Любители на Котки - Тема 149

• 29 399
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
  • Пазарджик/Лондон
Много бях работна и нямах време да си платя данъка, ама днес почивам и щракнах Бела набързо:)

# 46
Малко късно ви прочетох, но да, аз давах на едната котка преди кастрацията успокоително  на билкова основа zylkene 75 mg десет дни  по една таблетка на 24 часа. Това беше по препоръка на вета, тъй като няколко месеца преди това лекувахме диария и теста FCOV Ab излезе положителен, FIV Ab - отрицателен. Трябваше да я пазим от стрес и затова. Не я успиваше, само като че ли стана по-гальовна. Всичко мина добре.
Моят опит с фурминатора е, че е супер за късокосместата ми, но за дългокосместите изобщо не мога да я използвам - оплита се във финия подкосъм, те се дразнят много, а и не сваля почти нищо. За тях най-добра работа ми върши една четка с въртящи се зъби като това:

ако разбира се са в настроение за ресане, иначе става драма:disappointed_relieved:

# 47
Ще видим, поръчах го, дано поне някаква работа да върши, че иначе трябва да го продам, не е евтин. Макс е с много дълъг косъм.. Сега видях че средата на октомври ще трябва да ходим на годишна ваксина, хапче за обезпаразитяване 15 дни преди това ли се даваше?

# 48
Здравейте,
аз имам нужда от съвет.Преди седмица си донесохме от БГ едно бебе,което днес става на 3м. Успокои се и свикна с нас.Много е любопитно и игриво.Обаче не мога да го науча на името му.Не познава друго име,за да се бърка.Има ли някакви трикове за това да с еслучи по-лесно и бързо
Имахме друг котарак,който почина преди 2 год,пак го взехме на 4 м.,но той вече си беше научен на името..
ето го,казва се Зак/Zachary/
Скрит текст:

# 49
  • Варна
Някой купувал ли е скоро от новата котешка храна от Лидл, която коментирахме? Нямаше я днес в нашия филиал, дори място с етикет нямаше. Толкова ли беше пускането или просто за момента е изчерпана? Много ме е яд, тъкмо се бях наточила да заредя 2-3 пакета.

# 50
  • София
Ах, какво сладурче Heart

Май е рано да реагира на името си. А и дали изобщо се научават? Том реагира на името си 50 на 50. В половината време изобщо не ме отразява Grinning

# 51
  • Варна
Кетя съм абсолютно сигурна, че си знае името. Не винаги се извръща, но винаги завърта уши като го чуе hahaha Също така отлично знае какво значи "ам-ам" и "мили-мили", "ела да милям" и подобни. Гледа ме две секунди и пристига в тръс, ако иска въпросното нещо Joy
Ленка не реагира на името си. Вероятно също го знае, но е по-своенравна някак, никога не идва, ако я викаш примерно.

# 52
Учат се.Фин/предния котарак/си го знаеше във всички варианти,защото имаше общ корен.Разбираше от "не" и "ела"
Това бебе засега научи/или случайно се случва няколко пъти/"отивай в леглото си"и "храна",малко от"не".Но на името си не неагира-мога да си го повтарям колкото си ща,изобщо не се и обръща да види какво искам

# 53
И Ушатото беше така отначало, с времето свикна, много сладко бебче, душичка.

# 54
  • София
red soul, Зак е прекрасен! Heart Ще си научи името! Дай му време. Аз се оказах с 5 котки. С изключение на най-новото попълнение, всички си знаят имената. Дори Рижко, който е уличник на 8 години и в началото изобщо не реагираше, вече научи името си.

Много съжалявам за Фин! Disappointed Relieved Много добре си го спомням! Какво се случи? Помня, че беше младо коте.

# 55
Благодаря,Таня! Фин имаше вроден сърдечен порок.Помниш,че нямаше и година и вет каза,че му дава няколко месеца живот.Пи една год.лекарства за сърцето,пазехме го и вет всеки път казваше,че е чудо.Умря преди почти 2 год,на 5 год възраст от инфаркт.Не беше леко. Бях си казала,че няма да взимам друго коте след него.Детето не спря да иска.Това лято и аз реших,че ние е време.Исках да осиновя един 6год.изоставен от бг.Платих му всички неща за насам,обаче превозвачите го изгубиха на паркинг в Германия/или продадоха,не знам/ 2 седмици писах в немски групи и писма до вет и приюти в близост до магизстралата и паркинга.Имаше мн мили немци,направиха 2 групи и два дни ходиха да го търсят там.Не го намериха. После видях Зак пак в една група за осиновяване.Решихме,че ще е по-добре да  емалко коте,за да расте с детето.Не сгрешихме.Тя е много щастлива и за седмица вреем направиха много силна връзка двамата..

# 56
  • София
Ooo много сладък този Зак ! Аз не съм имала котка която да си знае името хахах, и Пухчо сега не се обръща на името, макар да често да му го казваме, виж на НЕ веднага реагира

# 57
Чочо си знае името, когато му давам храна, прави беля или се е скрил някъде и го викаме.
"Хайде Чоч!" - реагира, бегом пред мен до мястото, където слагам храната.
"Чочо НЕ!" - спира всякакво действие и максимално бързо се изнася от местопрестъплението.
Ако съм негодувала с повече от едно изречение, следва скатаване и чакане, като проверява дали съм спокойна. Чак тогава се появява, гальовен, както го може само коте.

Беше много смешен като се качи на комарника. Аз викам - какво правиш там, той душата ни нагоре, ни надолу. Замръзна на място, гледа с големи тъжни очи - ела ме свали, че не мога да сляза, не разбираш ли. Сега само от време на време, се изправя на комарника.

# 58
  • Някъде там
Страхотен Зак. Споделям моят опит с всички котки до сега. Преди да си е научил името, не го викам по друг начин (не използвам мац пис и подобни) нито галени имена. Повтарям с висок глас името и след това ела. На моите котки до сега им е трябвало до две три седмици да свикнат, но свикват и идват само при чуване на името, при всякакви други галени имена не. С Шаги процедирах по същият начин.
Но той е изключително податлив на дресировка, като куче е и свиква на всичко, името за седмица и малко научи. Сега от двора да му викна и се е качил на прозореца да види.
Хола е забранена територия. В момента го тренирам да не влиза. Оставям вратата отворена и при опит казвам не отчетливо и сериозно. Гледа ме,мяучи и излиза. Нямам котка аз в къщи..слуша повече от кучето.😊 Следващото ще е да не пипа храна от масата. В тяхната стая не оставяме но сега като тръгнат на училище и може да забравят нещо.
Аз да се отчета че нямаше последици никакви от шоколада и чипса. Доволна съм че се разминахме.

# 59
Чуден Зак, много сладък. Heart Eyes

Мая в началото не разпознаване името си, но се научи. Трябваше и време, а и аз постоянствах. Но сега си го знае отлично и винаги реагира, но излегнала ли се е някъде и да се съдера да я викам по име, нито се обажда, нито идва, само се ослушва като мишок в трици и ме гледа сякаш ми казва: "Ко си ме завикала по име, аз да не съм куче!" Joy Инак ме слуша(когато и изнася) , изпълнява(пак най често по желание) и сериозно мисля, че  разбира като и говоря или и се карам за какво иде реч. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт