Сексуално образование в начален етап! Що за дивотия!?

• 11 779
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Времето е различно днес, сравнено с това на нашето детство. Повече и разнородна информация (независимо дали искаме или не), акселерация, по-ранно съзряване. В резултат, необходимост от по-ранно въвеждане във всички теми. Дори у дома детето да расте в саксия и под похлупак, извън къщи все ще се намери някой да го "ограмоти". И най-често, в съвсем грешна и груба посока. В този смисъл, подкрепям ранното въвеждане на информация в училище.

# 106
  • София
Все пак, защо трябва да им се обяснява, ако те не проявят изричен интерес? А това, което виждат в определени култури, едно време са го виждали и на село, нали по времената на Гераците са спяли на миндера всичките натъркаляни в бедните къщи.
А сега зорлем възрастните решават, че трябва да се набъркат там, където не им е работа, още повече, че в съвременните семейства децата едва ли стават свидетели на любовния живот на родителите си от съседното легло. Вече на децата и това не им оставят - да са незнаещи за секса! Децата трябва да се пазят от възрастние и от рисково поведение - това е достатъчно.

# 107
  • София
Andariel, само припомням, че София не е България.

# 108
Репродуктивните функции са, че възрастните могат да създават деца.
Мда. Ще ми бъде интересно да разбера как възнамеряваш да обясниш репродукцията без секс. С просто делене?

# 109
  • София
Кога да го обясня? И на кого да го обясня?

# 110
Е, нали ти имаше капацитет да обясниш на децата си репродуктивните функции на човешкото тяло? Интересно ми е как ще обясниш на едно 10-годишно момиче за менструацията без да споменаваш секса. Нали ти държиш децата да не свързват репродукцията със секс? И аз питам с какво да я свързват тогава? С просто деление ли?

# 111
Репродуктивните функции са, че възрастните могат да създават деца.

Как така възрастните могат? Бай манг... братовчедите, още на 12-13 раждат. За това трябва да се обясни на децата, на разбираем за тях език.
Децата в ромската общност са жертва в случая, че прекалено рано навлизат в зрелодстта следвайки примера на всички около тях. С подобна просветителска дейност освен да провкираме и нашите да действат, дето се казва вече са полово зрели, какво чакат, ей ги братята колко са напреднали. Аз като дете знаех за тези неща но го отвърлях като нещо запазено за възрастните, въобще не съм смятала че като съм с менструация и ми е време за секс, даже ме е било гнус. А това за клитора и малките момиченца не знам кой болен мозък го измисли. Децата може да откриват тялото си като малки но не влагат особен смисъл и ако някой "добронамрено" им насочва вниманието към секс, това граничи с подготвянето им за участие в педофилия. За педофилски жертви ли ги готвим? С детски тела и съзнание на зрели хора? Защо двойки връстници в начален курс не са готови за секс. И ако ромските деца се занимават с по-смислени деца в свободното време също няма да раждат на 12.

# 112
Кога да го обясня? И на кого да го обясня?
Резонни въпроси... 😂

# 113
Децата в ромската общност са жертва в случая, че прекалено рано навлизат в зрелодстта следвайки примера на всички около тях. С подобна просветителска дейност освен да провкираме и нашите да действат, дето се казва вече са полово зрели, какво чакат, ей ги братята колко са напреднали. Аз като дете знаех за тези неща но го отвърлях като нещо запазено за възрастните, въобще не съм смятала че като съм с менструация и ми е време за секс, даже ме е било гнус. А това за клитора и малките момиченца не знам кой болен мозък го измисли. Децата може да откриват тялото си като малки но не влагат особен смисъл и ако някой "добронамрено" им насочва вниманието към секс, това граничи с готовност за педофилия. За педофилски жертви ли ги готвим. С детски тела и съзнание на зрели хора? Защо двойки връстници в начален курс не са готови за секс.
А дали не ти идва на ум, че децата в ромската общност са жертва и на липсата на елементарна сексуална грамотност? Че никой никога не им е обяснил елементарни неща и от физиологична, и от морална гледна точка? И откъде измисли, че когато момиченцето разбере за менструацията, то ще реши, че му е време за секс. Наистина, само болен мозък може да направи подобна връзка.

# 114
  • София
Едно е да се обясни на родните деца, а съвсем друго на чуждите деца. Да, на чуждите, защото те си имат родители и няма как аз да зная какви са отношенията в това семейство, какви са възгледите им, засягащи пола, репродукцията и т.н. Затова за моите си деца съм обяснила каквото и когато аз съм сметнала за нужно да обясня и хич нямаше да съм съгласна някой чужд човек да се намеси и в градината или в училище да тръгне да ги ограмотява. С чуждите деца и чуждите семейства има теми, в които не бива да се бутат външни лица и тези теми са семейните, междуполовите, сексуалните и религиозните въпроси. Намеса е допустима само при признаци за насилие или неглижиране.

# 115
И като няма кой от семейството да обясни на чуждите деца? Какво правим? Потриваме доволно ръце какви чудесни родителки сме ние, че сме обяснили всичко на нашите деца, а чуждите да се спасяват както намерят за добре?

# 116
  • София
И ние какво, от висотата на добре образованите красиви и умни смятаме, че на другите деца няма кой да обясни, та ние да свършим тази работа ли? Всяко семейство и култура си имат някакъв начин, по който децата се ограмотяват по темата.

# 117
И ние какво, от висотата на добре образованите красиви и умни смятаме, че на другите деца няма кой да обясни, та ние да свършим тази работа ли? Всяко семейство и култура си имат някакъв начин, по който децата се ограмотяват по темата.
Не ние, а училището. 😉

# 118
  • София
Е това е вече пълна слепота!
Всеки ден именно тук във Форума, бъка от сексуално неграмотни теми.
Много е безочливо да твърдиш, че на всички деца има кой да им обясни.

# 119
  • София
Просто това не е работа на външни лица и институции като училището да им се бърка в невежеството. Щом не нарушават правата на детето, никой няма право да им се меси, а те могат да си стоят невежи колкото си искат.

Общи условия

Активация на акаунт