91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 6

• 72 343
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честито за успеха на изпита!!!

# 616
  • София
Има ли някаква неофициална статистика за НЕГ колко са скъсаните и колко с В2 на някой елемент (знам, че не качват списък, а дават резултатите на всеки отделно, но ако някой учител е споделил примерно каква е общата картина). Питам, защото от познати с деца в 12 клас в други две  училища с немски чух за немалко скъсани и за доста с В2.

# 617
  • София
Голяма сеч имаше тази година на устния-не малко деца имат B2.От групата на моя човек от 12 явили се на устен -5 имат C1, останалите В2.

# 618
  • София
Устният не че не е показателен, но е на местно ниво и някак не може да бъде база за сравнение как е тук или там. Особено в сравнение с места, в които в комисиите дори няма немци (или е един за всички явили се) - понеже, каквото и да си говорим, те са тези, които "колят и бесят". Аз имах предвид  В2 и скъсани най-вече заради елементи от писмения, където  за всички до един проверките са в Германия. Не че и там няма субективизъм, де, ама все пак..

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 13:15 от пенсионирана русалка

# 619
  • София
Ще се разчуе вярвам и сред децата въпреки ДОто. Ако науча нещо, ще споделя. Моята единадесетокласничка яко се е гипсирала... Не че няма защо (има някаква тиха война между класната и немеца, която много се отразява на подготовката и на децата)...

# 620
  • където и да е,само да не съм сама
Честито на всички за резултатите, каквито и да са те.
Чакането свърши, което със сигурност е било изнервящо.
Magi_sveta, успокоява детето, че е рано за притеснения. Незнам при кой сте по немски, но нашия немец е на доста посредствено ниво като преподавател.

# 621
  • София
Magi_sveta, успокоява детето, че е рано за притеснения. Незнам при кой сте по немски, но нашия немец е на доста посредствено ниво като преподавател.
Миналата година при Дьорхайде, сега при Беренд. Поне 30 процента от часовете изобщо не са се случили (за около ДСД изпитите - ок, но и този понеделник също нямаха и така почти всяка седмица поне по 2 часа немски ги няма). Първите десет минути от почти всеки първи час (понеже са им винаги по два) минават в мълчание от негова страна - има събрание в Тиймс, децата са там, той също и мълчи... след 10-12 минути стартира часа... Изумена съм.

# 622
  • където и да е,само да не съм сама
Миналата година при Дьорхайде, сега при Беренд. Поне 30 процента от часовете изобщо не са се случили (за около ДСД изпитите - ок, но и този понеделник също нямаха и така почти всяка седмица поне по 2 часа немски ги няма). Първите десет минути от почти всеки първи час (понеже са им винаги по два) минават в мълчание от негова страна - има събрание в Тиймс, децата са там, той също и мълчи... след 10-12 минути стартира часа... Изумена съм.
Успокоявам те веднага - при Краузе не е по-различно. Часовете са изключително неефективно, а уточняване то на темите за папките беше истинска мъка за децата. Когато е ядосан, говори много бързо на децата, за да не могат да го разберат. Редовно пропуска часове по неизвестни никому причини.

# 623
  • София
Това , което дочух за нашия клас  е ,че от 27 около 15 са с C1 и на устния и на писмения.Около 7-8 са с B2 на писмения.

# 624
Честито на децата. Много го отнесоха и те, подготовка за сертификати в условия на ДО Angry. А на 11 клас от сега почвам да им стискам палци, че при тях още по-тегаво.
Дьорхайде в 10 клас е същата работа. Не знам дали се събират и 50% от часовете да са имали от началото на годината. Мислех, го дава несериозно, заради никаквия 10 клас, но явно всички са си такива.
Аз започнах лекичко да се изнервям вече. Не вървят добре нещата - новата програма с намалени часове по НЕ + ДО. Не знам докъде ще я докарат, на Цакова май се е притеснила, че се движат бавно

# 625
  • столицата
Я ме ориентирайте, моля. С В2 на устен можеш ли да си с краен резултат С1 от изпита? Не са ли необходими четири с1 или бъркам с друг изпит?
И аз чух, че тази година изпитът е бил труден.

# 626
  • София
Моята дъщеря е 8 клас, та все още сме далеч от тези притеснения и проблеми, които споменавате, но се чудя дали няма начин да им се потърси сметка на тези преподаватели по немски, които реално ощетяват децата. От моя гледна точка, те са на работа там, на заплата и с определени задължения. Звучи ми много безотговорно, това което правят, аз не мога да си представя, че ще имам определно задължение, за което съм назначена и се очкава от мен да го свърша и да не го правя.
Просто се чудя, няма ли механизъм да се изиска от тях да си вършат работата отговорно, толкова ли всичко се побългарява на местно ниво Sad

# 627
  • София
Galimar, не бъркаш!За да имаш C1 като краен резултат, трябва да си с 4 C1.

# 628
Това , което дочух за нашия клас  е ,че от 27 около 15 са с C1 и на устния и на писмения.Около 7-8 са с B2 на писмения.
Хм, тогава какво имат останалите 3-4 деца?
Извинявам се ако е глупав въпроса, но на моя хубостник вече и с ченгел не мога да му вадя думите

# 629
  • София
Има недопуснати до DSD, a също и  такива с B2 на устен и C1 на писмен, а също и с B2 и на двете.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:47 от chernooko

Общи условия

Активация на акаунт