Сексуално образование в начален етап! Що за дивотия!?

• 11 773
  • 312
  •   1
Отговори
# 90
Анди, има общоприети порядки в обществото, които и да ни харесват, и да не ни харесват, или ги спазваме, или сме аутсайдери. Ти например, може и да си антиваксър, но детето ти без ваксини няма да припари до държавна детска градина. Това е положението.

# 91
  • София
Точно по въпросите за сексуалното поведение не мисля, че някакви стрейнджъри трябва да ми изземват родителските функции. Достатъчно родителски капацитет имам, за да се справя с тази задача и когато му е било времето съм го направила. Ако навремето бяха тръгнали да въвеждат такъв предмет, със сигурност щях да съм от тези, които нямаше да запишат децата си. И по въпросите за религията също. За мен това е намеса във вътрешните работи на семейството и щом аз съм майката и нося отговорност за тези деца, значи аз ще реша какво и кога ще научат за тези важни неща.

# 92
Ама ти можеш да мислиш, че имаш капацитет за каквото си поискаш. Въпросът е това твое мислене да не те направи аутсайдер барабар с децата ти. Ти можеш да решиш, че имаш достатъчно капацитет да не ваксинираш децата си и да ги направиш вегани, слънцеяди и т.н. Как ще реагират обществото и социалните служби е друга тема.

# 93
  • София
В това отношение изобщо няма да ми дреме дали ни прави аутсайдери. А ако живеехме в общество, в което е ок да ги женим на по 10 години, тогава щеше ли да ни е проблем да сме аутсайдери?
Поне при ваксинирането трябва да се разпишеш, никой не ти взема детето един ден от класната стая да ти го ваксинира без да знаеш.

# 94
  • София
След като е измислена подобна програма, предполагам в ЕС се е натрупала достатъчно критична маса необразовани по темата деца, за да има причини да се задейства. И има достатъчно статистика за достатъчно голям брой родители, които не могат да образоват децата си по темата.
Ок, аз и Андариел като образовани майки, ще обявим на нашите 4 деца.
Останалите 80 милиона какво?

# 95
  • София
Според мен не трябва едно дете да се натоварва с информация относно тънки неща като сексуалното поведение отвъд границите на неговото моментно развитие. Особено като не е ясно кой как и защо ще го прави. Просто не им вярвам. Едно дете като го виждаш, че не е зряло, ако му предоставиш информация и мислене, които не може да смели, по-скоро му вредиш. Малките ученици спокойно могат да живеят без тази информация, а ако толкова природата ги напъва да разберат, то си имат родители за тази цел да им обяснят. Един родител има съмнителен капацитет само ако поставя детето в опасност, а това да не му обяснява от ранна възраст не е поставяне в опасност. Останалите 80 милиона си живеят така, както намерят за добре. Това са по-скоро културни сблъсъци, а не биологични.

# 96
Малките ученици спокойно могат да живеят без тази информация, а ако толкова природата ги напъва да разберат, то си имат родители за тази цел да им обяснят.
Не,нямат. Една част от родителите са неграмотни, други - задърстени, трети - безотговорни. Кой да го обясни на техните деца. То и аз мога значително по-добре да образовам моите деца до 5 клас, но не твърдя, че по тоя случай училището е излишно.

# 97
  • София
И какво като са? Щом няма нарушаване на правата на децата, на тяхната безопасност, то съвсем спокойно могат да си стоят задръстени, неграмотни и безотговорни. В училище децата трябва да учат науки.

# 98
  • София
Аха, значи да си плаща. 😜 Шегувам се с темите за парите, ама си е така.
Сори за оффа топика.

a??
Прощавай, ама... тъпа ли си?

Става дума за това колко е вложено - като време и усилия - в един брой дете. Заекът влага много по-малко от слона.

# 99
  • София
Май ти не разбра шегата.

# 100
В училище децата трябва да учат науки.
Ами, репродуктивните функции на човешкото тяло и сексуалната грамотност са обект именно на науката.

# 101
  • София
Репродуктивните функции - да. Сексуалната грамотност, когато му е времето. Децата преди пубертета не се интересуват от това или интересите им са по-скоро фантазни.

# 102
Репродуктивните функции и сексуалната грамотност са свързани. Няма как да ги отделиш, но за всяка възраст има подходящ начин да обясниш. Или, ако някоя майка види примерно 6-годишния си син с ерекция, да му каже, че сега не му е времето и ще му обясни след 6 години?

# 103
  • София
Репродуктивните функции са, че възрастните могат да създават деца.
А защо изобщо майката на 6-годишно дете трябва да коментира, особено пък, откъм контекста на репродуктивни функции? Контекста го правят възрастните, те вменяват на децата определен контекст. Децата имат някакви фантазии, които са доста далеч от това, което смятат възрастните и в този смисъл е по-добре възрастните да не ги ограмотяват зорлем на тази възраст, освен ако децата не попитат, а дори да попитат, пак да не се задълбава в материята.  Децата осъзнават пола си, бързо схващат, че децата се раждат (както се раждат животните, защото са виждали бременни кучета и котки), че хората са момичета/жени и момчета/мъже и са различни, но нататък изобщо не изпитват кой знае какво желание и нужда да знаят.

# 104
Репродуктивните функции са, че възрастните могат да създават деца.

Как така възрастните могат? Бай манг... братовчедите, още на 12-13 раждат. За това трябва да се обясни на децата, на разбираем за тях език.

Общи условия

Активация на акаунт