Любители на Котки - Тема 149

• 30 267
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ноеми, много благодаря за споделеното! И аз искам още Simple Smile Интересен човек си, с интересно име и външност! (Хубава, де, нали Simple Smile ) И разказваш много увлекателно!

С африканските котки Wink имала ли си контакти?

# 451
  • Някъде там
Ноеми прочетох разказите на един дъх. Ей това се казва спам. Искаме още, разбира се.
Прекрасно изглежаш. ♥️

# 452
  • София, Лагера
Ий, Джасте, много си мила, много сте мили, момичета!
И пак, сори за спама, ама не може да си представите колко лесна стъпката до "това пътешествие"!! Малко отпуска (12 дни), малко английски и не много пари (1200 евро 10 дни за всичко, всичко, в т.ч. храна и транспорт) . Никакви баааси парите от бг агенции!! Аз съм го изисчилявала, едно пътуване до Барселона е МНОГО по-скъпо от едно до Африка, а да ни говорим за Азия!
Извинете ма пак за спама! Ама ако на някой му се пътува, да пита. НЕ съм агенция, ни съм реклама, макар че съм, ама не платена, а жива Simple Smile
Ето сайта: https://nomadtours.co.za/

А, Лято!, В Африка мразят котки. В Централната част ги ядат.  В Конго, Камерун и Нигерия ядат всичко. В останалата ги мрязят. Приемат ги като дяволски създавия. Бррр!
В Африканските кулури се прима, че котките са част от вещерския аксесоар. Там ги мрязят и се страхуват о тях. Доста са примитивни, не лоши, но примитивни. И котките, и близнаците (хора), и албиносите са дяволски създания... това хем съм го чела, хем чувала... ама и какви идиотщини съм чувала... сега нямам време, но ще разкажа утре за ритуалистите в Нигерия... дето ядат части от хора... най-добре чужденци... в РЕАЛНО  време..

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 18:27 от Ноеми

# 453
  • София
Оле мале, то стана зловещо Simple Smile.
А с лъвовете как беше положението?

Когато можеш, разбира се, да разказваш, ние ще чакаме! Hug

# 454
  • София, Лагера
А, нищо Simple Smile Минахме си по десния път, бавно бавно и нищо не се случи. Те лъвовете са свикнали с хора. И въобще не е толкова страшно, колкото звучи. Лъвовете са мързеливи. Като котките. В последствие влизахме с ОТВОРЕНИ джипове в пайдовете, посред нощ, почти ги газехме, а те само мигат лениво.
Веднъж даже се натъкнахме в Замбия на леопард. Беше легнал на пътеката. И не мърда. И ние не можем да минем. Чакахме, чакехме... не мърда! И ние седим...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 10:10 от Ноеми

# 455
  • София
Прекрасно! Благодаря за снимките!

# 456
  • Варна
Иха, големи писамуни има тука Simple Smile Знам аз, че има скрити лимонки сред нас и много ви обичам всичките 🥰
Ноеми, сигурно в друго време си била принцеса в Египет например. Носиш нещо особено, излъчването ти имам предвид ...

# 457
Ех, Ноеми... благодаря за разказите ❤ Сега вече знам твоите хубави момчета на кого приличат 😁 🌹
Ще чакаме още “спам” 😁😁

# 458
  • Бургас
Супер колоритен човек си Ноеми, имам си такъв навик, по никнейма тук, да си мисля как изглежда даден човек, при теб не съм познала. Поздравявам те за голямото сърце и страхотните разказчета... И аз ще ги чакам с интерес

# 459
Спомням си, решила съм да ходя на екскурзия от водопадите Викотрия до Дар ес Салаам. И си търся билет. И се оказа, че билетът е ... о, ужас! София- Абу Даби - Йоханесбург - Хараре - Вик фолс. Да бе! 50 часа! Как па не!
И така и така ще се спира, ще спра. Ама в Абу Даби съм била, в Йобург също, така че къде - в Хараре... Намерих си хотел, букнах си всичко, ок съм. И 1 седмица преди това се виждам с приятелки от детството, разказвам, и едната ми вика: Имам приятел от университета (в Мюнхен), който е от Хараре и си живее там. Ще те запозная! И ме запозна, онлайн. И той като се трогна, че някой иска да види столицата им! Не само водападите! И като реши да ме обгрижва! Отказах си трансфера до хотела, Мутаса (като царя в Цар Лъв) ме взе, пък ме заведе до хотела... и после на купон. Точно бяха минали изборите и след 2месечно въздържание от публични мероприятия и купони народът беше като отвързан! И беше мега як купон! В една голяма зала. Почти нямаше алкохол. Хората танцуваха и се радваха до зори без грам стимуланти!  После ме остави в хотела... и после пак програма... ) След това ме качи на самолета,  пристигам във Вик Фолс, там цените са зверски!!!! и там съм си букнала общежитие (хостел) за 18 жени... и се събуждам и до мен -мъж. Не в леглото, но на съседното. Оказа се едив пиятен млад испанец, много як... объркал мъжкото и женското общежитие. И решихме заедно да ходим да гледаме водопадите Викория. Взимам си аз паспорта, един дъждобран и кр. карта - туй то. И по път се запознахме с 2 испанци, и те от Барселона, като Фернандо. И както си ходим и гледаме водопадите, те рекоха, че откъм страната на Зимбабве е по-красиво. Хубаво, минахме границата да видим. (то егати границата, 1 мост) . По по моста, имаше някакво калпаво КПП, минахме. Верно голяма красота водопадите, оттам минава и самото горно течение на река Замбези! Чакахме залеза, много хубаво... и вече се стъммва и тръгваме да се прибираме. Ииииии... трябва да мина границата... но съм със single entry visa (виза за еднократно влизане)... и няма връщане. А на мен целия ми багаж в Зимбабве! Та кърших ръце, хеле издадоха ми нова виза. Но вече тъмно, къв 9 вечерта. И ти казват граничарите - вървете по десния път, че по левия стоят лъвовете. Ама без майтап! Това си е резерват и там животните си щъкат между хората! Срещу моето общежитие имаше семейство слонове! Но там почти няма превозни средства, няма асфарт, хората си вървят сред зебри.
И така, на гробна тъмнина се прибрахме. През джунглата, вървейки на лунна светлина, стъпка по стъпка като слепец в тъмнина... не, не настъпихме лъв по опашката. Този път Simple Smile))

но такава тъмнина, каквато см виждала в Нигерия и Малауи никъде не е било...

Блазе ти, страхотно преживяване. Винаги съм искала да отида в Африка, но в този живот едва ли ще стане.

И Ая, която преоткри зимната си спалня, под бюрото на дъщеря ми

# 460
  • Стара Загора
Ох, какво тумбаче има Ая Heart Много обичам тумбести, пухени, дебелички котки, ама ц - Чумито е кожа и косми.
Между другото покрай плешивите петна (които за щастие се оказа, че не са гъбички) започна приема на Петнил, който стривам на прах (съответно с пауч). Толкова е загладила косъма, че започва да ми става симпатична. Grinning

# 461
Истинска любов, нали? Hug Joy
Ноеми, прекрасно име, носи си го със здраве, очарована съм, мислех че е ник. Heart Eyes
Историите са страхотни, като представител на зодия стрелец и върл авантюрист те чета с удоволствие.

# 462
  • Light of Zartha
Възхитена съм от историите на Ноеми, прочетох всичко на един дъх!

Малката майсторка помага

# 463
  • Варна
Ето я наша в този момент:

Откъм главата свети онова в контакта, за комарите.

# 464
  • София
Мира, хубаво, че уточняваш откъде свети, че то на Късметка никога не е ясно кое е начало, кое край. Joy

Ноеми, и на мен ми беше много приятно да прочета. Интересен ми е произходът на името ти, което много ми хареса. Hug

У нас дребното започва да става голямо и да прави пакости. Катери се по шкафове и скринове, ама не може да слезе, защото е високо. Децата вече няколко пъти я свалят. Стаята на близнаците стои затворена заради папагала, че Лумпи направо се мята върху клетката, ако я пуснем вътре и пилето се побърква. Хем знае, че не я пускаме да влиза, хем стои пред вратата и мяучи сякаш я колим. Такова сърцераздирателно мяу- мяу, че в началото скачах като луда, решавайки, че нещо ѝ се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт