Любители на Котки - Тема 149

• 29 387
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Ти ще пътуваш с тях,така ли? В този случа е добър вариант.Значи се запаси с храна,вода и кашонче за тоалетна.Ако могат да понасят поводи за водене ще е супер.Така няма да има опасност да ги загубиш при ваденето,ако се изплашат от нещо

# 646
  • на брега на морето
Това са най-обикновени човешки пелени, които се слагат под залежали хора. В зоомагазина/клиниката ще ви вземат тройна цена. 
В тези магазинчета за санитарни материали най-малкият размер струва 50 или 70 стотинки.

# 647
А защо няма да ги допуснат в салона на самолета? Като килограми ли са станали големи? Ако трябва потърсете вариант с друга самолетна компания, макар и с прехвърляне. Например Луфтханза позволява  две еднородни животни в салона, но ако са до 6 кг. заедно с клетката. Обаче информацията ми е малко стара. Може и да се е променило нещо покрай пандемията и новите изисквания.

За чаршафчетата да кажа, че са много удобни и при водене на ветеринар. Няма опасност да стане някоя "авария" по пътя. Simple Smile

Специално за Англия не става. От там за Европа - да, но не и обратното. С единият ми котарак пътувахме със самолет от там за Бг, а сега само Карго или сухоземен транспорт

# 648
От много време не става за Великобритания, затова като се прибираме за Щатите летим през Германия. Точно така е както писа, това и ни обясниха и на нас, ние винаги имаме престой от няколко дни в Англия като ходим, че вуйчо живее там и става дълга и широка, кофти е с животно, все мислиш варианти.
Много време е това, но щом и ти ще си там е една идея по-добре.
Пита ли нискобюджетните дали разрешават?
Qatar Airways ни отказаха котката да е с нас на борда, само като карго, еми мерси, брат ми го гледаше, за персиец абсурд, не превозвали.

# 649
Англичаните не разрешават да се вкара животно на борда освен специализираните кучета, без значение от авиолиниите. Питах доста от тях и всички отговарят едно и също, само карго или сухоземен транспорт. Ще си пътувам с тях. Да си се подкрепяме, те като ми чуят гласа и са по-спокойни милите ми

# 650
Нискобюджетните изобщо нямат такъв вариант.Bgair превозват само кучета и котки.Щяхме да си взимаме мармозетка и питах дали ще можем да си я носим с нас до БГ,но не превозват други видове животни
Ако имаш вариант да ти я гледат,докато не си там,ще се улесниш много.За Фин първо плащах на жена,после съседката се влюби в него и нямаше търпение да тръгнем някъде,за да го вземе при нея.Така беше добре за нас,за нея и за Фин.

# 651
  • София
А самолет до Франция или Белгия и после по-малък сухоземен преход дали не е вариант?

Ще се измъчат животинките! Sad Голям стрес ще бъде! Sad

Това са най-обикновени човешки пелени, които се слагат под залежали хора. В зоомагазина/клиниката ще ви вземат тройна цена. 
В тези магазинчета за санитарни материали най-малкият размер струва 50 или 70 стотинки.
В клиниката таксуваха 1 лв. за отрязана наполовина пелена.  В някои дни беше напикавала по 2-3 на ден. Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 21:05 от Тaня67

# 652
  • София
Колко често обезпаразитявате домашните котки? Днес му беше втората ваксина и са казали на мм чак след една година пак на ваксина и че трябва на два месеца да се обезпаразитява. Разбирам че е заради обувките и че ние сме преносители, но не е ли много на два месеца?

# 653
За мен е много, на 6 месеца горе-долу при нас, в това отношение съм си  поела цялата отговорност, обувките се прибират веднага, няма друго животно, той не ходи навън, ако се наложи е в транспортна чанта, няма да му товаря черния дроб с тези хапчета.
Лично мнение. Peace

# 654
  • София
И ние сме така.

# 655
  • София
И при нас е така, обувки се прибират, ръце се мият веднага. Мисля да не прекаляваме, все пак се товари организма от това нещо.

# 656
  • София
Аз още по-рядко. Не мисля, че има от какво да се опаразитят. Ако ме разтревожи нещо, тогава давам.

# 657
До 6-месечна възраст се обезпаразитява, вътрешно на два месеца. Така ми каза вет. За после не знам.
Преди години, не съм ваксинирала котки. Два пъти годишно давах таблетки за вътрешни паразите и периодично ги къпех с препарат /не знам какъв беше/ за бълхи, защото ходеха и навън.

Днес Чочо ходи на гости сам. Съвсем доброволно се гушна в съседчето ми - 6 годишно дете.
Скрит текст:
След обиколката и разузнаването е застанал в бойна поза, но го очакват отново.

# 658
Ушатото. JoyHeart Eyes

И след 5 минути:

# 659
  • Варна
И ние спим калабалък тримата, но само на мъжовата глава спи. Иначе в моите крака се курдисва или върху двамата.
Ето я, чака да ходим да лягаме, без нас не отива, но тръгнем ли - на бегом стига първа:

Общи условия

Активация на акаунт