'Искам бебе' ни събра, но и бременни вървим пак ръка за ръка. /тема 30/

• 31 861
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Съгласна съм с Дели. С първото дете лош кръвоток беше причина за спешно секцио (тогава нямах идея, че имам вродена тромбофилия). Казах ви, че бях на инжекции през ден и тогава стойностите в маточните артерии бяха скочили. И другото, което е, с второто АГ, което ми прави ФМ, също ми обясни, че за него моята мутация ( хомозигот 4g/4g), ако зависело от него не би изписал инжекции, но щом съм ги започнала, да ги бия докрай и да не ги спирам. Моята пък искаше да спра Фраксито след 20 и някоя седмица и да заместя с Натаспин (защото, видиш ли, след тази седмица бил малък рискът от аборт), но аз отказах, защото се поинтересувах и разбрах, че двата медикамента действат различно и Натаспин може да замести аспирин, но не Фракси.

# 691
Диди, страхотна снимка! Чудесно е, че сте заедно вече! 💙💙

Кийпче, за спирането на еутирокса зная, че трябва да е постепенно, първо през ден, после през няколко. Аз ще го пия цял живот, вече дори не ми прави впечатление ..

Иви, стягай багажа малко по малко. Аз не бях го стегнала до 39 г.с. което изобщо не е правилно. Дано бебчо да се намести както трябва 💙

Пеони, и аз като теб приемам всички много близки, нашата група ми е много мила. И се радвам, че Диди се сети да я направи

Мери, аз не бих спряла инжекциите. При мен прегледът за тонове беше в понеделник и докторът каза, че имам леки контракции и нещо си била шийката.. и да отида в сряда да види как съм и че сигурно ще съм за приемане. А ако тръгне раждане по-рано, да тръгвам към спешното, а те там ще преценят дали да му се обаждаме. Тези дни само лежах, за да не тръгне раждане. Разбрахме се вторник сутринта да бия последно инжекцията, а в сряда сутринта да отида да ме види и ако не съм за приемане, пак ще я бия. Ама той видя, че имам разкритие и ме изпрати малко навън на разходка до обяд, когато ме приеха. Искахме естествено, стигна се до спешно секцио.
Преди да ми бият упойката дори не ме питаха кога съм била Клексан последно, аз им казах. Но ме питаха кога съм яла и пила последно. Аз си бях хапнала в 12 преди да ме приемат, родих в 16. По време на операцията ме заболя стомахът и ми се доповръща, казах им и те нещо явно сложиха и ме отпусна веднага. Паскалева ми беше казаала 6 часа след инжекцията може да родя естествено, но 24 часа преди секцио да съм я била последно. 12 часа след операцията ми биха Клексан и така го продължих месец, даже малко повече, защото последната седмица ги биех през ден. Флебодията обаче продължавам всяка вечер.

Тикълс, нормално е да ти е притеснено. Пусни си изследванията и виж какво ще кажат лекарите.

Рокси, за контракции знам, че изписват магнезий и ношпа. Как си сега? Дано всичко да е наред

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 10:37 от Jаsmin

# 692
Благодаря Жасминче, днес до момента не съм получавала, точно глътнах 2 магнерота сега за всеки случай. Мисля, че проблемът е в работата, на която се напрягам последните 1-2 седмици, а съм и залепена постоянно на лаптопа и свита на стола съответно. Освен това ставам и в 7 всяка сутрин пак заради работата, бях много амбицирана да работя на макс до последно, но май утре ще питам АГ как стои въпросът с болничния. МП все ми се кара и ми повтаря, че една жена бременее 1 или 2 пъти в живота си и трябва да си даде нужната почивка без да се притеснява, а аз съм малко вглъбена в работата си.. трябва за започна да разсъждавам малко по-егоистично май 😔

Диди- страхотни краченца на две прекрасни момченца 🐣🐣

# 693
Прав е твоят приятел. Слушай го и си вземи болничен .
Работата ще почака. Ще работим цял живот

# 694
Рокси ако не се лъжа 16гс е 5ти месец, точно тогава започват контракциите и първото изписване на магнезий в общия случай. Нормално е, но пий си магнезий предписан в добри дози от следящия те аг. Също вода, течности нали хидратиращи, почивка разбира се ако може и не пипай корема. Докосването често е инстинктивно, а предизвиква контракции. Карали са ми се 2ма лекари тамън, че много го пипам.
Но така де свиквай си с контракциите, тъпо е щото хем са нормални, хем нали не е шега да Игнорираш. Стискам палци да не те мъчат дълго ако наваксаш с магнезий хубаво. Почнат ли те гледай да лягаш но шпа и така. Hands V

# 695
Момичета, едва ви изчитам напоследък Simple Smile Радвам се за хубавите новини при всички Simple Smile

Марианка, чакаме да се похвалиш с бебчо скоро.

Тикълс, ти си в добри ръце - Ташков и Русев, тъй че слушай си ги.

Мери - аз биех клексан 0.4 до последно. На 09.03 в 13:00 бих последната инжекция, ридих нормално 12 часа по-късно. Не е имало никъв проблем. Биех и 20 дни след раждането, но съм с двете най-рискови мутации..

Диди, каква страхотна гледка 💙💙

Рокси, ако имаш контракции - да, не си пипай корема. Ако са безболезнени - не е драма. Аз пиех много магнезий и но шпа, но с втора бременност, ако нямам болки и стягания, изобщо няма да се тровя “за всеки случай” както маасово се изписва..

Иви, аз моя багаж още от 36 седмица го бях стегнала, та си седя така цели 4 седмици 🤭 Ти обаче яко ги мислиш нещата с позиция и тн, те нали знаеш, че може във всеки един момент да се обърнат накъдето искат - дори да е тясно! 😃
Изобщо не съм знаела Матей накъде е завъртян, пък нямах никаква драма с раждането му. 😃

За килограмите и аз ви се чудя как качвате само по 6-7... аз забременях 48, родих 64.5. Изписаха ме 54 и останилите 6 кг ги свалях точно 6 месеца.. Матейката е на 8 месеца и съм даже 47 вече ...

С Меги кво става? Simple Smile

Ииии за послепис - черпя виртуално за наше здраве , днес ставам на 30, а Матей празнува първият си имен ден! 😊

# 696
Съншайн, да сте живи и здрави и двамата! Татко му също Simple Smile
Ние сме добре всички. Постоянно някой реве и трябва гушкане, ама се опитваме да им изградим режим да ядат заедно, че иначе няма как да стане. Отделно съм впечатлена от баща им, грижи се невероятно  за тях и ми е страхотна отмяна. 💙💙

# 697
Благодаря ви, момичета, поуспокоих се! Сега се сещам, че преди първата такава контракция бях говорила 1 час по телефона, обикаляйки апартамента (за крачки 🤷🏻♀) и инстинктивно си галех корема през това време..ще знам занапред.

# 698
Едва ви изчетох ☺️

Добре сме ние. Малката съм я простудила (обличах я, както себе си, само че тя с дълго ръкавче, но явно й е било студено). Още има сополи, които я дразнят и кашля отвреме навреме от тях, ако не сме ги почистили хубаво.

Аз съм гроги. Сама се справях до преди 2 дни. ММ изкара Ковид в хола, та вчера за първи път пипна детето.
Кърма нямам, но като намирам време стимулирам с помпата -излизат 5-6 капки за половин час 😆

Та, така - сама с шишета, стерилизатори нощем.
Коликите я почнаха, но започнах да й давам въглен от борина, та положението е много по-добро (чак не искам да се хваля, че като го кажа и всичко се влошава).
Малката вчера я претеглих - тежи 2850 (3000 с дрехите, които тегля после като я преоблека).
От 42 см и 1750 грама на раждането, днес е 2850 и 47 см. Терминът ми беше на 10.11., та можем да кажем, че си е колкото едно бебе на термин.

Плачем силно и мощно 😆

ММ като я поноси за първи път, минаха 10 минути и ми вика: "Вземи я, че ме заболя гърба" 😆😆😆 Дано осъзнава, че и мен ме боли. Всъщност не е бебе, което иска постоянно в ръцете. Лежи си и си разглежда. Плаче, за да я гушна, когато я боли коремчето, когато е гладна, и когато е пълен памперса.

Добре сме като цяло 🤗

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 17:09 от Re-Born

# 699
Мале, Борн, ама тя направо си прилича на снимките, дето показваше от ехографа!!! А какви мигли, каква устичка! Много е красива! Пу, пу! Анастасия е и в моя списък с имена!
За сополите аз ползвах прахосмукачката и детето дишаше спокойно. Някои я отричат, че е прекалено агресивна и не трябвало.
Рокси, и аз знам ва галенето на корема, че предизвиква контракции.

# 700
Чери, остави ти това - виж бузите как сме напълнили 😆

И аз дърпам с аспиратора, когато е тежко положението...иначе не може да се наспи горката.

П.П. А спалният комплект й е от леля й Жасмин ❤️

# 701
Борн, прелестна е ❤

# 702
Аааа, бузите и те! 🤗 Ще видиш как на 5-6 месеца ще започнат чак да висят надолу 😆 Таткото да стяга кръста от сега! 😉

# 703
Борнче каква е сладуранка ,душичка малка ,бързо да се оправя💖. Момичета утре съм на втората фетална морфология и ми е едно напрегнато чак сърцето ми се е свило от притеснение моля се всичко да е наред с моето момиченце.

# 704
Борнче , прекрасна е 😍 малка , нежна и красива ❤

Съншайн , честит двоен празник ! Да сте много здрави и безгрижни 💙❤

Успех на всички с предстоящите прегледи 👏❤

Общи условия

Активация на акаунт