ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 845
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Futuremami, по-добре си търси педиатър по препоръки на познати. Хубаво е и да ти е в района. Трябва ти личен лекар педиатър, те работят със здравната каса. Питах сестра ми за нейния педиатър, тя живее в Лозен. Каза, че е доволна. Ето координати

Моето бебе от 35 седмица е много ниско. Даже заради това трябваше да пия магнезий докато вляза в 37+

# 556
  • София
Liulqk, ех блазе ти. Смъкнало се е бебето Heart
Индуциране без смъкване не пречи, просто преди това е хубаво да се направи т.нар. ФОТ (функционален окситоцинов тест). Т.е. да ви сложат много малко окситоцин, който ще откл. контракции, но не родилните - и да проследят как реагират тоновете на бебето при контракция. Тоя тест често свършва със спешно секцио, ако има даде лош резултат.
Явно в Токуда не им се занимава с него чисто логистически.
Упойка ще ползвам само, ако болките са нетърпими. Боцването в гърба не ме плаши.
Мен ме плаши уриналния катетър Grinning Всеки с номера си.

# 557
Абсолютно Grinning Аз мисля, че катетъра е при секцио, а гледам да изключвам тая опция от главата си, иначе и мен ме ужасява. То там и спиналната ме плаши, самата идея че ще ми бъркат, пипат, а няма да си усещам половината тяло...

Мисля и аз да оставя като опция упойката ако не се трае, но се страхувам да не се "наиграя" и да е късно за нея. Бе... Каквото сабя покаже Blush Както каза вчера д-ра на лекцията, за която ви казах - подгответе се за къртовски труд, хаха, все едно отивате да копате Head Band Smile

# 558
Сложиха ми катетъра още преди да вляза в операционната, сестрата беше много внимателна и не усетих нищо. Нито болка, нито парене, просто леко приплъзване. След това също не го усещах неприятно, дори не знаех кога пишкам, само наблюдавах торбичката.
Това е най- малко плашещото според моите търпимости. Същото се отнася и за клизмата, нищо страшно.
По- болезнени бяха всички игли, постоянно взимане на кръв, абокати, инжекции. Направо съм на решето.

# 559
  • София
При мен пуснаха окситоцин уж точно да тръгне да слиза надолу бебето, че стоеше високо. За съжаление при мен не се получи, но болките станаха ужасни. Просто на мен сили не ми останаха за напъните.
Катетърът въобще не го усещате не се притеснявайте, само малко е гадно като го свашят, леко жилване все едно се усеща. Упойката в гръбнака също не я разбрах, но аз тогава бях с постоянни болки. Мен ме държаха лекарите, заради треперенето, анестезиологът обясняваше стъпка по стъпка всичко, което правеше, за да не се стресна и мръдна. Отивайте позитивно настроени, няма смисъл да се шашкате предварително, всичко ще мине и замине и до другия ден ще сте забравили и половината.

# 560
futuremami, благодаря за информацията! Аз се следя в Токуда при д-р Атанасова и се надявам тя да прояви същото търпение. Ако не, ще правя смени в последния момент май 😕

Dagny, в Шейново лекарят ти така ли предлага да процедирате ако не слезне бебето? С този FOT тест?

# 561
  • София
При мене и със слязло бебе, ако не тръгне само, ще трябва индуциране заради кръвното. Не са ми предлагали нищо, но видях как действат... И питах вчера второто ми мнение дали може и за мен такъв тест преди да ме индуцират колегите му и той каза "спокойно, никой няма да ти пусне бързата капка ей така без да видят дали ще е удачно"

# 562
Момичета, да ви се похваля, имаме педиатър вече- търсенето в последния момент бе ожънато с успех 😂😂😂

Колкото до раждането, на мен започнаха да ми се появяват всякакви болки, навсякъде. Бленувам за момента, в който ще отминат 😂😂😂 всяка вечер само се ослушвам за симптоми за раждане, но всяка вечер не започва и това си е 🙈🙈🙈 На моменти ми изтръпва лявото бедро отвътре за много малко, не мога да си обясня от какво е.

Приятеля ми вчера каза, ме не ме помнел вече без корем и ше му е странно да нямам след няколко седмици 😂 Мисля си- това да ти е проблема на тебе 😆 Аз си се спомням ясно и отчетливо без корем и мечтая да се върна към този образ.

# 563
Честита, красива и здрава да е Моника! Бързо да се гушкате вкъщи със семейството!

Аз се потресох от инфото за Ковид тестовете. Утре сутрин съм на такъв, заради планираното секцио в МД, нямам никакви симптоми и като чух, че при такива случаи дават фалшиви положителни резултати, направо ми прималява от страх. Стискайте палци да имам късмет и да е отрицателен, че не знам какво ще правя. Лошо ми става, като си помисля.

Аз съм с болки в гърдите и срамната кост, но коремът ми изглежда високо, та не знам. В понеделник съм последно на тонове и може да видим бебето колко е голямо. Дано е минало 3кг. Знае ли някой под какво тегло задължително слагат бебето в кувьоз?

# 564
По-скоро не е до кг, а до доносеност. Едно бебе и два кг. и половина, но родена в 30 седмица ще има нужда от кувьоз, а друго и под тези кг., но в напреднала седмица, може да няма. Всичко ще е наред с твоето бебе Hug

# 565
Добре дошли на новите ни бебчета! Много късмет, здраве и чудно детство им пожелавам! На мамите героини бързо възстановяване на силите!
Аз минавам да се отчета, бях на преглед днес. За мое учудване беб е стигнал 3те кг. в почти 36 гс. Преди две седмици го измериха 2200. Малко ми е странно толкова да е качил или просто миналия път е бил повече. Тези замервания са приблизителни то е ясно.
Главата е слезнала надолу, въпреки това едва дишам и яко ме подпира в ребрата, ама аз съм ниска и затова явно го усещам както трябва отдолу-догоре. Иначе нямам разкритие.
Днес си взех направлението за хоспитализация и още един лист, утре изследвания и в понеделник живот и здраве ще ходя в болницата и ще обсъдим кога ще е секциото.
Нямам голям корем, но вече ми е тежко, ходя като пингвин. Всяка вечер се събуждам в 2 и това ми е сънят. Много ми е трудно да се въртя в леглото.
Ние живеем на 10 км. от Пловдив. Искаше ми се да изберем педиатър в града, но отказват и ако някой се съгласи чакането е голямо по принцип.
Ще го запиша при моя личен лекар да планираме с него имунизациите и сигурно във Вела частната поликлиника.
Някой ще се записва ли там?

# 566
  • Пловдив
Jovannna и ние сме извън Пловдив, педиатърката е от || ДКЦ, ако имаш интерес мога да ти дам координати.

# 567
Dragoness, фалшиво положителни резултати дават бързите тестове. Ти предполагам ще правиш ПСР заради секциото. При него по-скоро е възможно да имаш фалшиво отрицателен ако си болна и все още нямаш симптоми, за фалшиво положителен не съм чула досега. Така че спокойно.

# 568
Dragoness, фалшиво положителни резултати дават бързите тестове. Ти предполагам ще правиш ПСР заради секциото. При него по-скоро е възможно да имаш фалшиво отрицателен ако си болна и все още нямаш симптоми, за фалшиво положителен не съм чула досега. Така че спокойно.

Благодаря ти, tinyfairy, ще спя една идея по‐спокойно. ПСР тест ще е и вече вярвам, че всичко ще е ок.

# 569
  • София
Момичета, аз съм от ноемврийките, но ви следя и вас Simple Smile Честито на обебилите се вече, здрави бебета и спокойни родители желая.

Включвам се, понеже видях разисквате тема много важна за мен - за стволовите клетки. Проучете как можете да дарите при вашия лекар за националната банка. Според мен това е нещо почти задължително, ако няма да съхранявате ввсички частен фонд (и на мен са ми съмнителни). Почти нищо не коства, а може да спаси живот, вместо да генерира биологичен отпадък.... С първото ми дете така процедирахме, надявам се и сега да успеем, макар че покрай ковид може да има малко трудности.

Лекарите разполагат с нужните пакети, след раждането режат връвта, правят там каквото правят и просто после таткото трябва да я занесе в центъра (в карето на Александровска е).

Общи условия

Активация на акаунт