Pantene – вашата тайна за страхотна грижа за косата!

• 32 039
  • 983
  •   1
Отговори
# 960
Здравейте 🙂
Включвам се с моето ревю.
Първо да отбележа, че съм съгласна с Киса. Всички сме с различни коси и едва ли при всяка от нас ефектът след ползване на продуктите ще е УАУ, но докато не опита човек, няма как да разбере.
И наистина, вероятно някой би се почувствал  неудобно да сподели, че при него няма положителен ефект от използваните продукти, защото са му направили подарък.
Моята оценка също е положителна. Не заради подаръка. Продуктите са достъпни като цена и всеки може да опита дали са подходящи за косата му.

В предния пост по темата писах, че моите продукти пристигнаха и са ми изпратили Пантен Superfood.

Не знам дали от Пантен са преценили / според написаните коментари/, какво да ни изпратят, но за моя случай са улучили.
Боядисвам косата всеки месец. Косата ми е чуплива, накъсва се и стърчи като бебешка коса на тила и отпред, имам засилен косопад този сезон и макар да съм с хормонални проблеми и косопадът, омазняването, изсушаването да не са ми непознати при колебания в хормоните, то тази есен косопадът е стряскащ. Отдавна не бях имала такъв. Косата ми сега е много суха и се виждат накъсванията.
Ползвам предимно кристали за разресване на косата, именно защото не я утежняват.
Преди ми харесваше да ползвам маски и балсами, които уплътняваха косата, изглеждаше тежка и плътна и след изсушаване чак ластика, с който връзвах косата, започваше да ме стяга. Но се замърсява бързо косата. Налага се всекидневно измиване, а аз се опитвам да не я къпя всеки ден, защото положението през годините от всекидневно измиване се отрази отрицателно. Освен ако не съм в задимена среда и вмирисана от манджи, или в хормонален период на омазняване на косата, старая се да я измивам на 2-3 дни веднъж.

Относно Пантен Superfood, смятам че ще е подходящ за мазна коса. Измива много добре. Разпенва се от първо нанасяне много. Обикновено при второ нанасяне правят такава пяна шампоаните, но този успява с едно нанасяне да измие косата. При мазна коса не знам дали едно сапунисване ще е достатъчно. При суха коса като моята май ще е достатъчно, тъй като с второ нанасяне заскърца много косата и май и дойде повече.

Относно балсама- 3 минути чудо. Нищо не усетих при нанасяне. Косата ми буквално го изпи. Нямаше хлъзгав ефект при измиване, за който споделят. Явно заради изтощената суха коса. Чак се замислих дали да не сложа повече 😀

И честно казано, излизайки от банята, не бях в еуфория 😀
След като оставих кърпата да попие мократа коса... след като разресах косата и след като започна лека полека да изсъхва, чак тогава усетих как ми олекна главицата, колко лесно преминават пръстите през косата, как жизнено подскача и се движи. Ами... хареса ми ефектът.
Не очаквам от 2 измивания да заблестя, да спре да ми капе косата, да ми порасне накъсаното и всичко да е УАУ. Щеше да е супер 😀 Но определено съм много доволна от продуктите и мисля, че значително ще се подобри косата ако ги ползвам няколко месеца, което мисля да направя.  
Пускам да ми видите косицата.
Разбира се, не очаквайте профи снимки. Опитах да снимам и на по-светло, но тия дни е мрачно и с телефон - толкова. Без филтри. Ако се покаже слънце, ще снимам и на слънце. Там ясно ще се види накъсването мисля... и дали има блясък. Домашните видяха разликата в косата. И на допир също.

Косопадът ще сложа в скрита снимка. Не на всеки му е приятно да гледа такива снимки.
Скрит текст:

Мокра, след като попих водата с кърпа и след разресване. Усещането е за жизнена коса. Качих на история в Инстаграм. Не съм от хората, които се снимат и показват. Чувствам се неудобно. Но долу-горе може да се добие някаква представа от клипчетата.
Там където прокарвам пръсти през косата, това е сутрин, преди сресване, 2 дни след измиване.
Не знам дали ще се покажат клипчетата тук, че не съм пробвала да пускам във форума.
https://instagram.com/stories/kokona_vkusenden/24173694613485128 … shid=68abbek62lig

Ето и две снимки.

#ревю

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 10:01 от Merelenda

# 961

Получих комплекта в началото на седмицата и изчаках, за да имам възможност да го изпробвам за поне две измивания.
Хареса ми несесерчето и ще ми влезе в употреба при пътувания.
Шампоана мирише приятно, пени се доста и смятам, че е економичен. Измива добре, като не пресушава косата. Аз съм с руса коса и никак не обичам, когато след измиване с шампоан косата ми е заплетена, е не беше. От балсама също сложих малко и подържах, успя да затвори косъма и косата беше жизнена още, когато го измих.
Не суша косата си и когато слагам масла винаги е на влажна коса, за да успея да ги нанеса добре и да няма омазняващ ефект на определени места. Маслото попи във влажната ми коса и нямаше нужда от голямо старание и разпределяне.
След като косата ми изсъхна стилизирах както обикновено и съм доволна от възможността да изпробвам комплекта.
В обобщение продуктите ми харесват, може би около месец ще ми е нужно, за да преценя дали подхрават и възстановяват косата ми, с удоволствие ще ги използвам. Благодаря за подаръка❣

# 962
  • Пловдив
Merelenda, разкошна коса, ама да си призная с другите неща в инстаграма остава на заден план Joy

# 963
Merelenda, страхотно ревю. Признавам, че досега се колебаех дали да пробвам продуктите, но ти ме убеди напълно. 💕

# 964
Скрит текст:
Моите продукти са Пантен супер храна:

Шампоан: ароматът е приятен, използва се малко количество, защото бързо се разпенва. Измих косата само веднъж, с малко шампоан и не се наложи да повтарям. Обикновено я мия по два пъти, за да я почувствам чиста.
Балсам: много приятен, но и много силен аромат. Обикновено не харесвам това, защото използвам парфюми и не искам ароматите да се смесват. При изсушаването на косата аромата почти изчезна. Лесно се разнася и разплита косата. Отново използвах съвсем малко количество, нямаше нужда да добавям още.
Прилагам снимки:
Преди да използвам Пантен:

След измиване с шампоана и балсама:

На следващия ден след измиване с шампоана и балсама:

За къдравите коси е характерно да са сухи и обикновено имат фриз. Пантен супер храна за коса решава и двата проблема.
За мен е проблем обемът, който придава на косата. Имам обем от къдриците и не ми е необходим допълнителен. Ще пробвам да суша по различен начин, за да преценя дали ще го ползвам занапред.
Друг проблем за мен е, че къдриците се отпускат. Косата стана много мека и се налага допълнително оформяне със стилизант за къдрици.
Харесва ми как хидратира и заглажда косата.
Същите продукти използвани от жена, която си изправя ежедневно косата с преса, бяха приети много добре - мекота, блясък, хидратация, обем - все желани от нея ефекти. Нямам снимки на нейната коса, но определено ѝ се отрази много по-добре, отколкото на мен.
 #ревю
Допълвам си поста:
Тествах измиване с друг шампоан и с балсама на Пантен. Съвсем различно си усещам косата и къдриците са оформени добре. Шампоанът не е за моята коса, но балсамът определено ще използвам.

#ревю

# 965
Десиссслава, RosMar, благодаря ви.
Ето обещаните снимки на слънце. Вижда се раздърпана коса 🙂, но доколко ефектът е от отблясъците- не знам.
Усещам си я... виждам какво пада... и макар и опърпана и изгорена с бои, в момента е много жива и подвижна. И май и блести 😀 Даже ластик не се задържа и се пързаля, а аз ходя предимно с прибрана коса през деня.
Прически не си правя. Не издухвам с четка, не заглаждам, но съм 100 % сигурна, че ако я мина с преса сега, както се е съживила, всичко ще изглежда гладко и профи 😀 Тогава може и за "рекламна коса" да мина 😄
Пускам веднага след изсушаване. Слънце пече, вятър духа, като луда калинка съм, но не мога да се нарадвам на лекотата в косата. След изсъхване я прибирам. Непокорна е. Като поседи няколко часа прибрана и я пусна, тогава я усещам по-улегнала и пада една идея по-тежко.
За някоя прическа тип букли, къдрици, определено ще е нужно нещо по-силно, за да ги задържи, защото доста се заглажда косъмът, но лесно се разресва, не се заплита и значително по-малко коса пада. Ще видя по-нататък при използване какво ще е. От суха до суха коса- разлика има. Всяка коса е различна, а и различни ефекти търсим от ползването. Важното за мен е да се подсили косата, да спре да пада, да не се заплита.

