ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 820
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Mademoiselle90, добре дошла Hug имаш хубава професия. Не трябваше да я споделяш, сега ще те залеем с въпроси Joy
Не се притеснявам, ще помагам с каквото мога !!! Simple Smile
Добре дошли на новите мами! Аз искам да попитам нещо Mademoiselle90: Вчера бях на преглед и както всеки път винаги докторката ми казва нещо, което не спирам да го мисля до следващия преглед. Миналия път бебо беше с пълен пикочен мехур, сега се беше изпишкал, но пък ми каза, че има чревно съдържимо и си отбеляза при раждането да се провери кога ще се изходи за пръв път. Това трябва ли да ме притеснява, че има някакъв проблем с червата.

# 91
  • София
Добре дошли на новите мами! Blush

И аз започнах да си подскачам на топката по малко вечер. Чудих се кога е окей да започна, ама щом има и контракции, и бебо е над 3кг се престраших. А и малко ми отпуска кръста. Гледаме и разходки вечер да правим, ама като стигна 3-4000 крачки и се оплезвам като куче.

Всички покрай мен почнаха да говорят как предусещат, че нещата ще се случат тези дни. Майка ми и тя звъни през няколко часа да ме проверява, че имала също някакво усещане. Та днес се хванах да изчистя целия апартамент от-до, без прозорците, че няма шанс да се справя с тях. Grinning

# 92
  • Пловдив
Минах и аз през АГ вчера, бебо е дръпнал още 100гр, вече си е в мен направлението за раждане, разрешението от очния, чакам във вторник да си взема микробиологията и все пак се надявам да се видя още веднъш със следящата /запазих все пак час и за 21.09/.  Тези дни трябва и с фризьорката да се чуя, че да не изтърва момента и е крайно време май да взема нещата за болницата.

Добре дошла, Мадмоазел Simple Smile

# 93
Благодаря ви за съвета да ида на още един очен лекар, този път с разширяване на зениците. Днес бях, няколко пъти капки, продължителен преглед както си трябва (а не като другата лекарка- една минута за целия преглед и философстване, че в чужбина това не го гледали...) .Днешната лекарка ми откри леко разкъсване на ретината и ми направи лазерен серклаж, но дали ще мога да родя естествено, ще може да ми каже десет дена преди термина....А то нали секциото се прави предварително, а още по-предварително трябва да се уговори... Сигурно не става от днес за утре... 😞

# 94
Здравейте , аз си записах час за очен преглед в МЦ Светлина, София, някой тук или в друга тема ги беше похвалил. Та ще споделя после инфо. Честно казано, дори и рискът за зрението ми да е малък, не бих го поела, предвид че основно гледам само с лявото си око, а другото е на 20%. Но искам да чуя становище от специалист и вече, предвид и другите фактори за секцио, да съм спокойна за себе си, че избирам опарацията не от страх от болка от естественото, а по медицински причини.

Днес правих извънреден преглед, тъй като цяла нощ бебето се въртя бясно и се счупих от остри, пробождащи болки ниско долу. Сутринта намаляха, но не изчезнаха, просто то явно заспа най-накрая. Док. каза, че всичко е наред и бебето е още високо.

Вие имате ли такива пробождания, при ходене например ? Като ме хване такава вълна и движа като костенурка, едва едва. Но нощес беше нетърпимо...

Та явно е нормално да боли, ще търпя какво да се прави.

# 95
  • Пловдив
tinyfairy, аз много се радвам, че си отишла за второ мнение. Ако не избираш екип и предварителна дата може да постъпиш в болницата като за нормално раждане с направлението и т.н., просто при приема ти, ще те приготвят за секцио, поради медицински причини. Екип се сформира за 10-15минути. Проблемът с очите не е предпоставка да не се изчака бебето да даде индикации за раждане, напъните, които са опасни, са при започване на същинското раждане.

