Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 115
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря момичета #Orion_Sagitta, Kris_ti, iren11, поуспокоихте ме малко Heartpulse

# 466
  • Пловдив
Благодаря, Джеси ! Не знам какво да правя направо. Ако ще сменяме, ще се ориентираме към някоя от пловдивските клиники.
Аз нямам опит със ЦАР , но като чета .... първо ще чакаш за час записване - особено ако си в Надежда, после още месец да ти излезне заповедта, то няма смисъл да се местиш . Съвета ми е ако вярваш на доктора си и имаш време - остани си там и изчакай. Иначе в Надежда - Макс - 250 лв.

# 467
Много ми е симпатичен докторът, но вече имам един неуспех при него. Отделно, че в клиниката не правят нито ИМСИ, нито МАКС. Сега ще спрат 3 месеца да работят и всички пациенти от тези месеци ще ги отложат за догодина,т.е. не се знае аз кога ще се вредя, а нямам време, че съм на 41.

# 468
Аз се включвам да се похваля, че вчера ми мина пункцията. Извадили са 16 яйцеклетки, даже докторката се чудеше от къде са се взели, при положение, че очаквахме не повече от 10ина. Много приятна изненада. Нямах никакви притесненя за самата пункция, никакъв дискомфорт или оплаквания към целия екип. Стимулацията ми също мина леко, нищо не усетих от нея. Нямам търпение да разбера какво се случва от тук нататък с яйцеклетките, постоянно дебна телефонът да звънне Grin

# 469
Момичета, ново притеснение при мен, утре ще видя дали е основателно.

Питах док кои от изследванията е добре да видим пак, преди да стартирам следващата стимулация в началото на ноември.
Каза ми да пусна TSH и пролактин. Пролактинът е завишен Thinking ↑766.00 mIU/l  от допустими горни 635 Disappointed
Последните дни бяха неспокойни за мен, да видим утре дали е било от това или отклонението е вярно.
Последните 2 години съм го тествала неколкократно и е бил в норма.
Ще съм благодарна на тези от вас, които са имали подобен проблем, да споделят опит Heartpulse
проактин за зачеване трябва да е в границите на 200 до 290
Това съм го чела на много места,но и от ендокринолог с такъв профил за репрод.проблеми се съветвах и взимах 1 /4веднъж седмично достинекс,моят бе към 500 пролактина...а като бях в стрес и до 700-900

# 470
Момичета, ново притеснение при мен, утре ще видя дали е основателно.

Питах док кои от изследванията е добре да видим пак, преди да стартирам следващата стимулация в началото на ноември.
Каза ми да пусна TSH и пролактин. Пролактинът е завишен Thinking ↑766.00 mIU/l  от допустими горни 635 Disappointed
Последните дни бяха неспокойни за мен, да видим утре дали е било от това или отклонението е вярно.
Последните 2 години съм го тествала неколкократно и е бил в норма.
Ще съм благодарна на тези от вас, които са имали подобен проблем, да споделят опит Heartpulse
проактин за зачеване трябва да е в границите на 200 до 290
Това съм го чела на много места,но и от ендокринолог с такъв профил за репрод.проблеми се съветвах и взимах 1 /4веднъж седмично достинекс,моят бе към 500 пролактина...а като бях в стрес и до 700-900

Повторният тест от днес беше удвоен. Тествах и макропролактин. Май не направих теста, според изискванията Thinking , т.е. изстрелях се от леглото и право в лабораторията, после прочетох, че се чакат 2 часа от сън и тогава се тества.
Поплаках си, защото ми дойде като никога 1 седмица по-рано днес и вместо да започна стимулация от утре, ще ходя на ендокринолог да видим какво правим. Disappointed Пропускам и този месец.

Ако погледна от добрата страна, все пак хванах този проблем на време. Уж съм борбена натура, обаче понякога наистина имаш чувството, че си на предела...

