ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 828
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Аз отново да се появя. Бях за 5 дни в болница, защото ми откриха белтък в урината, на фона на отоци и високо кръвно. Успяхме да стопиране нещата и кръвното да го задържим в що годе нормални граници. Днес ме пуснаха вкъщи, и ще се чуваме постоянно с кардиолога и АГто. И ще пускам всяка седмица обикновена урина. Бебока върви с 2 седмици напред, плацентата вече е 2ра степен. Отделно е седалище, и то не чисто, а има крака надолу (това е възможно най-неподходящата позиция).  Едва ли ще устискам ноември. Направихме и кортикостероидна профилактика, така че съм по-спокойна. Сега надеждите ни са да устискам до 1.10. след това ще му мислим.
Та това е в общи линии при нас Simple Smile купона е на макс Simple Smile

# 106
Мамчета, здравейте!

Искам да ви споделя, че вече съм в 9тия месец и противно на всички мои очаквания , чувствам се ужасно физически 😂. Постоянно ми се гади, много ми тежи котема вече , само ми се лежи и спи, едвам дишам, супер лесно се уморявам , главата ме наболява от време на време и още сумати неща . Дори не съм предполагала, че може да ме болят толкова много неща едновременно 😂😂😂 Най големия ми проблем е дишането, с него едвам се справям, като седна и имам чувството , ме бебето ми притиска всички въттршности и трябва да легна, за да се почувствам по добре . Абе, общо взето съм мързеливо майче и не си давам много зор. Виждам, че и другите имат подобни оплаквания като мен, така че за момента не се притеснявам ❤❤❤

# 107
Аз отново да се появя. Бях за 5 дни в болница, защото ми откриха белтък в урината, на фона на отоци и високо кръвно. Успяхме да стопиране нещата и кръвното да го задържим в що годе нормални граници. Днес ме пуснаха вкъщи, и ще се чуваме постоянно с кардиолога и АГто. И ще пускам всяка седмица обикновена урина. Бебока върви с 2 седмици напред, плацентата вече е 2ра степен. Отделно е седалище, и то не чисто, а има крака надолу (това е възможно най-неподходящата позиция).  Едва ли ще устискам ноември. Направихме и кортикостероидна профилактика, така че съм по-спокойна. Сега надеждите ни са да устискам до 1.10. след това ще му мислим.
Та това е в общи линии при нас Simple Smile купона е на макс Simple Smile

Мадмуазел, защо да не устискате след като краката са надолу? Моля те не ми казвай, че има по-голям риск да спука мехура така. Само този страх не бях имала. Месеци наред ме плащат с преждевременно раждане И кръвоизливи заради ниската плацента, а на всичкото отгоре момата е надолу с краката като повечето време са изпънати и ме разтяга жестоко или ме
Рита в пикочния мехур като вече официално няколко пъти малко се напишках от това. Стои така поне от 2 месеца вече и не иска да мръдне. Neutral Face

# 108
  • София
Това с ударите в пикочния мехур ме тормози много. Чак в краката ме удря болката понякога и се присвивам на две, нищо че младежът е с главата надолу. Вчера АГ каза, че в случая го усещам, защото още не е слезнал в малкия таз. А не мога да си представя, ако крачката бяха там. Той и сега си ги шути стабилно нагоре, а надолу с помощта на гравитацията... Frowning

# 109
Някой беше питал как протича прегледа при хематолог..... Аз ходих понеже хемоглобинът ми беше 95 и ми измериха кръвното, прослушаха ме със слушалка, очите и ръцете ми гледаха какъв цвят са, лимфните възли опипваха да не са подути и ми пуснаха желязо да си изследвам. Беше в норма желязото, но установиха, че нямам анемия, просто такава ми е бременността и бебето си взема всичко от мен по много. Предписаха ми малтофер капки и сега хемоглобина ми е 112.

Аз съм 37+г.с. много ме боли вечер като се обръщам в леглото. През деня имам доста втвърдявания и менструални болки, но само в яйчниците, без кръста. Имам и прорязвания в срамната област. Тия дни освен увеличаване на течението ми изтича и по малко вода. В сряда съм на тонове и ще видим дали са околоплодни води.

# 110
Цяла бременност се пазя от храни, май си направих нещо точно на финала... Някакъв турски ресторант със съмнителна хигиена и резултатът- болки в стомаха и тежко разстройство. Знам, че малко съм параноичка, но..трябва ли да си пускам изследване за токсоплазмоза, салмонелоза или нещо друго ? То трябва да минат и две седмици всъщност за антитела.. 😟

# 111
tinyfairy,
Мисля, че не е нужно! Те готвят с повече подправки, неспецифични за нашата кухня и запръжки и от това си си раздразнила стомаха и червата!

Ох, с ритането и при мен е ужас!
Единият е седалищно и пикочния мехур и яйчниците са станали на батут, а вторият е напречно и ребрата от едната страна май вече са с “деформация” от ритниците.
Аз съм 36г.с. и вече чакам с нетърпение появата им!

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 10:36 от Foxmil

# 112
  • Пловдив
Аз също мисля, че е излишно да пускаш изследвания. Ако си яла и агнешко също е възможно, защото е по-мазно и като цяло ние май на Великден и Гергьовден само го консумираме.
Аз, където цял живот съм с проблемен стомах от 34-35 г.с., съм свръх редовна във WC, почти разстройство по моите сш разбирания.

# 113
  • София
Не, не ги изследвай. Салмонелата излиза веднага, ако си заразена и е важно, ако бременна я има - да я третира в рамките на 2 седмици. Иначе много лошо. Но тя се случва мноооого рядко и освен това ще имаш симптоми - повръщане и диария поне 3 последователни дни. Така, че ако ти е моментно състоянието - не прави нищо и споко.
Токсоплазмозата на финал не е страшна както в началото и в средата на бременността. А и нея може а я налепим от всякъде - неизмита добре салата, диня, пъпеш... Така че нея не можеш да ѝ смогнеш да я изследваш.
Ако снощи си ходила на ресторант - трябва днес до обяд/раннен следобяд да ти е минало.

# 114
Благодаря ви много ! Подправки нямаше в това, което поръчах (половин час избирах от менюто, за да съм сигурна, че е нещо безопасно...). Но ако хигиената не е ок, всичко е възможно. Моят запек е толкова тежък, че такова разстройство като след лекарства за колоноскопия е доста странно.

# 115
Момичета,

аз да ви питам,тъй като моя Аг казва да изчакам малко,вие кога мислите да правите консултация с анестезиолог?

# 116
  • Пловдив
Секцио ли ще си, че държиш на среща с анестезиолог?

# 117
Десиссслава,

Да,Секцио-забравих да уточня.Аз не държа,дори незнаех че се прави такава среща,но АГ каза,че задължително трябва да се направи консултация с анестезиолога преди раждането,но да съм изчакала още малко...

# 118
  • София
Десиссслава,

Да,Секцио-забравих да уточня.Аз не държа,дори незнаех че се прави такава среща,но АГ каза,че задължително трябва да се направи консултация с анестезиолога преди раждането,но да съм изчакала още малко...

Само при секцио ли се прави такава консултация? При епидурална упойка необходим ли е тест за алергия?

# 119
  • Пловдив
Май е хубаво да се направи тест по принцип за всички, макар, че и при мен изобщо не се е коментирало.

Общи условия

Активация на акаунт