💙Януарски мами 2021 ❤️тема 3

• 50 150
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
И аз съм с термин Януари, но за сега само ви следя.
Да ви кажа аз как процедирам с изследванията. Намерила съм си от частните лаборатории близо до вкъщи на партера на един блок. В повечето случаи като ходя няма опашка, но дори да има, всички чакат отвън пред блока на разстояние. Мисля, че така доста се намаля риска от заразяване спрямо лабораториите в болниците.
Можете да погледнете дали някъде около вас няма Цибалаб, Рамус, Кандиларов.

# 556
  • Седмото небе
В сайта на Комсед при проверка на наличности по магазини-излиза, че би трябвало да имат една бройка в магазина им на Каблешков. Може да звъннеш и да питаш дали инфото е актуално, за да разбереш дали да се разхождаш.
Между другото се появиха вече доста подобни люлки на други марки и с доста по-прилични цени, та ако не държиш на Чико погледни и тях. Сещам се за Чиполино, Кангару, Кикабу, Топмарк, Киндеркрафт... може и други да има. В началото аз също ги разглеждах, но в последствие се отказах от тази идея по ред причини. Но иначе много харесвам замисъла и може да се пробвам още малко да помрънкам на ММ. Че още сме в спор относно разполагането на мебелите за бебка, както и това дали ще е първо при нас или направо ще я отделяме в подготвящата се детска стая.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 08:47 от * SUPERGIRL *

# 557
В сайта на Комсед при проверка на наличности по магазини-излиза, че би трябвало да имат една бройка в магазина им на Каблешков. Може да звъннеш и да питаш дали инфото е актуално, за да разбереш дали да се разхождаш.
Между другото се появиха вече доста подобни люлки на други марки и с доста по-прилични цени, та ако не държиш на Чико погледни и тях. Сещам се за Чиполино, Кангару, Кикабу, Топмарк, Киндеркрафт... може и други да има. В началото аз също ги разглеждах, но в последствие се отказах от тази идея по ред причини. Но иначе много харесвам замисъла и може да се пробвам още малко да помрънкам на ММ. Че още сме в спор относно разполагането на мебелите за бебка, както и това дали ще е първо при нас или направо ще я отделяме в подготвящата се детска стая.

Благодаря, ще ги проверя. Аз и на Tutti Banbini подобна люлка гледах, вчера в Хиполенд имаше от други марки подобни модели, но не ми хареса изработката и материалите. Следя в амазон дали покрай черния петък няма да пуснат хубави намаления и да стане по-изгодна цената, защото ми е ясно, че е за броени месеци ползването.

Сега гледам здравния министър, който каза с едно задоволство “не съм забранил ражданията” и пак съм недоумение...ама как ще ги забраниш и по къщите ли да се ражда...как може да продължава да натиска за смесване на потоци родилки и бебета и коронавирус болни. Знам, че има недостиг на легла, ама те къде спаха цяло лято, защо сега бъдещите майки да треперят заради техните предложения и заповеди.

# 558
Кошарките тип “next to me“ се ползват доста кратко време. Заслужава си да видите за опции втора ръка - ползват се много малко, някой не стигат дори до ползване. Често се продават в почти ново състояние за много под пазарната им цена.

За актуалната ситуация - какво да ви кажа. Спрете телевизорите и социалните медии, според мен. Пазете се, естествено, всеки според възможностите си и си гледайте живота. Каквото има да става, се случва. Да се живее в страх и треперене не е живот.
За малко успокоение - в офиса на мъжа ми (извън Бг) имаше трима позитивни наскоро. Едната от тях бременна - безсимптомна. Изкара го и продължава да кара нормална бременност и отново е в офиса. Цялото семейство на брат ми бяха позитивни (пак не в Бг) още преди месеци.  Това е новото ежедневие просто. Вероятно докато обществото не изгради групов имунитет, няма да се приключи тази история. Иначе казано, докато поне 70% от хората не го изкарат.

# 559
За изследванията още в началото АГ ми каза, че иска да си избера някоя лаборатория и само там да ги пускам. Та аз си избрах Бодимед никога не съм чакала повече от 5 минути а все си има хора. А за гъбичките аз имам течение. Пуснахме изследване и излезе чисто. Въпреки това ми изписа Макмирор глобили. И сега пак си имам, когато отидя на преглед ще видим какво ще правим.

# 560
Да ви споделя опит от обиколките по магазините днес - кошарата на Чико ми се стори супер зле изпълнение, като я видях на живо. Видяхме я Комсед (бладогаря за съдействието на SUPERGIRL Simple Smile) Консултантката там беше супер зле, изобщо нямаше идея горката как да отговори на въпросите ми. Каза да слагам матрак върху матрака на люлката, каква е разликата между моделите....горката дори не знаеше че има различни модели. Както и да е, Чико отпада. Бяхме после в Дундьо, там поне консултантката беше любезна и още по телефона ни даде инфо какво има и какво не. Видях и гнезно коконът, май за сега излишно ми се струва, а и с тази цена Grinning По-добре втора кошара за игра. Та в Дундьо имаше избор на кошарки за споделено спане и дадоха по-подброна информация. Сега ще чакам намаление за да си струва цената за нещо, което се ползва броени месеци.
Накрая през HM да видя за яке...познайте, нямаше почти никакви дрехи за бременни, да не говорим за якета. Почувствах се дискриминирана, дано поне в онлайн магазина скоро заредят нещо.

