ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 875
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Mikos, и моето бебе е с увита двукратно пъпна връв около врата. Освен тонове, ще правиш ли често и доплерово изследване , какво каза доктора ти? Аз мисля да правя, оттук нататък поне веднъж седмично. Не съм го носила 8 месеца, че да се обърка баш накрая работата. Според моя доктор, по-скоро няма да се отвърти, предполагам защото вече е тясно. Сигурно е важно и как е застанало бебето, ама ако не е главично , защо не вземеш и второ мнение за вида на раждане.

Взех си документ от очен лекар със становище за секцио. Не ме изкефи, беше груба, формална и ..абе тъпа гъска бе. Щях да я сиктирдосам, ама едвам стигнах до там и викам айде, от мен да мине, нали даде там документа.
За МЦ Светлина става въпрос. Ако някой ходи, пишете на лично и ще ви кажа име на тази докторка да не си пишете час при нея.

Ами засега тонове тази седмица и ще видим какво ще каже лекарката

# 166
  • София
Amelin, в ананаса има бромелин, който стимулира мускулатурата и повишава тонуса на матката, а това води до контракции. Но много трябва да се внимава, защото пък предизвиква киселини и не се препоръчва да се яде всеки ден или ако има проблеми със стомаха. Аз набарах последния в Лидъла до нас и мисля да си го нарежда и по 2-3 парчета макс следващите дни. После почивка и пак няколко дни по мъничко.

# 167
Mikos, и моето бебе е с увита двукратно пъпна връв около врата. Освен тонове, ще правиш ли често и доплерово изследване , какво каза доктора ти? Аз мисля да правя, оттук нататък поне веднъж седмично. Не съм го носила 8 месеца, че да се обърка баш накрая работата. Според моя доктор, по-скоро няма да се отвърти, предполагам защото вече е тясно. Сигурно е важно и как е застанало бебето, ама ако не е главично , защо не вземеш и второ мнение за вида на раждане.

Взех си документ от очен лекар със становище за секцио. Не ме изкефи, беше груба, формална и ..абе тъпа гъска бе. Щях да я сиктирдосам, ама едвам стигнах до там и викам айде, от мен да мине, нали даде там документа.
За МЦ Светлина става въпрос. Ако някой ходи, пишете на лично и ще ви кажа име на тази докторка да не си пишете час при нея.

Ами засега тонове тази седмица и ще видим какво ще каже лекарката

Също така лекаря каза, че ди е застанала с главата надолу и засега няма проблеми да се роди нормално. Той каза, че надали ще от отвие защото им става мн тясно. Засега е с 10 дни напред. Надявам се всичко да е Ок и един щастлив финал

# 168
  • София
Ще е щастлив! Simple Smile
Само дето няма да е финал, а началото Grinning
После ше им треперим цял живот. И няма да имаме контрола, който имаме сега, така че ще е още по-тегаво.

# 169
  • Sofia
Добро утро момичета, това неспане ще ме побърка някой ден Sad . Всяка сутрин се събуждам около 05-06ч и вече в 7:30-8 съм умряла за сън, а тогава каката става и е пълна с енергия. Нямам търпение да тръгне вече на градина ииии да мога да си поспя малко повече.
Относно ананаса, JayRay е права, трябва да се внимава с ананаса. Аз с миналата бременност, ананас , слизане по стълбите + отдаване на много любовни ласки или бъ до и много лесно родих Simple Smile
А за пъпната връв, може да успее да се отвие на този етап, но пък отново може да се завие. Това няма как да сме сигурни. Просто се следи на доплер и така.... Вече доста им е тясно.
Аз всяка вечер се чувам с д-рката ми, утре ще пускам обикновена урина да видим дали има белтък. Най-вероятно ще ме извика в събота да се видим. Дано просто успея да задържа кръвното в тези граници до към първата седмица на октомври. Simple Smile

# 170
  • София
Мадмоазел, коя струя даваш от първата сутришна, за да видите за белтъка? Или ти пускаш 24-часова?
Щото аз днеска давах кръв и урина ама сутринта ММ ме заговори в банята и след като си направих тоалета и почнах да пишкам, си изпишках половината пико, докато се сетя да сложа чашката - сиреч дала съм средна струя на първа урина, а не първа.
Това отразява ли се на резултата за белтък? Или то ако има такъв - ще се е натрупал достатъчно през нощта?
Какво пиеш за кръвното? Аз пия nebilet 1/2т сутрин и 2 пъти допегит обед и вечер по 1/2т.