# 471
Грейс , никакво предване! Падаш, ставаш, наместваш короната и продължаваш напред и нагоре, докато не стигнете до желаната цел. Ще дойде и вашият месец Heart

# 472
Ние сме с неизяснен ст.Вероятно при мен хормоните са пречели дълго време...та по-добре да оправите нещата, вместо надежди и опити и да не става!А като се получи,гушнеш прекрасното си дете❤ще кажеш като мен Бих минала отново това ако знам,че ще получа този дар!Не съжалявам за борбата си,нося си белезите с гордост!!!И я прегръщам и целувам много ❤🙃Желая го на всяка от сърце,чаканата от нея рожба да дойде🤗❤🍀🍀🍀

# 473
Благодаря ви Heartpulse
"Изревах" си очите днес, но ще се събера и вдигна

# 474
Момичета, интересно ми е след неуспешен опит не трябва ли да има преглед от доктора направил трансфера и да се обсъди как ще се продължи по нататък. Дали да продължа с витамините, добавките. Хормоналната терапия естествено я спрях. Подадох документи за втори опит и живот и здраве след празниците ще направя втория опит.

# 475
Преглед при мен нямаше, а само разговор по телефона с коментар и обсъждане какво правим от тук нататък.

# 476
Момичета, интересно ми е след неуспешен опит не трябва ли да има преглед от доктора направил трансфера и да се обсъди как ще се продължи по нататък. Дали да продължа с витамините, добавките. Хормоналната терапия естествено я спрях. Подадох документи за втори опит и живот и здраве след празниците ще направя втория опит.
Me4ta81,и според мен логиката е след неуспешен трансфер да има обсъждане и план за действие в бъдеще,но от опита ми до тук,това не се случва.Аз съм в Щерев и след 2та ми неуспешни свежи трансфера,само се чухме по телефона с лекарката ми,да каже да спра лекарствата(което аз разбира се вече бях направила) и че ме чака като си взема следващата заповед да започнем отново стимулация.От момичетата,които са в Надежда разбрах,че те коментират с лекаря си неуспеха по скайп и обсъждат какво да променят за следващия път,но дали е сериозно обмисляне не знам,нека някоя пациентка на Надежда да сподели.
Аз затова вчера в друг мой пост споделих,че не ми харесва как се случват някои неща тук,но колкото пъти се опитах да коментирам с АРТ специалиста си нещо по стимулацията и въобще плана на инвитро процедурата бях прекъсвана с нещо като:ще видим,не се знае колко фолукула ще тръгнат,то на твоите години......

# 477
Благодаря kremkaramel78 за споделеното мнение. Ще видим какво ще се случи следващия път.

# 478
Аз заради всичко написано по-горе,реших за себе си още в началото да взема някои неща в мои ръце.Понеже сме с МФ сами изследвахме ДНК фрагментация и огромния проблем лъсна-67%  фрагментирани(0% шанс за бременност дори и с ИМСИ).Тогава попитах за мнение помага ли МАКС да се отстранят фрагментирани сперматозоиди(сама си бях проверила инфо за всички възможни асист.техники).Отговорът беше,че са възлагали големи надежди на метода,но уви при толкова висока фрагментация не помага.Тогава се заехме да подобрим най-напред нещата при ММ,изчетохме доста медицински публикации,за да разберем как стигнахме до тук(все пак той явно не е бил с такава фрагментация преди 3г.,когато забременях с дъщеря ни).Открихме какъв е проблема сами,той се оперира и само 5 месеца по-късно втория ни опит вече беше ИКСИ,не ИМСИ,като ембриоложката сама дойде да ми каже:"Той е с много по-добри показатели,ще правим ИКСИ".Аз за  нищо не съм настоявала,чаках да видя как ще постъпят.
Сега съм решила в понеделник да си пусна сама прогестерон,защото до сега не ми е назначавано изследване в деня на трансфера,не казвам,че има проблем,но като не е изследвано  как да съм сигурна.Все трябва да има причина за тези 0,200 ЧХГ и няма да се откажа да "ровя"и да търся проблемите,вместо да си правя процедура след процедура и да чакам чудото.

# 479
До колко часа обикновено се обаждат ембриолозите от Щерев? Вчера беше към 11, днес още ги няма и се чудя кога е удачно да започна да звъня аз 😁

Общи условия

Активация на акаунт