Благодаря на Pantene Bulgaria за възможността да пробвам точно тези продукти -Pantene Superfood; 3 Minute Miracle.
#ревю

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:33 от Merelenda

# 966
  • София
Здравейте и с моя макар и позакъснял пост! Благодаря на и
за възможноста да участвам в темата и да тествам серията HAIR SUPERFOOD

Получените от мен проукти бяха следните:
PANTENE PRO-V Hair Superfood Full&Strong Shampoo 360 ml.
PANTENE PRO-V 3 minute miracle Hair Superfood Full&Strong Conditioner 200 ml.

[

За получаването и тестването:
Получих пратката миналата седмица, но пътувах за уикенда и взех нарочно със себе си само шампоана за да го тествам сам. Измих си косата с мека вода, каквато е и тази, с която обичайно я мия. Тоест тествах го в условия ако не еднакви, то поне много близки до тези при които обикновено мия косата си.

По принцип я мия на 3-4 дни като редувам едно измиване с шампоан с едно измиване само с хладка вода и балсам. Така не я изсушавам, не се накъсва, пада по-малко и не цъфти често. Когато използвам продукти, които не са подходящи за косата ми тя още с измиването си е твърда, изглежда суха (скърцаща) и без влага в нея. Когато използвам подходящ продукт е хлъзгава и лесно я разресвам, дори ако не съм ползвала балсам. След като измих с шампоана се изсуших с какъвто сешоар имаше, но той за мой ужас беше много по-силен от моя, и се опасявах, че ще е я изгоря и ще стане хвърчаща. Когато изсъхна напълно обаче я усещах мека и подхранена. Слава богу сам шампоана успя да запази косъма от по-високата температура на чуждия сешоар.
Косата ми е тънка, сравнително гъста, със сухи краища и омазняваща се в корените около 2 дни след измиване. Имам много чувствителен скалп и лесно получавам пърхут предимно от неподходящи шампоани.
Снимките, които съм направила са от днес - 3 дни след измиване за да покажа, че все още не се е омазнила напълно както обикновено.Вижда се, че в корените вече е тръгнала да се омазнява, но издържа път, скачане на въже, барбекю, готвене, пушене, стоене под шапка почти половин ден и за всички тези упражнеия изглежда прилично. Интересно ми беше колко бързо след измиване ще се омазни и наблюдавам всеки ден дали ще се появи пърхут - засега не чувствам никакъв дисконфорт. Ще видя по-нататък с употребата дали ще се задържи и няма да раздразни скалпа ми, но почти винаги разбирам от второ - трето измиване дали определен продукт дразни скалпа ми или не, така че ще имам време да споделя със следващия си пост.

Не използвам никакви стилизиращи продукти нито се изправям със преса, само от време на време я реша с четка за изправяне, защото се начупва само отзад. Въпреки че я щадя много, и не я мажа или третирам с нищо излишно, косата ми губи блясъка си много бързо след измиване. Особено след лятото, морската вода и слънцето става изключително слаба, още по-тънка, накъсана и дехидратирана - затова се радвам, че получих точно серията Hair Superfood за да я подхраня и подсиля. Първото измиване ме спечели с това, че я почувствах лека, сресах я без да си свалям половината коса и не изгуби блясъка си веднага.
Връзвам се в по-голяма част от времето, но този път когато се вързах с ластик тя бързо се измъкваше от него, по което съдя, че е била добре подхранена от продукта.

За съставките: Зачетох се в съдържанието и видях, че има пантенол, който по принцип помага за регенериране на клетките в кожата на главата и намалява делящите се връхчета - два изключително търсени от мен ефекта за един продукт за грижа за косата.

За нанасянето: Разпенва се прекрасно от първия път. Други шампоани едвам се разпенват при първо нанасяне, а този с малко количество шампоан се разпени достатъчно за цялата дължина. Според мен е доста икономичен и ще го използвам по-дълго от обичайното.

За опаковката:получих ги в удобна и свежа опаковка, в която събрах освен двата продукта и всички останали продукти за коса, които използвам често: шишенце с капки арганово масло, шишенце с кристали, спрей хининова вода и сгъваема четка за разресване. Смятам да си го използвам за път в страната.

За разфасовката: Продуктите са точно такива каквито ми допадат и купувам. 360 мл. шампоан и 200 мл. балсам са абсолютно достатъчни за мен за да установя дали определен продукт за грижа за косата е подходящ за дългосрочна употреба или не.

За мириса: Изключително чувствителна съм към силните миризми на шампоани и балсами. Мириса на тези продукти е ненатрапчив, неутрален, натурален и приятен. Чувствам лек аромат на свежо и до сега.

Това са първите ми впечатления, засега съм доволна и не възнамерявам да спирам теста.
Утре вече ще трябва да я измия и мисля да направя още един пост за косата когато е измита с двата продукта веднага след като я изсуша.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 03:17 от Линдичка

# 967
  • Пловдив
Нищо против потребителките, които са "принудени" да дадат отзиви, но само след едно измиване с какъвто и да било шампоан, да се сипят хвалби, е нереално. За едно измиване бих взела под внимание само мнение за мирис и разпенване.

# 968
  • София
Нищо против потребителките, които са "принудени" да дадат отзиви, но само след едно измиване с какъвто и да било шампоан, да се сипят хвалби, е нереално. За едно измиване бих взела под внимание само мнение за мирис и разпенване.
Напротив - аз мога да дам доста негативни коментари за други шампоани от този и по-висок клас още с първото измиване, защото с него са идвали пърхота и сърбежа. Самия факт, че косата ми се чувства добре, жизнена и не се чеша до побъркване за мен е достатъчна причина да дам положителен отзив засега!
Истина е също, че има шампоани, които с първите измивания ми се отразяват добре, и чак след няколко почват да не стават за нищо, но това няма как да предположа. Въпреки, че за този отзад при съдържанието пише, че е подходящ за ежедневна употреба, няма как да мия косата ежедневно с него, защото ще започне да ми се омазнява за ден, но за това няма да е виновен шампоана, а косата ми.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 10:54 от Линдичка

# 969
Също не съм съгласна с коментара на Дънди 73! Първо защото отзивите от мен не са изцяло положителни (за моята коса), второ защото съм дала втори отзив с повторно ползване на продукта и трето защото много добре мога да преценя дали продукт за коса се справя с моята коса и резултатите, които искам.
Виж за косопада и цъфтежа няма как да стане с едно, две, три измивания, но аз нямам такива проблеми, а ако имах, нямаше да разчитам на дрогерийни продукти.

# 970
  • Пловдив
Коси, като моите, които по принцип си цъфтят никакъв продукт не може да промени това.

# 971
Стана ми интересно за миенето само с балсам, може ли информация

# 972
  • София
Изключително впечатлена съм от поста на Линдичка. Начинът на изказване и снимките. Още няколко коментара бяха много полезни. Определено ще опитам и аз при следващата подмяна на продуктите за коса. Благодаря момичета за изчерпателните отзиви.

# 973
  • София
Стана ми интересно за миенето само с балсам, може ли информация

Здравей HAPPY, просто на едно измиване ползвам само шампоан, а след 3-4 дни като я мия пак я измивам само с вода и слагам балсам, но не в корените естествено. Това се получи когато един път останах без шампоан и се измих по този начин от безизходица Laughing За моя най-голяма изненада косата ми беше супер мекичка след като я изсуших така измита. Аз си мислех, че ще я усещам мазна - не! Много добре ми се отразява това редуване на мен специално. Може би шампоаните са й агресивни и така не се пресушава, задържа повече влага и ми става една идея по-плътна.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 11:34 от Линдичка

# 974
  • София
Втория пост е за измиване с PANTENE PRO-V Hair Superfood Full&Strong Shampoo и PANTENE PRO-V 3 minute miracle Hair Superfood Full&Strong Conditioner

Шампоана измива прекрасно, не втвърдява косъма, а го заглажда.
Балсама след 3те минути се отмива лесно, но оставя усещане за гъвкавост на косата.
Изсуших косата малко по-бавно от обикновено. Струва ми се, че даже все още има останала влага в нея. Това е добре.
Аромата ми харесва много. Мирише съвсем лекичко и приятно.
Ето още няколко снимки на изсушена и разресана коса. Не съм използвала нищо друго освен двата продукта.
Харесва ми - усещам косата мека и подхранена. Скалпа не ме сърби, не виждам пърхот и не се заплете като я разресвах.

Като цяло съм доволна от това как се представят продуктите. Ще продължа да ги ползвам.
Ако успея ще напиша и още един пост като я измия само с хладка вода и балсам.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 00:17 от Линдичка

Общи условия

Активация на акаунт