# 171
  • Sofia
Мадмоазел, коя струя даваш от първата сутришна, за да видите за белтъка? Или ти пускаш 24-часова?
Щото аз днеска давах кръв и урина ама сутринта ММ ме заговори в банята и след като си направих тоалета и почнах да пишкам, си изпишках половината пико, докато се сетя да сложа чашката - сиреч дала съм средна струя на първа урина, а не първа.
Това отразява ли се на резултата за белтък? Или то ако има такъв - ще се е натрупал достатъчно през нощта?
Какво пиеш за кръвното? Аз пия nebilet 1/2т сутрин и 2 пъти допегит обед и вечер по 1/2т.
За Белтъка няма значение коя струя даваш. Аз съм свикнала винаги да си давам средна порция от първата сутрешна урина (както се дава стерилна урина). А за 24диуреза за белтък, това е съвсем друго нещо - с това изследване се дава информация колко Белтък отделяш от организма си за 24ч (събира се по определен начин и от цялото количество се взима съвсем малко за да се изследва). Така че няма да ти се отрази на резултата . Simple Smile. За кръвното пия Беталок зок 2*25мг (1/2хапче), Коринфар 3*1 Табл , Допегит 3*1табл, отделно пия и Магнерот 3*2 Табл. С една дума сума ти хапчета пия...

# 172
Дагни, в повечето лаборатории си пише да е първа урина, но не първа струя. Така че и според мен нямаш повод за притеснение 😉

Аз като давам, независимо дали за обикновена или не, винаги си правя тоалет. Според мен така замърсяването е минимално и намалява възможността от втора проба заради не правилно взимане на първата.

# 173
  • София
Аха значи съм си ок с пробата:) Мерси. Пуснах днес и последни антитела. Чакам с нетърпение резултатите.
Другата седмица съм на тонове в Шейново, че да свиквам с болничната обстановка. Мноооооого ме шашардисват болниците Sad Дано ми понася атмосферата там...
Майка ми вчера ме наплаши, че ако реша да раждам без екип (както съм решила засега) са щели сума ти стажанти да ме преглеждат и ръчкат.
Вярно ли е? И мога ли да ги овикам и да им кажа само дежурния док да ме преглежда или няма да съм в такава позиция като си нямам екип?
Щото иначе не съм срамежлив човек - викам си Grinning

# 174
Ще ме хванат мен с тая първа сутрешна урина при десет ставания през нощта за тоалетна. Днес пусках последни изследвания, давах в лабораторията, сигурно седмата от полунощ
Това за ананаса ще го имам предвид. Преносвах големия ми, не обичам преносването. Пробвах доста неща тогава, за да тръгне раждане, не стана и индуцираха. Вторият път в Шейново една акушерка ми каза, че тя си предизвикала с рициново масло. Гледам в книгата на Олга Дукат също е казано за него - 20-30 мл. в чаша сок или мляко и шот шампанско Simple Smile

Dagny, за стажанти се съмнявам, по-скоро специализанти. Няма и да ги разпознаеш според мен Simple Smile

# 175
  • София
Чудесно просто Grinning
Начиии... ако в края на октомври някоя от вас е в Шейново и чуете някой да вика по младите доктори - аз съм. Елате да си побъбрим.

# 176
Не ги анатемосвай Simple Smile при моя престой в Шейново много пъти впоследствие разбирах, че някой доктор е още специализант. За някои сигурно не съм и разбрала. Често са по-старателни и внимателни. Те там трупат опит с минути, така че специализант трета година е доста подготвен. Освен това не им дават да правят сериозни манипулации сами. Раждането няма да ти го води специализант със сигурност

# 177
  • София
Аз подписвах съгласие, че може да присъстват специализанти. Имаше отбелязано и студенти, но в клиниката нямат такива и няма как да присъстват. Но до колкото разбрах те почти не участват в самото раждане, а само евентуално абокат да сложат, да помогнат нещо на АГ, а самият АГ си води раждането. Затова и донякъде съм спокойна.

# 178
Дагни, за студенти без твое съгласие няма как да стане. Гледай какво подписваш! 😉
Като отидох в университетска болница при първото кървене, имаше 10ина студенти. Доктора ме попита дали може да присъстват на прегледа, като аз категорично отказах. Потрябвали са ми на главата при такова притеснение!
Съгласих се, след като приключи прегледа и чаках за прием, да ми задават въпроси. С това бях ок.
После при документите, имах право да дам съгласие или да откажа.
На визитите идваха специализанти с лекаря, но един или двама и те почти имаха изглед на лекари (не студенти) 😄
То и по отношението и въпросите им се забелязва, че са различната работа 😄

# 179
  • Пловдив
Никога не съм давала първа урина за изследване, преди не съв ставала през нощта за wc, и докато си изкъпя и закарам до лабораторията по-скоро в памперс трабва да я нося.
А сега първата ми е да речем към 5ч.
Днес ще се чуя с АГ да видя как е микробиологията.
Това рициново масло от кога започва да се взима и ежедневно ли? Знам, че предизвиква райзтройство.
Ананаса от консерва върши ли работа?

Общи условия

Активация на акаунт