# 96
Аз днес също бях на преглед на очен, т.к. съм с късогледство. Отидох в клиника Вижън с направление. Така че платих само някаква нищожна такса. Доволна съм от прегледа, бяха много внимателни и сестрата, и докторката. Имам зелена светлина за естествено раждане. Но все пак казаха, че сто процента гаранция за нищо няма и е хубаво след раждането пак да се направи консултация, за да се види дали е настъпила някаква нежелателна промяна заради напъните.

# 97
Десиссслава, благодаря за отговора. Избрала съм си доктор, но щом може и без да е планувано секциото, значи остава и да не раждам преди очния преглед....а има много време, сега ще се притеснявам и за това.
И аз бях в Светлина, макар че не аз съм писала за това в темата. Много съм доволна от лекарката.
Естествено, че след раждането пак ще трябва преглед, защото много често дори да не си имал проблем, от напъните се случват при някои хора неблагоприятни промени с ретината и човек може и да си ослепее ако не се вземат мерки.

# 98
  • Пловдив
Няма да се притесняваш, седиш и си чакаш, така или иначе каквото и да планува човек, бебето и Господ имат свои планове - я виж колко септемврийки имаме тук Wink важното в случая е, че си минала през компетентен лекар и имаш време да нагласиш съзнанието си за раждане, чрез секцио, което за мен е по-важно от това да се притеснявш.

# 99
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас правила ли е консултация с хематолог по време на бременността и в какво се състои прегледът? Благодаря Ви.

# 100
Здравейте мами! Случайно да сте запознати дали във Варна някой рисува бременни коремчета?

# 101
Здравейте момичета искам да попитам ако има някоя мама от Бургас Меден Рудник да ми каже някоя жена която бае защото съм в 34 г.с. и имам ужасно главоболие и не е от кръвното.БЛАГОДАРЯ ВИ

# 102
Mishel, аз самата страдах от ужасно и често главоболие от както се помня, понякога пристъпите ми продължаваха по два дена, дразнеше ме светлина, шум, всичко. Като бях малка чак повръщах от главоболието. Така че напълно те разбирам, но баенето не смятам, че ще ти помогне. Баба ме научи да си бая сама като бях малка ( думите се учат преди да станеш жена) но не бих казала, че ми помагаше. Сега откакто съм бременна изобщо не ме боли глава, преди това чак имах приложение, с коеъо си следях главоболията. И при мен не беше от кръвното. Явно е мигрена. Та мисълта ми е, че от разбъркването на хормоните при мен главоболието спря, много се тревожех как ще карам без лекарства цяла бременност. При теб може би се е случило обратното заради хормоните и вероятно ще отмине с края на бременността. На мен ми помагаше почивка на тъмно и тихо. Айрян със сол, кола също много помага, ако ти се гади от главоболието. Пий повече темности. А за нещо подходящо за бременни мога да ти препоръчам Omnibuotik Migra, на мен АГто ми го изписа още в началото като й казах, че имам такъв проблем с главоболията от години. Но ако решиш да го вземеш попитай първо проследяващия те АГ.

# 103
И аз съм от началото с Omnibiotica и супер много ми помогна, имах отвратително главоболие. Поне при мен забелязвам, че вече към края на бременността много от гадните симптоми затихнаха, вече го няма главоболието, пъпките, сомнамбулстването. Май организмът ми се радва, че скоро ще приключваме.

# 104
  • София
Днес ми мина прегледът при АГ. Малкия е вече 3кг, още си стои високо, не е слязъл както си мислихме с ММ. Другата седмица пак ще се видим за тонове и прегледи. Иначе АГ смята, че може да си се появи септември както беше първоначално. Ако мине 24.9 и до 2.10 не съм родила каза, че ще го предизвикаме. А на тоновете маймунката прави шегички само. Ту заспива, ту се събужда, само ме въртяха днес. Чувствах се като прасенце на шиш.
Нещо вече нямам търпение да се роди. Не само да си го гушкам, ама почва и много тежко да ми е. Гледам да не мрънкам особено, че и ММ е изнервен вече, а някой трябва да балансира. Някак си нагласата ми е до края на септември да са се случили нещата и като видях, че не е слезнал днес малко се поотчаях.

Общи условия

Активация на акаунт