Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 016
  • 962
  •   1
Отговори
# 105
Дано да си права. Моята докторка казва, че пропорционално с резерва и качеството е влошено. И ми е доста притеснено, дали ще хванат нужната поне една качествена яйцеклетчица.

# 106
Ми може да има други индикации, по които е определила докторката, че пропорционално с резерва и качеството се е влошило. Случаи много и най-различни. Не мога да кажа как е при вас. Моя коментар беше в отговор на въпроса  стойност на амх 2,3 добър резултат ли е. Да, изглежда добър резултат тази цифра, но само тя не означава нищо

# 107
Искам и аз да попитам, понеже съм на близка възраст. АМХ ми е 2.3. Нямам поликистозни яйчници. Добър ли е този резултат?

Точно толкова е нормално за възрастта.

Моя АМХ е 0,593
А референтните стойности са от 0,400 до 7000
Въпросът ми е дали ще мога да забременея?

Не можем да кажем дали ще можете, но само по-себе си тези стойности ви подканят да побързате нищо повече. Аз знам за жени на около 40 с подобно АМХ дето си забремняха.

# 108
На мен 2,3 за 37 годишна ми се струва даже фантастичен резултат!
Аз съм на 32 и моят излезна 1,4. Една от лекарките, които посещавам каза, че е напълно нормален резултат, а другата, че е нисък за възрастта ми.

# 109
  • Пловдив
Сравнително нисичък е като че ли за 32. Моят на 41 беше 1,57.
Всичко е относително, разбира се - всеки резултат над 1, мисля, се смята достатъчно добър с оглед шансове за бременност, по-младата възраст е предимство сама по себе си, а АМХ не е единствено показателен.

# 110
Моят на 40 г. беше 0,3. Явно е доста индивидуално.

# 111
  • Пловдив
Е, индивидуално е, има си хас. Индивидуално е и нивото на хормона, и шансовете при едно и също ниво, и късметът. За средно за възрастта говорим.

# 112
Моят в Цибалаб на 30 беше 0.7😀Ама антралните бяха добре. Калчев ми казваше да си гледам антралните и така вярно с инвитро но имам дъщеря. Имаме и мъжки фактор да отбележа😃Като цяло в различни лаборатории ми излизал различен резултат на АМХ,което смятам че е нормално☺😀

# 113
Моето на 36 беше 0.2... трябва да го пусна пак, любопитно ми е какво ще покаже 3 години по-късно.

# 114
А знаете ли дали се променят нивата на АМХ след раждане?

# 115
Здравейте, наскоро писах, че съм на 37г, и че резултатат ми от АМХ е доста нисък, беше според лабораторията 0,593
Стойностите бяха от 0,400 до 7000.
Искам да споделя, жени като мен, които са се уплашили, че имат ниско АМХ, да не се доверяват на изследването, защото въобще неознаава, че има намаляне на яйпниковия резерв. Ако се притеснявате от яйчниковия си резерв, ходете да ви броят антралните фоликули. Днес ходих при един репродуктивен специалист, и независимо че съм на 37г, се оказа че съм с нормален яйчников резерв, че даже яйцеклетките ми било доста.Даже доктора ми каза, че тея от лабораторията мога да ги съдя. Заради тоя АМХ, изпадна в силен стрес и отчаяние, добре че отидох да ми видят антралните фоликули🙂

# 116
  • Пловдив
Бре, и за какво смята, че можеш да ги съдиш тия  от лабораторията? Grinning

# 117
  • Sofia
То по принцип АМХ не е показателен сам по себе си. Винаги трябва да се гледат антралните фоликули.

# 118
Напълно съм съгласна , че АМХ разглеждан самостоятелно е просто една стойност , но не може да се кандидаства по фонда с АМХ под 0.5 . На мен преди няколко дни ми излезна шокиращия резултат 0.36 . На 34 години съм . Пуснах и витД и излезна сериозен дефицит - 11 . Излезна ми дефицит и на вит Б12 и на фолат . В четвъртък съм при д-р Цветков в Надежда за първичен преглед и ще го помоля да преброи антралните фоликули другия месец на втори ден от менструацията . Преди една година АМХ беше 1.16 - пак ниско , но поне е достатъчна стойност за фонда . Д-р Калчев още тогава изказа съмнение , че имам някакъв дефицит на ВитД . Аз знам , че трябва да се преброят антрални Ф , за да се говори въобще за ИЯР , но тогава не бях в менструация . Измери ми яйчниците с Доплер доколкото разбрах и отсече - тази стойност на АМХ не е реална , тези яйчници ще изкарат много Ф , което е меко казано … несериозно . Той изтъкна като причина за липса на бременност миомата ми и лошите показатели на СГ . Отстраниха ми миомата , не д-р Калчев  и нещата станаха по-зле . Преди имах болезнен и обилен МЦ , след премахването стана два пъти по-болезнен и обилен . Четири месеца след операцията не ми даваха да правим опити , защото имах зацапване след О , понеже лигавицата още се възстановявала . Ако мога да върна времето назад , нямаше да пипам миомата , а с АМХ 1,16 щях да кандидаствам за фонда . Извинете , момичета за дългото излияние 🌺 Чета ви , припознавам се в много от вас . В момента съм доста притеснена , дано д-р Цветков се заеме с нашия случай .

# 119
Напълно съм съгласна , че АМХ разглеждан самостоятелно е просто една стойност , но не може да се кандидаства по фонда с АМХ под 0.5 . На мен преди няколко дни ми излезна шокиращия резултат 0.36 . На 34 години съм . Пуснах и витД и излезна сериозен дефицит - 11 . Излезна ми дефицит и на вит Б12 и на фолат . В четвъртък съм при д-р Цветков в Надежда за първичен преглед и ще го помоля да преброи антралните фоликули другия месец на втори ден от менструацията . Преди една година АМХ беше 1.16 - пак ниско , но поне е достатъчна стойност за фонда . Д-р Калчев още тогава изказа съмнение , че имам някакъв дефицит на ВитД . Аз знам , че трябва да се преброят антрални Ф , за да се говори въобще за ИЯР , но тогава не бях в менструация . Измери ми яйчниците с Доплер доколкото разбрах и отсече - тази стойност на АМХ не е реална , тези яйчници ще изкарат много Ф , което е меко казано … несериозно . Той изтъкна като причина за липса на бременност миомата ми и лошите показатели на СГ . Отстраниха ми миомата , не д-р Калчев  и нещата станаха по-зле . Преди имах болезнен и обилен МЦ , след премахването стана два пъти по-болезнен и обилен . Четири месеца след операцията не ми даваха да правим опити , защото имах зацапване след О , понеже лигавицата още се възстановявала . Ако мога да върна времето назад , нямаше да пипам миомата , а с АМХ 1,16 щях да кандидаствам за фонда . Извинете , момичета за дългото излияние 🌺 Чета ви , припознавам се в много от вас . В момента съм доста притеснена , дано д-р Цветков се заеме с нашия случай .

Съветвам Ви да потърсите час при д-р Стаменов или Турция. Д-р Цветков при мен не свърши добра работа, напротив.
Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт