ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 838
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз ще правя тест за алергия към упойките, въпреки че за момента говорим за нормално раждане. При мен е налице алергия към определени антибиотици и искам да съм сигурна, че няма да стане фал. Разговарях с алерголог във ВМА и се оказа, че резултатите важат един месец що се отнася за раждане. Така че, живот и здраве, аз ще правя теста в началото на октомври.

# 121
Аз в петък съм на тест за упойки, тъй като имам алергии към разни медикаменти. Валиден е 1 месец, а ние се целим в 7 октомври секцио при термин 14 октомври. Още нещо - въпреки че съм си правила такъв с първата бременност, док каза, че нещата може да са се променили.

Моето бебе е доста кротко, но пък така ме боли срамната кост след малка разходка, все едно съм правила шпагати и секс цял ден. Тая седмица на жк ще й кажа на АГ да ми каже какво да правя. Охкам като стара баба, а бебето дори не е толкова голямо още.

# 122
Не съм и мислила даже за такава среща Confused Може би ще трябва и аз да го коментирам, въпреки че не се знае какво ще се случва с това раждане. Аз краката ги усещам върху пикочния мехур и като легна надясно, се виждат яки ритници от лявата част на корема :Д мисля, че скоро няма да реши да се обърне, но има време и надежда (34+3)

Как сте с килограмите? Аз съм вече +14, откри ми се як апетит за сладки неща, постоянно чопля нещо, а започна зверски да ме боли дясната тазобедрена става, вечер едва си намирам място..

# 123
Да попитам мамите, които ще си правят тест за алергичност към упойки. Та въпроса ми е къде сте се насочили да правите теста и също с направление от лекар ли се ходи или се плаща само?
Извинявам се за глуповатия въпрос, но не съм наясно и не съм правила до сега 😑

# 124
  • София
Утре съм на ЖК и ще питам за упойките. Аз бих се възползвала Grinning
 +14 кг съм и аз Плача.
Планирах да финиширам +14 кила, защото така ми определяше приложението. А то какво стана... Срам. Качих навсякъде.

Ето я и графата на срама.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 16:48 от Dagny

# 125
Аз съм + 17 кг., а съм 34 г. с. До края сигурно ще кача поне още 5 кг. 🙊😱
И мен зверски ме болят тазобедрените стави. Спя на пресекулки, защото непрекъснато трябва да се обръщам от ляво на дясно. Ще питам АГ дали мога да облекча болките, защото напоследък са още по-силни

# 126
Май няма да е лошо и аз да питам за теста, че то уж за естествено се стремим, но накрая не се знае.
Ох за килата, аз не знам какво да кажа. Почнах 85, свалих заради гадене до 81, сега съм 87. Та как да ги броя не знам. Знам само, че вече всичко ми тежи, всичко ме дразни, спането е едно..., гърба ме боли, през цялата бременност внимавах уж с храната, а сега само сладко ми се яде и не мога да се контролирам вече ☹️
Почнаха ръцете, пръстите при свиване да ме болят, лявото бедро издава багажа нещо...
Имам много моменти, в който не мога място да си намеря, нито да седна, нито да легна, абе никаква поза не ми е удобна...
Абе помъмрих си поне 😄

# 127
Благодаря, Dagny. Ще чакам да споделиш за упойките след ЖК.
Аз пък съм качила общо до сега +19кг. в 36 г. с съм. При мен са доста понеже започнах с много малко кг. От 46кг. Ама последния месец не качвам и кило и съм ги забила на 65кг и не мърдат 😄
Dagny,  не се притеснявай от килата, все ще ги свалиш след бременността покрай детето. Да сме здрави пък другото се оправя.

# 128
При мен вече не са само когато спя, трудно обръщане вечер също, постоянно се будя, но това е като подготовка за нощни хранения хаха. Боли като вървя, седя, при навеждане.. чудо.. Сега разбирам баба ми, която казва "ох" на всяка крачка.. Иначе приложението, ако ви покажа кривата, някъде съм се стрелнала в небесата Grinning

