91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 6

• 72 317
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Чета редовно, но обикновено се въздържам от коментар, нооооо по темата за несериозното отношение на преподаватели към процеса ще се включа. Дьорхайде водеше допълнителните часове на класа на сина ми миналата година (8 клас), по време на цялото ДО имаха всичко на всичко 2 или 3 часа при нея. Въпреки голямото настояване от страна на децата пред класната (за която мога да кажа само хубави неща). Та това е нашия опит за сега с немците.

# 646
  • София
И при нас в 8-ми клас достъпът до немците беше ограничен - мисля , че влизаше немкиня 1 път в седмицата за около 2 месеца,а може и за по-малко да беше.А по въпроса с отсъствието от часовете - за  съжаление това е характерно и за всички български учители.

# 647
  • столицата
В момента "Немската чете" на живо във фейсбук.

# 648
Здравейте,
Излезнали са резултатите от олимпиадата по немски, областен кръг. Някой знае ли кога и в кой град ще бъде националния кръг.

# 649
  • столицата
Поне за другите олимпиади бе обявено, че нац кръг ще се проведе по градове в училищата от областния.

# 650
  • София
Особено след днешното заседание и обявените мерки - нац. кръг по която и да е олимпиада няма да се провежда в друг град със сигурност.

# 651
  • София
Здравейте. Някоя от мамите на дванадесетокласниците има ли информация кога ще им раздават сертификатите от ДСД-то? Моята пак нищо не знае.

По темата с немските преподаватели - да похваля и Бьорн Маринов. Много внимателен, даже и на родителска среща дойде, и помагаше на децата с подготовката за ДСД. Според дъщеря ми в сравнение с Бернд, който й беше преди това, с този немец е изкарала късмет.

# 652
  • София
Здравейте момичета, синът ми е в осми клас при Кендерова, но хич не се справя с онлайн обучението SadSadSadSad  Решила съм да го запиша на допълнителни уроци - може ли да ми препоръчате добър частен учител?
Благодаря

# 653
Здравейте! За лайстунг паралелки всички деца ли се явяват на изпит или само желаещите? Има ли и друг общ изпит за всички деца в края на 8 клас, нещо като НВО?

# 654
  • столицата
Само желаещите. Няма друг изпит.

# 655
Галимар, навярно имат предвид т.н. директорско контролно. Миналата година, в идентична ситуация (дистанционно обучение), то се проведе. Бше в края на уч. година, а изпитите за Немския отдел се отложиха за септември.

# 656
  • София, Лагера
Мили дами, дали имате идея дали и тази година ще преместят изпита на 8-класниците за лайстунг паралелките за септември?
Много ми е интересно, от любопитство, колко деца са се явили миналата година. Аз на моя син няма да му позволя за учи цяло лято, дори и да иска.

# 657
Имам някакъв смътен спомен, че от паралелката на дъщеря ми не се явиха на изпита 4 деца. Това е на база взаимно споделяне на намерения, а не според официална информация. За едно дете съм сигурна - дъщеря ми, с която още при постъпването в 8-ми клас преценихме, че двете паралелки не са приоритет за нас.

# 658
И ние с моето дете преценяваме за момента да не се явява на изпита за Лайстунг. Но повечето деца вече говорят за това, питат за подготвителни тестове, явно има доста желаещи.

# 659
  • столицата
Истината е, че в повечето лучаи родителите желаят децата им да са в лайстунг и съответно се налага тези деца да се явят задължително на изпита. Разбира се има и ученици, които сами се стремят към лайстунг паралелките.
Моето дете не желаеше да учи в лайстунг, но по мое настояване се яви на изпита с предварителната договорка с мен, че дори и да я приемат няма да се запише.
Моята цел беше да се сблъска с формата на изпит, провеждан от немци. Това реално й беше първия досег с изпитващи я немски нейтив спикъри.Справи се добре.
Не знам дали щях да настоявам ако изпитът беше през септември. Но пък при всички случаи /ако приемът не се поставя едва ли не на живот и смърт/, един преговор на материала в началото на септември би бил само от полза.
Но учене цяло лято за лайстунг -не.8 клас е достатъчно натоварващ, за да се полага и почивка.

Общи условия

Активация на акаунт