ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 865
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Честит рожден ден, Maki! Лек и пухкав финал, бъди здрава и щастлива 💕🎈🎂
Mikos, кога си на тонове? Може да ѝ отеснява вече и да няма свобода да ръчка?

# 151
  • София
Честита да си, Маки!

Микос, и мойто беб не мърда. Или мръдва едвам едвам. Днес съм на тонове, let's see Thinking

# 152
  • София
Честит празник, Maki! Да си жива и здрава, успешен пухкав финал скоро!

Моята маймунка вече не е чак толкова активен, по-скоро се усеща как се намества и като се подпре щръкват някакви коленца, краченца, лакти и т.н. Тоновете му излизат супер иначе, стриите от подпирането също изглеждат "супер" Grinning

Някоя мама да е купувала овлажнител и пречиствател за въздух в едно? Трябва да вземем някакъв, че въздуха ще стане малко гаден в квартала скоро, а нямаме особено много лични отзиви за такова чудо. Не знам дали има нещо особено за бебета, с което трябва да се съобразим.

# 153

Моята маймунка вече не е чак толкова активен, по-скоро се усеща как се намества и като се подпре щръкват някакви коленца, краченца, лакти и т.н. Тоновете му излизат супер иначе, стриите от подпирането също изглеждат "супер" Grinning

Някоя мама да е купувала овлажнител и пречиствател за въздух в едно? Трябва да вземем някакъв, че въздуха ще стане малко гаден в квартала скоро, а нямаме особено много лични отзиви за такова чудо. Не знам дали има нещо особено за бебета, с което трябва да се съобразим.

Здравей, ние имаме отделно пречиствател и овлажнител . Бих казала, че само овлажнител в си струва парите . Първо , пречиствателят е много скъп, второ, през зимата изстудява малко въздуха, защото взима топлия и го изкарва студен и трето, не съм забелязала разлика с него и без него 😂😂😂

Виждам ме става червен като мине котката или кучето покрай него, но разлика аз не съм видяла и съм го прибрала 😂 през няколко месеца го изваждам и го ползвам 1-2 седмици, после пак го прибирам 😂

# 154
  • Sofia

Ние имаме овлажнител на Ланаформ и пречиствател (с УВ лампа ) на Хигеа. Страшно съм доволна. От овлажнителя вече не ни се запушват носовете, сега усещам разлика и с пречиствателя -въздуха е по-свеж. Заслужават си парите.

# 155
  • София
Честити бебчета на Ив и JamJam и честит рожден ден на Маки. Да сте здрави и много щастливи всички.

И благодаря за темата.

На мен в Шейново ми правиха тест за алергия към упойката докато ми следиха тоновете и подготвяха за спешно секцио. То за 15 минути излиза.

Пиранките вече не са в кувьози, а в термолегло. Дишат въздух без помощен кислород. От този следобед ми дават по-голямата и си я храня и гушкам в стаята. Страхотен кеф Heart Eyes

Всички стискайте кълки до термин Heart

# 156
Прекрасни новини, Дели! Да наддадат още малко и се прибирайте всички у дома 💕

# 157
  • София
Е верно много добри новини, браво Дели Heart

mikos, споко за феталните движения - аз не ги усещах, но на ехографа се виждаха днес. И тоновете били супер.
Прегледът мина ок - много се радвам, че шийката се е скъсила с 1см - вече е 3см. Беб е в ултимативна позиция за естествено раждане. Върви седмица напред (2.5кг). Има си води, шава си и така.. Взеха ми и последна МБ, дадоха ми направление за антитела, кръв и урина.
Връчиха ми папчицата за Шейново и 45-дневния и другата седмица съм там на тонове по мое желание, за да свиквам с болницата. А и искам да взема, ако има документи, да попълня предварително.
Интересното е, че не ми искат по-актуално хив, васерман и хепатит изследване. АГ-то казаха, че ще ми направят там.
За упойките - не ми каза да правя тест. Не ми даде и направление, за това няма да изследвам.
Даде ми зелена светлина да си сложа противогрипна ваксина. Още малко ще се почудя и слагам.
Не сме говорили за екип и такива неща. Все още не съм се навила да направя избора. Не знам защо не го чувствам като вярното за мен решение.
Смя ми се като ѝ споделих чувството, че ще пренося - каза ''ти с това кръвно недей си прави такива сметки''.
От тук насетне всяка седмица на тонове - една седмица в Шейново, една в МЦ Феникс.
Край рапорт.

# 158
Здравейте, минах и аз преглед днес (тонове и после се гледахме на ехограф). Върви супер мъника, към 2600, беше си залепил муцуната за корема ми Grinning

По-късно ми излязоха част от едни изследвания, с ТСХ 5 Expressionless Но мисля да си изчакам прегледите другата седмица, че сега само с тоя хормон не съм имала проблеми Angry Не ми се занимава сега с него, надявам се не е фатално, то не бе захар, не бе желязо, кръвно, тромбофилии... Не знам какво още до края може да се появи Sad

# 159
Благодаря за отговорите момичета. Честито на рожденичката. Всички бъдете живи и здрави и готови за един щастлив финал съвсем скоро. Днес бях на преглед в 35г.с съм беба е 3кг но си е увила пъпната връв около врата. Не била затвгната нито с възел и затова лекаря каза че не може да назначи спешно вадене,защото 50% от бебоците били така. Надявам се всичко да е наред и да се оправи тази пъпна връв. В четвъртък съм на тонове и ако трябва по 2 пъти на седмица ще ходя само всичко да е наред.

# 160
  • София
Аз днес си взех да ям вече ананас. Почват от време на време прекалено силни контракции и чак ме събуждат. Та може и е да 15 септември, ама почвам да правя опити да му позабързам излизането на малкия или поне слизането в таза. (Не знам дали въобще нещо ще се получи) Освен това оптимистично си взех и едни дънки със стария ми размер и се моля да мога да влезна в тях след като ми се прибере коремчето Grinning

Аз като ви чета, че си знаете шийката, мен спря да ме ръчка АГ и само на ехограф ме гледа напоследък. Явно не иска да ме разбутва и сега нямам идея дали се е скъсила, ако е с колко, ама живи здрави.

# 161
Много ви благодаря, момичета ❤️

Дели, страхотни новини! Много ни зарадва 🥰

Микос, явно вече е тесничко 🙂 Ако на тонове и прегледи е ок, няма какво да го мислиш.

Ние имаме пречиствател на Хигеа и доволни сме. Взехме го зимата, заради въздуха навън и доста го тествахме.
Овлажнител ще взимаме, но още не знаем какъв.

Днес бях за кръв и урина и ми излезна нисък общ белтък (62 от долна граница 66), алабумина е на долна граница 35 от 35. Чакам да видя АГ какво ще пише, но уж препрочетох, че трябва повече млечни, яйца, пиле...Дано не е нещо сериозно.

# 162
Честито на рожденичката! Здраве, спокойствие и на финала пухкаво бебче!
За госпожиците на Дели се радвам от сърце... Нека растат и всичко да е наред ♥️
Дагни, твоето върви напред, а моето пък изостава малко е и 1900 гр. С една дата сме и се моля да достигна термин, че да не я родя съвсем дребна 🙂 Иначе тонове, кръвоток, околоплодни води - всичко е нормално.
Ние имаме овлажнител, който е поръчан от Алиекспрес и не знам какв марка е, но честно казано сме доволни. Поддържаме си и лятото около 50-60 процента влажност при включен климатик през деня нон стоп. Пречиствател взехме на Xiaomi по препоръка на няколко приятелски семейства. Аз не усещам въздуха като по-свеж, но няма толкова прах в стаята. Също така мъжа ми като хоби си беше направил станция за измерване на чистотата на въздуха и като показатели доста се доближаваше до това, което му показва на приложението. Та с две думи и от този уред сме доволни.

# 163
Маки, ще ти предпише най-вероятно протеин. С мен така беше. Една позната ми даде нейния, останал от бременността и аз го изпих. После реших, че няма да взимам друга опаковка, защото четох, че помпа бебетата...не знам дали е вярно. От Лидъл си взимам плодов скир, но като цяло проблемът ми е, че вече почти нищо не ми се яде, общо взето насила ям
JayRay, кажи за този ананас...какво прави?

# 164
Mikos, и моето бебе е с увита двукратно пъпна връв около врата. Освен тонове, ще правиш ли често и доплерово изследване , какво каза доктора ти? Аз мисля да правя, оттук нататък поне веднъж седмично. Не съм го носила 8 месеца, че да се обърка баш накрая работата. Според моя доктор, по-скоро няма да се отвърти, предполагам защото вече е тясно. Сигурно е важно и как е застанало бебето, ама ако не е главично , защо не вземеш и второ мнение за вида на раждане.

Взех си документ от очен лекар със становище за секцио. Не ме изкефи, беше груба, формална и ..абе тъпа гъска бе. Щях да я сиктирдосам, ама едвам стигнах до там и викам айде, от мен да мине, нали даде там документа.
За МЦ Светлина става въпрос. Ако някой ходи, пишете на лично и ще ви кажа име на тази докторка да не си пишете час при нея.

Общи условия

Активация на акаунт