# 129
Първият път правих теста в държавната болница, където раждах, и дума не стана за поемане от касата... Втория път пак си платих, но хванах анестезиолога в репродуктивната клиника, в която се следя, тъй като той е част от екипа на доктора. Пак платих, разбира се. Тестът не е само за упойки, а за медикаменти като цяло. Веселите неща, морфин, лидокаин, които ще ме поддържат във форма след операцията, също ги имаше вътре 😅
Коремчето ми се стяга често, неболезнено. Определено повече от преди да спра магнезия (взимам, ако се наложи). Малката рита на всички посоки. Основните ми оплаквания са от зъби, на няколко дена се възбуждат някакви зъбни нерви и ме изкарват от кожата ми. Не се чувствам в състояние да посещавам зъболекар в момента, дано е временно.
Утре влизам 37+ седмица. Твърде вероятно е да стане въпрос за датата за секцио. Аз ще настоявам да отлагаме на макс, но и док не бърза.
С подготовките съм на финала. Имам списък със задачи за ММ, че нещо се разконцентрира и си е оставил бая неща да свърши в мое отсъствие.
Спането е мираж, но вече ми е все тая, ден и нощ се сливат 🤣

# 130
  • София
Въобще го пропуснах тестът за алергии. То вече толкова пъти са ми слагани упойки, че се надявам и сега всичко да е ок. Никога не съм била под пълна, но се надявам да няма нещо екстремно и да не ме слагат. Дори на операцията ми за премахване на няколко бенки беше с местна упойка само и си бях напълно будна.
Аз да ви се оплача колко серт педиатър ни се падна, но поне се съгласи да ни приеме. Днес като се видяхме и вика "Секцио ще раждаш нали?" (аз съм си слабичка) и викам "Не, естествено ще е", и тя смята, че нямало шанс да родя нормално и коментара беше "Ще видим", ама едно такова с лека насмешка...А аз съм си толкова позитивно настроена...

# 131
  • Пловдив
JayRay, тази жена ми е вече крайно неприятна Angry
Полудявам като чуя някой, който съветва слабите и с бебета прогнозирани над 3.200-3.330 да раждат секцио, абе ние сме българи, не сме китайци. Това са си нормални параметри за бебета. Да не говорим, че главата на бебето е важна, мине ли тя, тялото минава безпроблемно.

И бебето вече си има педиатър, ще е моята лична лекарка. Напазарих нещата за болницата, тия дни ще ги сложа в чантата.
Надявам се другата седмица да сме приключили с ремонта и да успея да изчистя и наредя на спокойствие.

# 132
  • София
Деси, даа, и мен малко това мислене ме дразни. Да не говорим, че малкия вчера го измериха 3кг, а вече го чакаме следващата или по-следващата седмица. Да стане макс 3300-3400, което си е съвсем нормално бебе. Но към момента нямаме друг вариант за педиатър. Тя и сама си каза, че малко сме й далеч и няма да се сърди, ако в даден момент я сменим. Но засега е тя, трябва да ми е спокойно, че има кой да прегледа бебето, да му сложи ваксини и да дава направления, ако потрябват. Ще се ходи и на частно, то е ясно, но там ще покриваме с допълнителното здравно.

# 133
Ох аман от доктори разбирачи...
Аз иначе, потвърдено и от моя АГ, съм с широк таз и според него съвсем съм си за естествено раждане, тъй като бебето е много ниско, а не ми създава проблеми. Но обсъдихме няколко пъти рисковете заради миомата превиа + пъпна херния, диастаза с добавка първо секцио, та няма да ми мине номера. Но ако няма противопоказания за естествено раждане, тялото си знае работата, колкото по-малко външни намеси, по-естествен процес, по-добре.
Иначе и на мен са ми обяснявали с насмешка как ще съм секцио. Една сестра при предното проследяване. Аз едва ли не челна стойка правих да се обърне бебето, но накрая пророчествата ѝ се сбъднаха. Даже на финала философстваше за какво ми било микробиология, то за секцио не трябвало. Щом още го помня, бая ме е потресло, а не трябва, хора прости всякакви.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 18:33 от spooky

# 134
Въпросът за алергии към упойки силно ми вълнува, ще чакам да споделите инфо. Моят термин е чак края на октомври, но ще опитам и аз да измъкна някаква информация от доктора ми на следващите консултации.

Имах един случай в работата, дело за попечителство, правата върху имуществото и детето на една жена, пострадала след упойка при секцио. Засегнат гръбначен стълб, някакви много важни нерви, не си спомням точно, но остава след това физически и психически инвалид за цял живот. Не съм сигурна също и дали има връзка с алергиите, просто ми е останало като червена удивителна в съзнанието.
Е, вероятно чисто статистически тези случаи не са много, но щом има подобно изследване, защо да не се възползваме.

Общи условия

Активация на акаунт