Любители на Котки - Тема 149

• 29 400
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Разбират, и Топче, сега и Уши като им се карам/х и ушите назад и пригласят, аз кажа нещо, спра, то измечи и ме гледа ококорено, след това се врътва демонстративно с вирната опашка и заминава, и при двамата, в това отношение са едно към едно.

# 61
  • Някъде там
Разбират много даже и според мен.
Ще ви го снимам Шаги като го му казвам да излезе от хола..Много е забавен.
Ивекс твоето Уши ли се казва или е галено име? Много сладичко звучи.

# 62
Не, в паспорта е записан Ян, с това име го осиновихме, ние си му казваме Ушатото, като го взехме беше много хилав и с големи уши, та оттам му дойде името. Grinning

# 63
Здравейте, бих искала да попитам дали може котките да живеят само в една стая през повечето време?

# 64
Би било жалко за тях,но ако наистина се налага и не е през цялото време...ще оцелеят.Но може да станат тъжни и вели.Но,иначе котката след 1вата си година може да спи 20 часа на ден,така,че може да ги проспи в една стая.Когато спи и трябва просто местенце Simple Smile

# 65
  • София
Поредното котенце с ФИП. Започнали са лечение с лекарството, с което лекуваше и Бубалеса. Жената е тази, която е кастрирала нашия Рижко, майка му и много други котки в квартала.

https://www.facebook.com/1340676261/posts/10224159751485103/

# 66
Моята си знае името, но рядко идва. Иначе като иска да яде издебва някой който мие чинии, отива при него и започва да му се гали. Като иска на балкона, там е на ръце, застава на вратата на стаята и започва да реве. Феликс, какво искаш? Врътва опашка и тръгва към балкона. Яко ни е дресирала.

В София, в Лидл на Захарна фабрика я има. Взех за проба тази с пилешко, яде я засега. Доскоро ядеше жълтия Фрискис за косми, сега не иска, а имам половин голям пакет. Остана само Пурина Уан. И паучовете отказва - изпива само водата. Пастети и консерви не яде.
Вече не знам какво да купувам.

# 67
Здравейте, бих искала да попитам дали може котките да живеят само в една стая през повечето време?
Според мен не ви е нужно коте, щом се налага да е само във една стая. Котката има нужда да бяга, както и да изразходва енергия.
Особено малко коте. Може би възрастна котка е добър вариант за вас.

# 68
Аз я разбирам.До скоро и аз бих реагирала така,но вече имам опит.Майка ми е алергична и с много болести,след татко съвсем падна.Брат ми живеят в София,тя не иска да ходи там.Те имат котарак.Все още и двамата с жена му работят хоум офис и докато го правят ще местят работа и компютри при майка ми.Ще вземат и котарака,но за времето там/месец-два/ще бъде само в тяхната стая..
Та,има всякакви случаи защо се налага и ако не е за постоянно е разбираемо

# 69
Red soul, така описната ситуация е нещо съвсем различно. Моят отговор е такъв във случай, че се обмисля да се вземе котка, но да бъде котката само във едната стая.
Много криво ми става като чуя за котка държана само във банята например докато хората в къщи ги няма. Не, че за куче е приемливо, но и това съм чувала.

# 70
Или го гледаш, или не, не мога да си представя да държа котката в банята докато ни няма... И аз съм чувала.
Случая на Ред е различен, за постоянно по-добре да не се ангажират изобщо.

# 71
  • София
Котката е свободолюбиво животно...
Не мога да ръся мозък как се гледа котка
Моята си я гледам по интуиция 😊
За себе си бях решила, че няма да затворя котка в апартамент никога повече. Поради тази причина живях без котка около 15 години (голяма грешка...). Прибрах Блеки, защото живеем в къща 9- 10 месеца в годината и зимата заради него уикендите прекарваме пак там.
Когато сме в София го извеждам на разходка с каишка.
Зимата май му е добре в апартамента (или просто се примирява, защото е с нас)
Вкъщи си има "таен вход" или наблюдателница (специално сме му го направили на тавана и  още умуваме как да напаснем изолацията там), гледка си отвисоко във всички посоки.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 22:52 от AnyHr

# 72
  • София
Оле аз котка в къща не бих гледала. Имала съм много котки като малка, зимата всичко ок, седи си вкъщи, дойде ли лятото край, бяга навън, пълни се с бълхи, разгонва се (тогава никой не кастрираше), ужас беше. Едното коте толкова много бълхи ни докара, че къщата се напълни и пълзяхме като луди да трепем, нищо не ги мореше, бяхме целите нахапани. Но и не бих забранявала от определени стаи котка. Ние заради Пухчо спим сега с отворени врати навсякъде за да се разхожда свободно през нощта.

# 73
  • Някъде там
На двора и аз повече котка няма да гледам. Имам комшии убийци.
В къщи принца има два етажа и лятна кухня за движение.Само в хола не го пускаме. Вчера и днес ей така спи..
Много големи лапички има, като на голяма котка са.

# 74
  • София
О, Блеки не е дворна котка в общо приетия смисъл. Спалнята ни е винаги отворена (извън отоплителния сезон- тогава той задължително е там) и той влиза и излиза,  когато иска.
Кастриран, ваксиниран и редовно обезпаразитяван е.  Стои си в двора и се мести от люлката в детската къщичка,  от дивана на терасата на столовете в барбекюто... живот си живее момчето. Всички около мен искат да са ми котка 😂

Общи условия

Активация на акаунт