Любители на Котки - Тема 149

• 30 230
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Eli2424, все пак какво наложи да режат без упойка? Нямаха ли? Представям си каква болка е изпитал! Хубаво, че вече е зад гърба ви! Заслужил си е катерушката! Heart

Някой е издрал окото на Преслава. Едва го отваря. Слагаме капки, но е много трудно. Откъде я взима тази сила! Едва я удържам, за да сложи кака ѝ капките. Абсурдно е сама да сложа.

# 601
Parvoleta, честито, но не давай на кот да ги пипа. Лесно се чупят, а и лесно може да попадне нещо вредно при тях.
Ако имаш въпроси - в групата има доста инфо, а може и на мен на ЛС да пишеш Hug
За два месеца ще станат като моите, та им се радвай докато са малки Joy

# 602
Клюкарки

# 603
Чочко как е днес?

# 604

Роши и Форти.
Днес, според ветеринаря, Роши (по-косматото и по-голямото коте) е стресирано заради Форти.
Форти е доста подскачащо, играещо, нахално и досаждащо коте. Изяжда си храната от неговата купичка, бута се да яде и храната на Роши. Закача се с него, борят се, отмъква му играчките. Проблемът е, че Роши е прекалено добро коте, отстъпва, понякога просто се оттегля в някой ъгъл и кротува.... Та според ветеринаря, за доброто на Роши, трябва да махна Форти. Не в генерален и окончателен смисъл....Simple Smile Най-добрият вариант е, да подаря Форти на майка ми. Ама ми се иска да са си заедно. Роши не показва агресия, просто се оттегля. Според ветеринаря Роши има симптоми на тих стрес от новият нашественик, който не е кротко коте. Sad Нов, от около 3 месеца, но.... Тъпото е, че си харесвам и двете котета. Нямаше начин, да не прибера преди 3 месеца бездомно, без опашка, кльощаво коте. Надявах се, да свикнат и всичко да е цветя, рози и котешки косми, но явно едното коте страда тихо. Да сте се сблъсквали с подобно нещо? Thinking

# 605
Щом стоят един до друг значи свикват. На някои котки им трябват много повече от 3м, така че при вас си е доста голям напредък, а и Форти сега е бебе. След като стане на година ще започне леко да уляга Simple Smile

# 606
  • София
И Рижко не понася дребната. След операция на пикочния мехур, има склонност да прави цистит. Веднага го отключи заради стреса от бебето. И въпреки това мисля, че свиква. Много по-малко ѝ фучи. Преди 2-3 дни спряхме хапчетата и наблюдаваме. Дано наистина е минал стреса! Малката я доведохме в началото на юли.  И е фурия! Не се страхува от нищо! Първо видяхме безстрашието спрямо колите. Wink Бута се и яде от всички купички. Не че ги изяжда, но трябва да пробва дали чуждото ядене не е по-вкусно. Голяма досадница е! Joy

# 607
# 608
И аз мисля като Зизу. Определено са почнали да свикват един с друг. 3 месеца не са много. Ще се напаснат. Моите и до сега са така. Просто малкият като нападне големият, за да му вземе например мястото, аз го вземам и го премествам на неговото място.

# 609
Щом стоят един до друг значи свикват. На някои котки им трябват много повече от 3м, така че при вас си е доста голям напредък, а и Форти сега е бебе. След като стане на година ще започне леко да уляга Simple Smile
Ами, ветеринаря се съгласи да изчакаме след кастрацията на Форти, да видим дали има промяна, нарича го "малък дявол". При Роши имаше стрес, защото падна от 5-ти етаж. Струпаха му се операции, пластини, беше с оток на бял дроб, мозъчна травма и счупена лапа. Според лекаря, има още 8 живота. Гадно беше. Но, беше преди 5 месеца близо.И 2те котета са моя отговорност, но честно казано, съм с непрекъсната вина към Роши, дали не е депресирано, дали получава достатъчно внимание.Просто е котка тип плюшена играчка: не досажда, не мяука, не търчи като побъркана....Laughing
А, стоят заедно, защото Форти се бута. Ближе му ушите, закача се, понякога е по-досадно и Роши просто става и се маха от това място. Много често Роши просто отстъпва. Според лекаря това е симптом за тих стрес. Ще го мисля пак след Коледа, сега само ще се опитам да обръщам повече внимание на голямото. Simple Smile

# 610
Изчакайте, малко време е минало, нужно е още, малкото ще порасне скоро, няма да е така диво.

# 611

Роши и Форти.
Днес, според ветеринаря, Роши (по-косматото и по-голямото коте) е стресирано заради Форти.
Форти е доста подскачащо, играещо, нахално и досаждащо коте. Изяжда си храната от неговата купичка, бута се да яде и храната на Роши. Закача се с него, борят се, отмъква му играчките. Проблемът е, че Роши е прекалено добро коте, отстъпва, понякога просто се оттегля в някой ъгъл и кротува.... Та според ветеринаря, за доброто на Роши, трябва да махна Форти. Не в генерален и окончателен смисъл....Simple Smile Най-добрият вариант е, да подаря Форти на майка ми. Ама ми се иска да са си заедно. Роши не показва агресия, просто се оттегля. Според ветеринаря Роши има симптоми на тих стрес от новият нашественик, който не е кротко коте. Sad Нов, от около 3 месеца, но.... Тъпото е, че си харесвам и двете котета. Нямаше начин, да не прибера преди 3 месеца бездомно, без опашка, кльощаво коте. Надявах се, да свикнат и всичко да е цветя, рози и котешки косми, но явно едното коте страда тихо. Да сте се сблъсквали с подобно нещо? Thinking

Като ги гледам така на снимката, според мен, доста добре се разбират. Може би на Роши просто не му се беснее като на Форти, което не значи, че не го харесва. Просто нямат еднакви интереси в момента. Форти като порасне още може да си промени интересите и той. Simple Smile

# 612
Благодаря за вниманието!
Добре е. Яде пържола, но малко. Иначе - ака, пика, което значи, че не му е празен стомаха. Играе си, много хапе, не силно повече закачливо, но само това му е целта - да захапе и рита със задните лапи.

# 613
Всичко е наред, супер. Hug

# 614
Vessy, Марсел също реагира така понякога на Драко- бяга от него , тръгва си.. но просто иска да спи повече, той си е мързел, а на бебето му се щурее почти през цялото денонощие 😁 но не мисля, че Марси е депресиран. И на мен твоите на снимката ми изглеждат спокойни и като да са си дружки 🤗
П.п Марсел и от мен понякога бяга, понеже искам много да го гушкаааам 😁

Общи условия

Активация на акаунт