Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 009
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Декапептил най вероятно е същото лекартсво ,което аз вземах от 1ви ден на цикъла ,само че моето беше с друго наименование и много ме болеше главата от него . Честно казано нямах търпение всичко да приключи. Това е блокиращо хипофизата лекарство и изписват такова и на къс протокол.  Аз бях на къс протокол . Всичко ще е наред не се тревожи. Стискам палци да се справиш и да завършиш тоя цикъл с успех.

# 631
Да, блокираща инжекция е.
Благодаря ти!

# 632
Благодаря ви за успокоението момичета!:heart:

Waterviolet, и аз за пръв път чувам за такава схема, но явно има индивидуален подход при теб.

# 633
Скрит текст:
Аз от вчера въм на Декапептил (5ти ден), защото на прегледа се оказа, че вече имам няколко по 20 см и вероятно още в понеделник ще ми е пункцията. Направих много странични реакции - първо още с поставянето се схвана целия ми корем и част от бедрото. Все едно имах мускулна треска там. Мястото стана червено с диаметър 10 см и се наду доста и започна да ми пари. Пих антихистамин, ако е алергична реакция. След около час отшумя. Болеше ме също така. Кара ме да рева неконтролируемо. Сега пиша от леглото макар да е обяд, защото много ми се спеше (вероятно от антихистамина) и ме боли главата.

Редактирам се, понеже видях, че не съм на Декапептил, а на Цетродид. Ужасен е Цетротида.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 15:14 от Kris_ti

# 634
  • София/Севлиево
Моят опит с трансферите показва,че ако ми върнат 1 ембрионче не настъпва бременност(или е БХ),при две от три пъти два забременях,макар и за кратко.Така че и сега ще искам да връщаме по 2.
След две дози по 150 Гонал се чувствам като балон,имам леко главоболие и ниско кръвно.Утре по обяд съм на преглед да видим как вървят нещата...

# 635
Здравейте бъдещи и настоящи Мами Gift Heart
След 2 години ходене по мъките и търсене на причината за нашето Не забременяване се сблъскахме с така плашещото за мен ИнВитро предложение ... явно стигнахме до там доктора беше доста обран откъм подробности , каза ни само че може да ни запише във фонда за субсидиране чрез Инвитро , на ясно съм че този фонд няма да покрие абсолютно всичко , прочетох кои разходи влизат , но знам че има допълнителни неща които не се покриват , моля ви споделете колко е струвала процедурата при вас , все пак финансите са много важни в това начинание трябва да знам какво предстой ! Благодаря

# 636
Цетротида е гаден да, почти при всеки се получава алергична реакция, зачервява се мястото и сърби. Аз не съм пила антихистамини, докато го слагах.

# 637
  • София/Севлиево
Със сигурност не влизат първоначалните изследвания-вирусология, микробиология и кръвни групи за двама ви,също и цитонамазка за теб(това са последните,които ми искаха сега преди да стартирам).Не се покрива цветна снимка за проходимост на тръбите (ако се наложи),също тромбофилия за теб,кариотип за теб и ТМ(пак ако се наложи),НК клетъчна активност (ако се наложи), Кросмач и придобити тромбифилии-всичко това сме правили ние през около 8-те години,откакто се хванахме с инвитрото.Преди време ММ бе изчислил,че сме похарчили около 40 000(без тези,отпускани от фонда и без да броим опитите ни последната една година и половина).Аз правих и предимплантационна диагностика ,заради два миседа от 2016-та.Отделно трябваше втората стимулация да си я доплатя,т.к.надвиших парите за лекарства,отпускани от фонда.И всеки един от 5-те ЗЕТ се плащаше отделно,и процедура с периферна кръв за удебеляване на лигавицата правих... Сигурно има и още,но засега се сещам за това.Но това е в моя случай.Може всичко да се получи от раз и без проблеми, тогава много изследвания стават излишни, съответно се спестяват средства.

# 638
Здравейте бъдещи и настоящи Мами Gift Heart
След 2 години ходене по мъките и търсене на причината за нашето Не забременяване се сблъскахме с така плашещото за мен ИнВитро предложение ... явно стигнахме до там доктора беше доста обран откъм подробности , каза ни само че може да ни запише във фонда за субсидиране чрез Инвитро , на ясно съм че този фонд няма да покрие абсолютно всичко , прочетох кои разходи влизат , но знам че има допълнителни неща които не се покриват , моля ви споделете колко е струвала процедурата при вас , все пак финансите са много важни в това начинание трябва да знам какво предстой ! Благодаря
Права си има много неща който не се покриват от фонда, на нас с ММ последния ни опит от септември ни струваше към 2 500-600, като включвам  доплащането за МАКС, замразяването, хетчинг, терапия след трансфера, за съжаление ще трябва да правя аборт, защото е спряло да се развива.

# 639
И ние плащахме освен за кръвните преди пункция, микробиологии, вирусологии и т.н , които са задължителни преди пункция. Освен това  ИМСИ , калциема активация и замразяване. Та към 1300/ 1400 грубо. Защото и лекарствата само за 1 седмица след това ми бяха около 100лв.

# 640
Аз бях два дена на Цетротид коремни инжекции и след това минах на схема Мерионал 150 + 150+75 мл в дупето 5 дни. Нямах реакции от цетротида .Днес ми беше четвърти ден на Мерионал, утре пети и на следващия ден сутринта съм на преглед. Освен натежали и болезнени при допир гърди нищо друго не усещам. Аз ще замразявам яйцеклетки де, не знам същата ли е схемата като при инвитро. Ние не знаехме, че без брак не се прави инвитро в Турция та ще замразим сега материлите и след няколко месеца ще правим директно Микрочип, заради лошата морфология на ММ . Сега като чета назад в темата се чудя нормално ли е да се чувствам толкова окей. Грубо сметнато финансово замразяването ни ще струва колкото инвитрото ако не и повече.

# 641
Оо, Цетротидът е най-неприятното лекарство което ни дават, но е нужно за жалост. Последният път бях на дълъг протокол и понеже там нещата са по-контролирани не ми дадоха Цетротид. Толкова се радвах

# 642
А аз информативно да попитам Цитротида в ръка или корм го слегате? Две сестри ми твърдях различно в манипулционна в кото го слагах. При първта стимлация ми го биха в ръката?

# 643
Изрично питах лекарката ми за Цетротида, понеже едва го понасям, много е гаден и каза, че може и в ръката в меко (да не е в мускул, а подкожно в мазнина). Само че аз съм много слаба и ръката ми е само мускул и мъжа ми не може да ми го сложи там, затова в корема и е ужасно...Ако имаш месце по ръката по-добре го слагай там и то в лявата, че да можеш да си използваш дясната. Днес съм като с мускулна треска от него и ме боли все едно са ме ударили в корема. И ми се повръща цял ден.

# 644
На мен Цетеотида ми го бодоха в корема на 3 пръста от пъпа и надолу . Първия ден от ляво , втория от дясно ( не знам защо го свързах с разположението на яйчниците) после минах на Мерионал в дупето 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт