Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 163
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

На някой да му се е случвало да му се дигне ФСХ след противозачатъчните?
На 30.06 FSH 5.50 , на 20.08 преди започване на стимулация беше 7.30 в лабораторията на клиниката,преписаха ми противозачатачни за 20 дни и ми доиде нещо като цикъл супер странно и слабо и тогава като ми взеха кръв FSH беше 13.00 вече.Възможно ли е да скочи толкова за 20 дни?
След прием на противозачатъчни ( за да им е по-лесно да контролират стимулацията) ми "заспиваха" яйчниците, съответно FSH ми се вдигаше.

В такъв случей не трябва ли да не се дават противозачатъчни преди стимулация?

# 376
Coolyto, лекарите решават...
Това при мен се повтаряше всеки месец. Противозачатъчни, идва ми МЦ, изследвания,  кофти FSH.
Чист месец, на следващият изследвания, добър FSH, изписваха ми противозачатъчни  с надежда, че ще започне стимулация след МЦ, но всичко се повтаряше.
Това беше при мен...

# 377
Coolyto, лекарите решават...
Това при мен се повтаряше всеки месец. Противозачатъчни, идва ми МЦ, изследвания,  кофти FSH.
Чист месец, на следващият изследвания, добър FSH, изписваха ми противозачатъчни  с надежда, че ще започне стимулация след МЦ, но всичко се повтаряше.
Това беше при мен...

И как завърши всичко?Имаше ли стимулация въобще?

# 378
 Coolyto, в крайна сметка след може би повече от половин година почнахме стимулация, фоликулите забавиха развитие и канселираха стимулацията.
В следствие получих задържан фоликул който влачих няколко месеца след което го пунктираха.

Смених клиниката за сега имам една стимулация завършила със замразяване на ембрион. Последваха още 3 стимулации (водят се ПУЛИНГ, събиране на ембриони в предвид намаленият ми ЯР) от които нямам ембриони.

Важно е да отбележа, че съм с АМХ под 1 и ме водят с НЯР, ИЯР

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:25 от Кris_80

# 379
Coolyto, в крайна сметка след може би повече от половин година почнахме стимулация, фоликулите забавиха развитие и канселираха стимулацията.
В следствие получих задържан фоликул който влачих няколко месеца след което го пунктираха.

Смених клиниката за сега имам една стимулация завършила със замразяване на ембрион. Последваха още 3 стимулации (водят се ПУЛИНГ, събиране на ембриони в предвид намаленият ми ЯР) от които нямам ембриони.

Важно е да отбележа, че съм с АМХ под 1 и ме водят с НЯР, ИЯР

И аз съм така с АМХ 0,7 преди година,след това почнах витамин Д и АМХ стана уж 1.3,но това е в др лаборатория.При първата стимулация ми изписаха Примолут Нор за задържан фоликул и нямах проблем с ФСХ, а сега при тази ми изписаха Ясмин и ми се вдигна,даже доктора се чудеше защо.Може би затова изкараха само 2 яйцеклетки,а на предната имах 8бр.

# 380
Момичета, аз другата седмица очаквам менструация и начало на първо инвитро. Водим се с неизяснен стерилитет и всичко ни е наред. Преди повече от 5г. отидох профилактично на ендокринолог, защото майка ми е с Хашимото. Резултатъ на ТСХ беше 3 и нещо, но в границите. Въпреки, че нямах заболяване ми изписаха еутирокс. После ми вдигаха дозата. Докато не стигнах до 100 микрограма всеки ден. Позната с Хашимото като разбра как ме друсат, ми препоръча друг лекар. Вече бяхме тръгнали по репродуктивни доктори. Новата ендокриноложка разгледа всичките ми изследвания и се хвана за главата защо са ми изписвали изобщо лекарстра. Спомена за някакви кистички на щитовидната, но не можа да ми каже категорично имам или нямам Хашимото. Препоръча ми да пия 5 дни 75 и 2 дни 100, за да държим ТСХ ниско за евентуално инвитро. И близо година и половина е било около и напоследък дори под 1. Изследвам го на 2, макс. 3 месеца. Последната половин година е около 0,9. Вчера си пуснах пак и резултатът е 3,479. Година и половина не съм променяла нито лекарствата, нито сега пия нещо допълнително. Само вит. Д, който започнах преди около 3 месеца може би. Никога не ми е било толкова високо. Почти съм спряла кафето, тренирам както преди, нямам някаква промяна в начина на живот, която да доведе до такъв резултат. Мисля, че може да е станала грешка в лабораторията. Обаче много се стресирах...

# 381
  • София
Момичета, аз другата седмица очаквам менструация и начало на първо инвитро. Водим се с неизяснен стерилитет и всичко ни е наред. Преди повече от 5г. отидох профилактично на ендокринолог, защото майка ми е с Хашимото. Резултатъ на ТСХ беше 3 и нещо, но в границите. Въпреки, че нямах заболяване ми изписаха еутирокс. После ми вдигаха дозата. Докато не стигнах до 100 микрограма всеки ден. Позната с Хашимото като разбра как ме друсат, ми препоръча друг лекар. Вече бяхме тръгнали по репродуктивни доктори. Новата ендокриноложка разгледа всичките ми изследвания и се хвана за главата защо са ми изписвали изобщо лекарстра. Спомена за някакви кистички на щитовидната, но не можа да ми каже категорично имам или нямам Хашимото. Препоръча ми да пия 5 дни 75 и 2 дни 100, за да държим ТСХ ниско за евентуално инвитро. И близо година и половина е било около и напоследък дори под 1. Изследвам го на 2, макс. 3 месеца. Последната половин година е около 0,9. Вчера си пуснах пак и резултатът е 3,479. Година и половина не съм променяла нито лекарствата, нито сега пия нещо допълнително. Само вит. Д, който започнах преди около 3 месеца може би. Никога не ми е било толкова високо. Почти съм спряла кафето, тренирам както преди, нямам някаква промяна в начина на живот, която да доведе до такъв резултат. Мисля, че може да е станала грешка в лабораторията. Обаче много се стресирах...

Tommy_2001 И аз съм с хашимото и вече 2 години съм на л-тироксин 75мг. На мен докторът също ми беше изписал първоначално еутирокс, но направих малко проучване и смених с л-тироксин. Разликата в двете лекарства е производителя, но някои жени усещат различно влияние от тях. На мен лично л-тироксинът ми понася по-добре. По принцип ТСХ, което е над 3, се счита за индикатор за хашимото, така че не смятам, че е грешно, че са ти предписали да го пиеш, особено щом искаш да забременееш. На мен досега винаги са ми казвали ендокринолозите, че трябва да е под 2 ТСХ, ако искаш бебче. Tommy_2001, според мен пробвай да смениш еутирокса с л-тироксин и виж как ти повлиява след 2 месеца (1 месец не е достатъчно, защото резултатите на ТСХ винаги са за предходен месец).

Аз също се включвам в тази тема. След вчерашния ми преглед с докторката, изрично ми каза, че сме за инвитро, заради мъжки фактор. Сега ми изписа да пия Регулон 1 месец, тъй като видя 2 заформящи се кистички в яйчниците. Много се надявам да изчезнат и да можем да започнем с процеса.

# 382
Понякога се влияе от стрес,  сезон, а и не е статично, може да е от антителата,свързани с хашимотото, но е добре да е до 1.5 при ин витро,  моето така от 1.2 скочи на 8.6 при полож.тест . Провери и в др.лаборатория.
Аз съм пила само лтироксин,но съм с махната жлеза,изкарах бр-та с дози 100-125.

# 383
Tommy_200,  аз това лято също се хванах за главата с ТСХ-то.
Обичайната ми доза е  12.5 еутирокс.  Исках да  смъкна още ТСХ понеже беше око 2, но Док. ме предупреди да не увеличавам дозата понеже лятото така или иначе падал ТСХ , въпреки това  5 дена пиех 12.5 еутирокс и 2 дни по 25 еутирокс. И след месец ( Юни) направих контрола да не би да ми се срине TSH 2.08 mkIU/ml 0.27 - 4.20
Август  TSH 2.37 mkIU/ml 0.27 - 4.20
Септември  TSH 1.92 mkIU/ml 0.27 - 4.20
Та... за мене  през лятото с по-висока доза ТСХ ми се вдига. Сега ще видя като захладня ( не съм намаляла дозата)
ще падне ли ТСХ или ще се задържи.
Другото което момичетата обсъждаха в темата за Хашимото е, че с промяната на помощните вещества не се усвоява добре еутирокса, но аптекари и доктори отричат да е това понеже казват, че сменените вещества не би трябвало да оказват влияние.

# 384
При първото  ми посещение при ендокринолог не съм искала да  забременявам, бях си хлапе още, затова вторият лекар много се изненада от лекарствата. Никога не съм усещала някакви странични  ефекти дори и от висока доза. И никога през никой сезон последните 5 години не ми е скачало толкова. Мисля да пусна в още една лаборатория за всеки случай и ще го обсъдя с доктора ни.

# 385
Дами, здравейте Simple Smile предстои ни първи опит инвитро и имам нужда да си споделя... С МФ сме, трябваше да стартираме юли още, но тогава на микробиологията на ММ откриха бактерия нещо си аурис, пи антибиотик. Веднага след него на новата микробиология излезна нова бактерия този път ентерококи, пи нов антибиотик, тази бактерия изчезна, появи се Ешерихия коли. Док искаше да му изписва нов антибиотик, но в крайна сметка го изпрати за становище при уролог. Той му каза, че си е ок всичко, че няма никаква инфекция (ММ реално няма никакви оплаквания) и че тези бактерии са си нормални за човека, да не пиел повече нищо. Като звъннах в клиниката да им кажа, ми отговориха "Ок щом така е казал, почваме". Извинявайте, че стана толкова дълго, но някой с подобна ситуация сблъсквал ли се е? Flushed Да стартира, но не с напълно чиста микробиология?

# 386
Ние също, когато трябваше да стартираме на ММ бикробиологията не му беше чиста и той нямаше никакви симптоми. Док каза, че няма проблем, понеже при инвитрото се взимат само сперматозоиди с катетър, а бактерията е по-голяма и не може да премине през него. Така ни обясниха на нас. Желая ти успех.

Дами, здравейте Simple Smile предстои ни първи опит инвитро и имам нужда да си споделя... С МФ сме, трябваше да стартираме юли още, но тогава на микробиологията на ММ откриха бактерия нещо си аурис, пи антибиотик. Веднага след него на новата микробиология излезна нова бактерия този път ентерококи, пи нов антибиотик, тази бактерия изчезна, появи се Ешерихия коли. Док искаше да му изписва нов антибиотик, но в крайна сметка го изпрати за становище при уролог. Той му каза, че си е ок всичко, че няма никаква инфекция (ММ реално няма никакви оплаквания) и че тези бактерии са си нормални за човека, да не пиел повече нищо. Като звъннах в клиниката да им кажа, ми отговориха "Ок щом така е казал, почваме". Извинявайте, че стана толкова дълго, но някой с подобна ситуация сблъсквал ли се е? Flushed Да стартира, но не с напълно чиста микробиология?

# 387
Mrs. Ms, благодаря и за информацията и за пожеланието Heart Късмет на всички! Дано скоро се прехвърлим в темата за бременните мами Blush

# 388
2 месеца преди започване на процедурата микробиологията беше чиста. След като бях вече в стимулация излезе в еакулата ентерококи фекалис. Моята микробиология беше чиста, доктора каза, че това не е проблем.
Успех ти желая!

# 389
Моята микробиология беше чиста, на ММ Ешерихия коли имаше в еякулата, вече втори път, пи антибиотик 7 дни, преди пункцията и всичко мина без проблем.
Този път не попречи на оплождането. Имаме си 8 ескимосчета, и чакам сега трето ЧХГ, че нещо бавно нараства 🤭🤞
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт