разказах първоначално, а по молба на JayRay. Не съм имала за цел да плаша някого, има и доста други истории за болницата от първо лице. Моля се никоя от нас да не попада в тази статистика. А едва ли пострадалата мама ще тръгне сега да разправя по форуми за случилото й се. И да, поста ти определено е нападателен! Умишлено и в поста с разказа не споменах името на болницата... В крайна сметка тук сме да си споделяме информация, всеки сам преценява доколко му е полезна и колко да я взима под внимание.

# 357
foolishgames, добре дошла, ти си съвсем скоро. С какво раждане се очаква да си ти?

Дунда, ми то индуцирано и секцио си е все гадно нещо. Не съжалявай, че ти отнемат избора. Индуцираното раждане е толкова гадно... и бебето така и така не е готово да излиза, че направо по-добре секцио. На теб как ти е днес кръвното? Поддържаш ли го с допегита или пак качваш ?

whiterubi, остави тая тревога с размера. Това наистина не е проблем. Не е и сигурно, че ти е голямо бебчето. Мерките в последните седмици правят много големи грешки. Важно е да нямаш медицински проблем. Горе главата Heart

Dagny, благодаря. Ами за сега естествено, аз заради това и се чудя за болницата, защото реално искам да разчитам на определен лекар, а в Надежда нямам избор.

# 358
  • Пловдив
Дунда5, в момента ползвам на Лорели този модел

Лично аз се бях насочила към Медела втора употреба /тя е единствената двуфазна помпа и е точно разработена на принципа на сукателния вариант на детето/, та ще помисля още малко, ще видя дали и Георги ще засучи или ще играем на тази схема.

# 359
Десислава, честита рожба, а на теб бързо възстановяване. Благодаря, че сподели как е преминал процеса, за първескини като мен е много ценна информация от първа ръка, нищо че аз конкретно засега се очертава да раждам секцио.

Дагни, JayRay, Solace, развеселихте ме, съчувствам ви и влизам в положение, разбира се, просто имате забавен начин на изразяване, та и да си мрънкате, пак е свежарско:D

И на моя мъж вече му втръсна от бебешки истории и неволи, очаквам скоро да почне да бълнува по темата, щото той по принцип говори на сън, та няма да ме изненада. Охкането и ахкането при ставане, лягане, навеждане, ги има и при мен, даже вече не се интересувам къде ме боли и защо.

Имам колебания за раждането, Надежда или Шейново. Докторът ми е супер пич, и млад и надъхан, и професионалист, той е в Шейново. Но пък в Надежда ме блазнят условията и това че очевидно са много сериозни за ковид мерките. Някой с опит, съвет за някоя от двете болници плс? По-скоро за Надежда, щото за Шейново вече имам пресни положителни отзиви . Малко ме притеснява , че не се следих при тях и да не изпуснат нещо в последния момент. А аз спрях да ходя на следене в Надежда, заради една конкретна докторка , за която днес разбрах, че вече не работи там.

И аз съм в същата дилема-блазнят ме условията в Надежда, не се чувствам като в болница и ми е спокойно. Ама някак не мога да се пречупя да съм при кого да е.

Общи условия

Активация на акаунт