91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 6

• 72 304
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите! При нас е обратното - младежът се напъва за лайстунга, аз го разубеждавам. Не искам да прегаря, животът не е само учене. Но ще се яви  на изпита при всички положения, само за да види формата.

# 661
  • столицата
Щом детето има желание, не го спирайте. Назад в темата сме писали "за" и "против".Дайте му да се запознае. Но от приятели на моето дете не съм останала с впечатление, че са претоварени. Но тийновете са адаптивни. Ще се справи щом го иска. Успех!

# 662
  • София, Лагера
Благодаря за отговора, Галимар! Аз не съм против "успеха" на наследника, а съм срещу постоянното му напъване. Как пък баш аз го родих такъв натегнат! Сещате ли се за рекамата от едно време: "... къде сбъркахме?"
Но да, успокоява ме това, което казваш, че в лайстунга не са се "презорили". Има още време да го мислим...
Благораря отново!

Скрит текст:

# 663
  • София
Големият ми син завърши лайстунг и мога смело да кажа, че хич не се е презорвал, а завърши с 1,1 диплома. Сигурно има значение, че той по принцип учи по-лесно, но и там няма толкова зубрене, а по-скоро разбиране и прилагане на наученото. Разбира се, не всичко е положително, но той си беше решил предварително, че иска лайстунг и не е имал колебания, не е и съжалявал. Брат му, като няма друг пример, също ще се пробва за лайстунг, пък каквото стане, че сега с това ДО нещата са доста по-различни.

# 664
  • столицата
Класирани на националния кръг на олимпиадата по НЕ.file:///C:/Users/zlatinova.g/Downloads/dop_NKr_NE_190321.pdf
За София само ученици от 91 НЕГ и едно дете от 73 СУ.
8-класниците и 9-класниците са се представили много добре и са се класирали доста деца от наборите. Интересното е, че за 10 и 11 клас няма нито един класиран. Ако не ме лъже паметта, в предишните години дете от настоящия 11 клас беше неизменно в тройката. Успех на участниците след като МЗ и МОН позволят да се проведат олимпиадите!

# 665
Сред 8 клас няма представител на 73-то,  а на СМГ.

# 666
  • София, Лагера
Мила дами, пак аз: сега на друга вълна... Колко сериозно се изучава РЕ в училището? Тоест, като е решено младежът да остане в ДСД и като така и така си има АЕ, поне и един РЕ да има. Е, за там вече (и) аз натискам! Учила съм 2 години РЕ и 5 ФЕ и по РЕ съм много по-добра, че напоследък и с рускоговорящи и английски незнаещи се налага да работя. Вярно, че съм от старото поколение и съм си писала с русначета и че гледах руска ТВ, но не ми е било никакъв зор, той руския си е славянски все пак.
П.п.
Малкият ми син отсега си е избрал 133-то с първи РЕ и втори НЕ.

# 667
  • София
Мила дами, пак аз: сега на друга вълна... Колко сериозно се изучава РЕ в училището? Тоест, като е решено младежът да остане в ДСД и като така и така си има АЕ, поне и един РЕ да има. Е, за там вече (и) аз натискам! Учила съм 2 години РЕ и 5 ФЕ и по РЕ съм много по-добра, че напоследък и с рускоговорящи и английски незнаещи се налага да работя. Вярно, че съм от старото поколение и съм си писала с русначета и че гледах руска ТВ, но не ми е било никакъв зор, той руския си е славянски все пак.
П.п.
Малкият ми син отсега си е избрал 133-то с първи РЕ и втори НЕ.
Руският не е опция. В ДО напълно отсъства (госпожата има мерак, но само с това не става,не работи с новите технологии,явно съдействие и желание за помощ от ръководството няма). Знам, че в настоящия 9 клас няма деца избрали РЕ. Дъщеря ми е 11 клас. 13 деца са в групата за РЕ и определено няма да научат език.

# 668
Ноеми, опцията руски е само ако има достатъчно желаещи.
И за настоящия 10 клас не се сформира група за руски навремето, само 4 деца май го бяха посочили

# 669
  • София, Лагера
Confounded Надчвам се това ДО да не продължи до безкрай... Disappointed Relieved

Буба, аз все си мисля че с времето хората ще се ориентират към руския. Надявам се, де! Че младежът ще си ходи на Британика - ясно, ама и на РЕ в Р център - ще му дойде байгън....

# 670
  • София
Знам, че в настоящия 9 клас няма деца избрали РЕ.
На сегашните деветокласници май въобще не им беше предложен РЕ.

# 671
  • София
Здравейте,
Един от осмите класове класове има заместваща госпожа. Казва се г-жа Димитрова и в момента е на мястото на една от новите тази година - г-жа Илиева.
Дали случайно знаете от друго училище ли е или е преподавател на други класове в гимназията?
Хубав ден от мен! Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 13:49 от elita

# 672
Не зная нищо за тази госпожа. Също така не е ясно и защо сменят класната и за колко време. Не е ли добре да се знае какво става. Тази липса на комуникация и информация не ми допада. В предишните училища не беше така. Детето ми, което е в този клас, също е объркано.

# 673
  • София
Сетих се за още нещо Simple Smile
Видях, че за олимпиадата някои 8-ми класове бяха подготвени от класните, а други - не. Така ли е и с изпита за лайстунг паралелките ? Има ли формат, по който се подготвят?  Класните правят ли нещо по този въпрос и ако не, ако има формат, откъде може да се намери за самостоятелна подготовка?

# 674
  • столицата
Госпожа Димитрова по-възраснта дама ли е? Над 70?
По отношение на подготовката за лайстунг, доколкото знам преподавателите нямат ангажимент. Но някои учители полагат повече усилия.

Общи условия

Активация на акаунт