# 561
Дрехи за бременни в магазините на HM никога не мога да намеря, нищо общо със сайта, някоя друга раздърпана тениска и дънки от преди 3 години.Мислех че само в Пловдив е така, но сигурно и в другите градове е същото. За това пък в сайта има доста изобилие, следете може да заредят от якетата отново. 😉
Да ви споделя опит от обиколките по магазините днес - кошарата на Чико ми се стори супер зле изпълнение, като я видях на живо. Видяхме я Комсед (бладогаря за съдействието на SUPERGIRL Simple Smile) Консултантката там беше супер зле, изобщо нямаше идея горката как да отговори на въпросите ми. Каза да слагам матрак върху матрака на люлката, каква е разликата между моделите....горката дори не знаеше че има различни модели. Както и да е, Чико отпада. Бяхме после в Дундьо, там поне консултантката беше любезна и още по телефона ни даде инфо какво има и какво не. Видях и гнезно коконът, май за сега излишно ми се струва, а и с тази цена Grinning По-добре втора кошара за игра. Та в Дундьо имаше избор на кошарки за споделено спане и дадоха по-подброна информация. Сега ще чакам намаление за да си струва цената за нещо, което се ползва броени месеци.
Накрая през HM да видя за яке...познайте, нямаше почти никакви дрехи за бременни, да не говорим за якета. Почувствах се дискриминирана, дано поне в онлайн магазина скоро заредят нещо.

# 562
момичета, купихте ли космонавти/ ескимоси и ако да -какви размери и от кои сайтове/магазини  - аз съм в голяма дилема🙂

# 563
Включвам се в твоя коментар, ако мога да бъда успокоение.
И аз имам така описаното от теб течение и тъй като имам приятелка, която изследва околоплодни води, ме увери, че това със сигурност не са.
Цветът и консистенцията са други.

Аз имам и лекувам за трети път вече. Предните два пъти бяха нон- албиканс, сега са албиканс. Грам симптоми нямам, но на микробиологиите излизат. Точно днес сложих Гиназол( изписани са ми 2 дози през 7 дни всяка) и имам едно воднисто изтичане цял ден, което хем предполагам, че е от него, хем се филмирам да не са води 😣

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 18:40 от Iligd

# 564
  • Sofia
момичета, купихте ли космонавти/ ескимоси и ако да -какви размери и от кои сайтове/магазини  - аз съм в голяма дилема🙂
Не съм, но оглеждам. Харесахме на Obaibi 0-3m, в HM също имаше хубави, но бързо изчезнаха. Като размер до 62 гледам аз, защото съм с близнаци и едва ли големи ще се родят.

# 565
Момичета аз пак по темата за коронавируса...пазете се много, приятелка на майка ми от съседния град до нашия(малък с малка поликлиника), работеше като санитарка, в петък направили ковид отделение и там, бързо преградили и настанили веднага 4 души. Жената напуснала работа, защото снаха и роди преди два месеца и живеят заедно. Разказала на майка ми, че в техния град е много страшно, имало ужасно много болни, умирали всеки ден хора. Нейни близки цялото семейство били в болница много зле. Казала и никъде да не ходя, защото знае че съм бременна, да не ходя дори и до магазина...направо тръпки ме побиха, незнам какво да правя, утре трябваше да отида до Пловдив на комисия за удължаване  на последния болничен, преди 45 дневния, как да отида в болницата, като е пълно с хора винаги, онзи ден в лабораторията същото опашка от чакащи за бърз тест за ковид....изпаднах в паника като чух, че всеки втори на опашката чака за това. Според вас мога ли да си изпратя документите по куриер, ако се обадя да предупредя, дали е възможно, някой правил ли е нещо подобно.

# 566
Защо си мисля, че в лабораториите си имат определени райони в които взимат проби за ковид. Примерно в Пълмед е отвън като павилион и там чакат само за тестове. Мисля също че за Писанец беше обекта им само в Тракия. Аз често ходя за изследвания и не съм чула или видяла някой покрай мен да е за такъв тест. Струва ми се безумно на едни и същи опашки да чакат за всякакви изследвания.

# 567
Аз говоря за Писанец, която е в Гранда. Няколко човека попитаха за бърз тест, казаха че правят и резултата излиза на същия ден. Преди са правели и пср тестове, но вече само бързи.
Защо си мисля, че в лабораториите си имат определени райони в които взимат проби за ковид. Примерно в Пълмед е отвън като павилион и там чакат само за тестове. Мисля също че за Писанец беше обекта им само в Тракия. Аз често ходя за изследвания и не съм чула или видяла някой покрай мен да е за такъв тест. Струва ми се безумно на едни и същи опашки да чакат за всякакви изследвания.

# 568
По отношение на Ковид аз вече имам нови притеснения. Тъкмо прочетох, че болницата,  в която смятам да раждам - Вита - вече има Ковид отделение!!! Заделили са цял етаж, но едва ли са заделили отделен асансьор, отделни стълби и т.н. Все си мислех, че в тези болници няма да се стигне до смесване на родилки с други,  но ей го на!
Иначе ходене в болница и лаборатория няма как да избегна. Голямото ми дете е болно и още утре ще го водя на лекар. Не мога да го оставя с консултация по телефона. Cry

# 569
То май и в Токуда има ковид отделение Thinking дано в АГ болниците не направят.... Аз вчера разбрах за една позната лекарка, която починала от ковид. Почнах да чувам и за познати на познати... докато миналата вълна за един човек не чух. Притеснително.. А на работа някои хора хич не се съобразяват и влизат без маска, хем виждат, че съм с корем. Та днес ще разлепя надписи навсякъде, че ме дразнят.
Аз от известно време иначе усещам втвърдяване на корема и става като топка, но мислех, че е бебето. Може ли да са контракции? Не ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт