Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сексуално образование в начален етап! Що за дивотия!?

 • 7 422
 • 312
 •   1
Отговори
# 270
 • Мнения: 2 182
Аз не съм собствените им родители. Вече имам око и ухо за тези неща. Рядко има разминаване между деца и родители, обаче.
😂😂😂

# 271
 • Мнения: X
Блажени са вярващите и тяхно е Царството Небесно.

# 272
 • София
 • Мнения: 62 608
Мерси, ама още не съм се запътила към Царството Небесно! Не ти е на място посланието.

# 273
 • Мнения: X
Амин, чадо мое. Simple Smile

# 274
 • Мнения: 535
Сексуално образование звучи почти като кама сутра, не мислите ли?

Не, не мисля. Ако във вашата глава това звучи като кама сутра, това вече си е лично ваш проблем и няма нищо общо с темата.
Както и да звучи в моята глава, не желая да занимват детето ми преди половото съзряване с несъобразени за възрастта му теми в училище. Имат си предмет биология по нататък, няма нужда от специални часове за деца в 3-4 клас. Това е малоумно.

Малоумно защо?Децата сега съзряват много по рано от времето в което живеем ние.Родителите забързани нямат време малко са тези които имат време за разговори особено на тази тема.Аз лично смятам че трябва да има часове в които трябва да се говори и за наркотиците защото доста хора разсъждават като ваз това било рано за зетето другото било рано .!!!!И хоп олеле какво да правим сега .Мадово аборти от не пълнолетни наркоманчета шляещи  по вхохове и градинки казвам го защото съм пряк свидетел.Желязото се кове докато е горещо😊

# 275
 • София
 • Мнения: 62 608
Аз вече се чудя за какво са родителите, щом все нямат време да си възпитават децата. За да осигуряват храна, дрехи и покрив ли? Хайде, стига сме ги оправдавали родителите как нямали време, как били забързани и т.н. Време имат, денонощието за всички е еднакъв брой часове и няма как някой да ме убеди, че не могат да намерят време да говорят с децата си. Време има - желание няма.

# 276
 • Мнения: 215
Аз съм за да има сексуално образование в начален, среден и гимназиален курс. На децата трябва да йм се обясни и повтаря по много пъти. Не мога да разбера какво реагирате като ощипани госпожици...
Уроците по сексуално образование не са, за да се казва или обяснява като от порно филм как се случват нещата, а напротив - да се обясни на достъпен език с 2-3 думи кое какво е. Да се обясни за менструацията, сутешната ерекция, бременността и кърменето, полово предавани болести и тяхната превенция. Така двата пола ще знаят какво се случва с другия и няма да го има този срам, които изпитват. Всички момиченца ги е срам като йм дойде цикъла, а защо като е нормална физиология? Мъжете после ги е срам да купят превръзки, а жените да си купят презервативи.
За децата на родителите, които вече са обяснили, това няма да е нищо ново, но за останалите е важно да знаят, защото колкото и да си заравяме главата в пясъка думата “секс” се чува далеч преди 10г. Много от децата са чули и разбрали нещо твърде рано и си предават информацията един на друг, да не говорим че нямам как да се опазят на 100% от интернет и телевизия...
Образование от малки е най-добрия начин да се дестигматизира сексът и да йм се насади в главата култура на сексуални отношения, а не да раждат на по 13-14 години или да са пълни със зарази щото видиш ли са на мама малките бебчета и нищо не трябва да опетни съзнанието. Докато вие си мислите, че са малки и йм обяснявате как бебето го носи щъркелът, те масово се натискат по ъглите...

# 277
 • Мнения: 2 018
Да се обясни за менструацията, сутешната ерекция, бременността и кърменето, полово предавани болести и тяхната превенция.
Мен щеше да ме е срам в училище ако момчетата трябаше да слушат специално за менструацията, предполагам и момчетата нямаше да се радват момичетата да хихикат заради сутрешната им ерекция. Тези неща от физиологията са лични макар и общовалидни. Разбирам че е модерно да се рекламира животинското начало, но мисля че училищата имат по-висши функции. И без това достатъчно щастливи жени в менструация с чисти гащи и мъже които простатата ги алармира и нямат нормална сексуална фунцкия ни бомбардират по телеизията някъде между меките тоалетни хартия с аромат. Защо не се съсредоточим върху духовните неща, а трябва непременно да наблягаме в училище на елементарната и лична физиология и хигиена.

# 278
 • София
 • Мнения: 17 565

Уверявам те, че НЯМАШЕ да те е срам, освен, разбира се, ако родителите ти не ти вменят такъв. Когато се приема за нещо нормално и обичайно няма срам - все едно да те е срам в училище от това, че и другите знаят, че има такова нещо като хранене и дефекиране. Смешно е. Никой не го е срам от нещо, което по някакъв начин не му е било казано, че е срамно... не и от нормални биологични функции във всеки случай. Не ни е срам да кихнем, не ни е срам да пием, нали. И не ни е срам от това, че всички знаят, че пикаем - независимо как го наричаме. И не ни е срам (ако сме нормални и родителите ни не са тотално объркали възпитанието ни) да се извиним и да отидем до тоалетната. И не изпитваме нужда да обясним, че ще "си напудрим носа" или ще "се срешем" - независимо от пола. Не ни е срам, че може да си попиваме очите като се смеем... и т.н.

Духовните неща са нещо лично, което следва да се предава в семейството, не в училище. Хората имат различна духовност, различни духовни ценности, различни житейски възгледи. Не е работа на училището да се меси в тези неща, които са научно недоказуеми. Виж, личната хигиена е нещо общо и неоспоримо - и затова е логично да се преподава в училище.

# 279
 • Мнения: 2 018

Уверявам те, че НЯМАШЕ да те е срам, освен, разбира се, ако родителите ти не ти вменят такъв.

Никой нищо не ми е вменявал, за мен това са лични неща сързани с физиологията, сигурно бихте одобрили урок за правилно изтриване на задника за начален курс, и избиране на удобен сутиен и препоръка за боксерки с цела запазане на качеството на сперматозоидите на младежите... Може и някой да съблечем гол за демонстрация на промените в тялото.Светът не отива на добре с такова изпростяване и демонстрация на телесните функции

# 280
 • Мнения: 215
Да се обясни за менструацията, сутешната ерекция, бременността и кърменето, полово предавани болести и тяхната превенция.
Мен щеше да ме е срам в училище ако момчетата трябаше да слушат специално за менструацията, предполагам и момчетата нямаше да се радват момичетата да хихикат заради сутрешната им ерекция. Тези неща от физиологията са лични макар и общовалидни. Разбирам че е модерно да се рекламира животинското начало, но мисля че училищата имат по-висши функции.

Според мен тези момченца и респективно момиченца един ден ще станат родители и трябва да имат знания още от малки, за да бъдат адекватни възрастни. Като влезеш в бебешката тема въпрос номер едно е “Какво да правя с чурката?!?”, а бащите на момиченца губят образ и картина когато детето йм е в цикъл...  Това не е животинско начало, а физиологичен факт. Ако ти сам не знаеш какво се случва с другия до теб, как ще го предадеш на децата си?

# 281
 • Мнения: 2 018
Да се обясни за менструацията, сутешната ерекция, бременността и кърменето, полово предавани болести и тяхната превенция.
Мен щеше да ме е срам в училище ако момчетата трябаше да слушат специално за менструацията, предполагам и момчетата нямаше да се радват момичетата да хихикат заради сутрешната им ерекция. Тези неща от физиологията са лични макар и общовалидни. Разбирам че е модерно да се рекламира животинското начало, но мисля че училищата имат по-висши функции.

Според мен тези момченца и респективно момиченца един ден ще станат родители и трябва да имат знания още от малки, за да бъдат адекватни възрастни. Като влезеш в бебешката тема въпрос номер едно е “Какво да правя с чурката?!?”, а бащите на момиченца губят образ и картина когато детето йм е в цикъл...  Това не е животинско начало, а физиологичен факт. Ако ти сам не знаеш какво се случва с другия до теб, как ще го предадеш на децата си?
Мога да Ви уверя че знам, но не ми е поднесено в училище и не смятам че трябва да е там.

# 282
 • Мнения: 215
Никой нищо не ми е вменявал, за мен това са лични неща сързани с физиологията, сигурно бихте одобрили урок за правилно изтриване на задника за начален курс, и избиране на удобен сутиен и препоръка за боксерки с цела запазане на качеството на сперматозоидите на младежите...

А какво лошо има в това на децата да се обясни, че комфорта на бельото е по-важен от неговия “секси” вид? Или може би те не трябва да знаят за рака на гърдата, на тестисите и за стерилността? Навици и възгледи се изграждат като малки. В много случаи родителите не са на място и затова се налага да помага училището за жалост. И пак казвам, че ако това децата си го знаят от вкъщи, няма да йм навреди да го чуят пак!

# 283
 • София
 • Мнения: 35 540
Хайде пак срамежливи мами!
От тия, дето ги е срам да купят сутиен на детето, а то ходи по зърна и всъщност умира от срам!

# 284
 • Мнения: X
Мен щеше да ме е срам в училище ако момчетата трябаше да слушат специално за менструацията, предполагам и момчетата нямаше да се радват момичетата да хихикат заради сутрешната им ерекция.
Бабо, ти ли си?

Общи условия

Активация на акаунт