Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 535
  • 962
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, пили ли сте витамините на Опти Ова? Струват ли си парите?

# 691
Хората са доволни, чела съм добри отзиви. Аз  предпочитам по отделно да си купувам, но ако ще купувам комбинирани ще са точно тези, други не бих.

# 692
Някоя от вас чувала ли е до сега за чуплива Х хромозома и връзката ѝ с Преждевременна яйчникова недостатъчност? Наскоро ми попадна това като възможност и се чудя струва ли си да се излседвам. Има го в геника и е 200 лв тестът. https://www.genica.bg/test/prezhdevremenna-yaychnikova-nedostatc … fragmenten-analiz

# 693
да, аз го имам в списъка с допълнителните изследвания от клиниката ми. Когато яйчниците не функционират нормално преди 40 е хубаво да се изследва заедно с кариотип.

Някоя от вас чувала ли е до сега за чуплива Х хромозома и връзката ѝ с Преждевременна яйчникова недостатъчност? Наскоро ми попадна това като възможност и се чудя струва ли си да се излседвам. Има го в геника и е 200 лв тестът. https://www.genica.bg/test/prezhdevremenna-yaychnikova-nedostatc … fragmenten-analiz

# 694
Здрвейте и от мен! Току що получих новите си резултати, 9 месеца след първите ми прегледи.
Имам 4 извадени Я, но май няма и до 5 да ги докарам...
АМХ е почти 0, виждам, че се препоръчва изследване на Витамин Д, но мисля, че в моя случай нещата са твърд еднозначни. Ще се радвам да споделите мнения, макар и да е очевидно положението.
На 37 години съм, не пуша, винаги съм водила здравословен живот...
Също така може да ви е интересно, че четвъртия фоликул, го извадиха след цикъл и след Фемостон или Дуфастон, не помня и си беше хубавичка и здрава Я.

СУЕ ( ESR )      3   mm/h   До 37
C-реактивен Протеин ( CRP )      0.89   mg/l   До 5.00
FT3+FT4+TSH      
FT 3 ( свободен Т3 )      3.97   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )      14.25   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )      1.130   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )      Профил   *   *
anti Tg ( TAT )      20.94   IU/ml   До 115.00
anti TPO ( MAT )      27.39   IU/ml   До 34.00
Prolactin ( Пролактин )      421.00   mIU/l   125.00 - 635.00
Progesterone ( Прогестерон )¹      12.400   nmol/l   Виж забележка под черта
Testosterone ( Тестостерон )      1.88   nmol/l   0.22 - 2.90
AMH plus (анти Мюлеров хормон+)   ↓↓   0.05   ng/mL   0.40 - 6.80

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 10:45 от GabKay

# 695
5 яйцеклетки с това АМХ мисля, че е доста добре. В крайна сметка ви трябва една! Приемането на вит д +к3 може да вдигне АМХ

# 696
akiral те май са вадени една по една, което е нормално за това амх

На 37 години съм, не пуша, винаги съм водила здравословен живот...

Това няма абсолютно никакво значение.
От всички изследвания не виждам е2, фсх и лх а те са много по-важни от амх. Щом правите пункции не ви трябва по-висок амх, трябват ви повече фоликули ако има как да тръгнат повече. Спорт, режим на хранене, никаква захар дори плодове на минимум, нищо преработено, качествен сън (спане в подходящите часове, а не просто много часове сън) и много добавки за качество. Не разбрах за този последен фоликул ако е бил хубавичка и здрава Я защо не е станало бебе? Мъжки фактор ли има или друг проблем? Или още няма трансфер?
Също да добавя фт4 не е опримално, а тоя прогестерон на кой ден е с такава стойност?

# 697
Минимум плодове не е добра препоръка изобщо

# 698
И какво толкова важно има в плодовете, че трябва да ги ядете на максимум?

# 699
Момичета, а можете ли да препоръчате добър АГ, който да може да каже какви добавки точно да взимаме? Или начинът е сами да се информираме…

# 700
И какво толкова важно има в плодовете, че трябва да ги ядете на максимум?

Сериозно ли???

# 701
Да, сериозно те питам кажи на всички да знаем? Защо да не ядем малко плодове? Ти само от плодове ли можеш да си набавяш въглехидрати? Друго обяснение за думите ти нямам?! В помощ на репродуктивната система/фертилността, се ядат полезни мазнини, протеини и много зеленолистни зеленчуци. Плодовете както вече казах, заради захарта, са на минимум. Явно за теб минимум и изключване е едно и също, не знам

# 702
Плодовете са изключително полезни, имат си много полезни витамини и минерали, както и фибри. Няма нужда да се ограничават въобще. Никой не е казал да се ядат само плодове и нищо друго, това не знам как става даже. Но минимално плодове - това е безумие. Минимално вафли и шоколад, не плодове

# 703
Вафлите и шоколадите са изключени! Плодовете са на минимум. Който иска да си провери информацията и да я спазва. Ти щом искаш си яж много плодове и разчитай на витамини и минерали от тях

# 704
От години ям много плодове, никакво ограничение на тях. Сега като съм бременна, пак. Нищо им няма на плодовете

Общи условия

Активация на акаунт