Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Елислава, не се притеснявай. И аз съм винаги си по 18-21 антрални. На първата симулация 12 качествени Я и лека хиперстимулация. Сега на тази стимулация само 5 зрели Я и 2-3 незрели. Тааа е много относително. И аз за хиперстимулация се готвих, а накрая останах в шок заради големите си очаквания и резултата.

# 616
  • София/Севлиево
ММ ще ми ги бие,той има доста опит.Аз не мога да гледам игли,камо ли сама да се бода.

# 617
Ели, желая ти от сърце успех!
Не се тревожи предварително за хиперстимулация, слушай доктора и изпълнявай.
Той много детайлно ми обясни как се поставят инжекциите и се справях отлично сама.
Flowers Four Leaf Clover

# 618
Heartpulse Успех и от мен Елислава !  Всичко да е по вода пожелавам Simple Smile

# 619
Успех Ели! Хайде този път да е последен и да имаш ембрита за цели два отбора по футбол !

# 620
Елислава,има ли нужда да казвам,колко пръста ще стискам?Успех!

# 621
Елислава късмет и от мен🍀
Момичета, аз имам 2 замразени ембриона. Докторът ми предложи трансфера да е само на единия, защото шансът да се хване смята, че е голям.
Аз обаче още  се чудя как е по-добре.

# 622
Успех Ели 🍀

# 623
Моята дилема беше голяма, дали едно или две да върнем, някои казват, че две с две има по-голям, други с едно.
В крайна сметка е както ти прецениш и усетиш.

# 624
Някоя правила ли е това: Микрофлуидно селектиране на сперматозоиди (ChipBABY)?

Говорихме днес за ИМСИ + МАКС и лекарката ми каза, че имало по-добър метод и записа Petrama (може да бъркам някоя и друга буква) на протокола, каза че замества ИМСИ и МАКС при случай като нашия с лоша морфология и ДНК фрагментации. Това Петрама, Пертама или както е точно не го намирам никъде, единственото ново за мен в допълнителните методи при IVF е това горе за микрофлуидно селектиране. Четох и статия на японския изследовател, който го е измислил. Някой нещо? Nerd

Статията:  
https://www.nature.com/articles/s41598-020-65931-z?fbclid=IwAR3u … 1gNFOJvwiI#MOESM1

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 12:40 от Kris_ti

# 625
Някоя правила ли е това: Микрофлуидно селектиране на сперматозоиди (ChipBABY)?

Говорихме днес за ИМСИ + МАКС и лекарката ми каза, че имало по-добър метод и записа Petrama (може да бъркам някоя и друга буква) на протокола, каза че замества ИМСИ и МАКС при случай като нашия с лоша морфология и ДНК фрагментации. Това Петрама, Пертама или както е точно не го намирам никъде, единственото ново за мен в допълнителните методи при IVF е това горе за микрофлуидно селектиране. Четох и статия на японския изследовател, който го е измислил. Някой нещо? Nerd

Статията:  
https://www.nature.com/articles/s41598-020-65931-z?fbclid=IwAR3u … 1gNFOJvwiI#MOESM1
Ние сме в Турция. Дойдохме за инвитро , но няма да стане сега ще замразяваме яйцеклетки и сперматозоиди . Тук наричат метода Микрочип и се препоръчва при лоша морфология и ДНК , напреднала възраст, неуспешни инсеминации и инвитро. Също така ако е имало спонтанни аборти дължащи се на лоша морфология. Доколкото разбрах сперматозоидите се поставят в  чип с каналчета , които са пълни със специална течност , през които сперматозоидите трябва да преминат и оцелеят за  да се броят за качествени. Некачествените не успяват да преминат през всички каналчета. Процедурата копира натуралната селекция( състезанието на сперматозоидите към яйцеклетката) Успеваемостта е два пъти по-успешна според доктора. Аз имам един спонтанен аборт и се оказа, че сме с много малко подвижни сперматозоиди;Лола морфология. Амх 0,2 . Аз на 33 , ММ на 37 и сме решили да пробваме директно с този метод .

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 17:21 от Marleena

# 626
Момичета,
Вече не съм в стимулация, мина и пункцията във четвъртък обаче корема ми е много странен. Боли ме сялата коремна стена и от страни все едно 500 коремни преси съм направила. Точно като мускулна треска се усеща, а не съм правила нищо особено.
Когато бях бременна за кратко предния път имах същото усешане на мускулната стена, но тогава си го отдавах на бременността, сега няма как да е това защо т о не е минал трансфера още.
Много ми е притеснено на какво може да се дължи, има ли някоя от вас такаива болки?

# 627
Cinnamon Cookie, отстрани сигурно са яйчниците. Те са огромни в момента и докато се свият може да има дискомфорт. Възможно е да си направила и лека хиперстимулация. Може да се свържеш с репро АГ да ти пусне изследвания за всеки случай.
Стискам палци да се оправиш бързо и да се похвалиш скоро с хубави новини!

# 628
Момичета,
Вече не съм в стимулация, мина и пункцията във четвъртък обаче корема ми е много странен. Боли ме сялата коремна стена и от страни все едно 500 коремни преси съм направила. Точно като мускулна треска се усеща, а не съм правила нищо особено.
Когато бях бременна за кратко предния път имах същото усешане на мускулната стена, но тогава си го отдавах на бременността, сега няма как да е това защо т о не е минал трансфера още.
Много ми е притеснено на какво може да се дължи, има ли някоя от вас такаива болки?
И аз бях по същия начин. До 1 седмица се  възстанових напълно.

# 629
При мен първата пункция си имах болки след това, дори при ходене. Не беше точно като мускулна треска, но беше много неприятно и сякаш ми тежаха яйчниците (нормално все пак са раздути от фоликулите). Не мисля че е повод за притеснение, но звънни утре в клиниката.

Момичета, някой да е започвал стимулация с Декапептил от втори ден на цикъла? Знам че се слага на 21 ден и за първи път срещам такава схема. Днес ми е 5-ти ден Д, а от третия включихме и Гонал. Утре съм на преглед и ще поразпитам, но откакто слагам Декапептила много ме боли главата, дали е от него? Какви други странични ефекти може да има?

Общи условия

Активация на акаунт