Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 455
  • 962
  •   1
Отговори
# 705
Да, мноого жени си ядат от години и вафли и шоколади, и пак си бременеят спокойно. Аз съм го писала за жените с нисък резерв , респективно нисък амх , които не могат да забременеят поради лошо качество на яйцеклетките. Всеки си решава какво да спазва. Това е форум, не лекарски кабинет. Да не говорим, че много хора даже и лекарите си не слушат

# 706
Ех този велик спор за пловодете. Grinning
Аз съм човек, който яде много и всякакви плодове и проблеми не съм имала с тях никога.
Напротив, закуска с плодове и зелен/бял чай ми се отразва страхотно.
След раждането ми установиха ИР и съответно препоръката беше за максимум шепа червени/горски плодове на ден.
Не съм я спазвала, даже не съм близо до това. Спокойно мога да изям половин килограм нектарини и още толкова сливи, ябълки и тнт на ден.
Последно кръвната ми казар беше 4.5, а инсулинът 5.6.
Така че, нека всеки се следи и действа спрямо ситуацията.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 20:46 от Rocket

# 707
Аз доколкото знам голяма част от плодовете се намалят заради фруктозата която съдържат. То и при диабетиците плодовете са ограничени на макс,понеже покачват кръвната захар. Както знаем високата кръвна захар влошава качеството на яйцеклетките. И все пак има хора,които не се ограничават от нищо,но явно при тях организма си работи нормално🤷♀

# 708
Фруктозата е вредна в големи количества като изолирана съставка - примерно като подсладител. Не е вредна, ако е част от плод. И плодовете не вдигат кръвната захар, защото имат фибри. Плодовият сок да. Има си изследвания, че даже на диабетици не им се отразяват зле неограничено количество плодове (а то и колко може да изяде човек, преди да му писне така или иначе). Няма никаква логика да се ограничават плодовете.

# 709
Фруктозата е вредна в големи количества като изолирана съставка - примерно като подсладител. Не е вредна, ако е част от плод. И плодовете не вдигат кръвната захар, защото имат фибри. Плодовият сок да. Има си изследвания, че даже на диабетици не им се отразяват зле неограничено количество плодове (а то и колко може да изяде човек, преди да му писне така или иначе). Няма никаква логика да се ограничават плодовете.
Предполагам сте медицинско лице щом знаете толкова подробности и сте убедена в това което пишете🙄Майка ми е диабетичка и доста вдига кръвната захар особено от бананите😂Не ми се спори като цяло!😛

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 21:21 от Милото

# 710
И аз съм с ИР - само диня и грозде са ми забранени, имат повече захар от бананите. Банан може 1 на ден, но предпочитам други плодове.
За фруктозата пуснете в гугъл търсене "фруктозата защо е опасна".

# 711
Момичета, а можете ли да препоръчате добър АГ, който да може да каже какви добавки точно да взимаме? Или начинът е сами да се информираме…

# 712
Да, по-скоро сами си търсим информация. Темата за добавки е пълна с мнения и препоръки. Може и търсачката да се използва, има мноого инфо

# 713
Има безплатни консултации с репродуктивни лекари, може да се възползваш Blush

# 714
  • Be realistic - plan for a miracle.
Д-р Сенкова обсъжда и препоръчва комбинация с добавки - това го знам от други нейни пациенти, защото аз когато отидох вече приемах доста неща Grinning

Д-р Михайлова (имунолога) също се поинтересува какво приемам като антиоксиданти и след като й изброих каза, че няма какво да добавям към тях, достатъчно са (от което си правя извода, че вероятно и тя препоръчва на пациентите си добавки).

# 715
Не знам дали е правилната тема, но ще питам все пак.

Току що излязоха последните ми резултати на AMH, интересно ми беше какво се е случило след последната стимулация. Предходния тест беше един цикъл преди стумилацията. Правени са в една и съща лаборатория, но явно е ползвана различна машина, защото референциите са различни. И сега не мога да преценя твърде зле ли е, има ли промяна?

Стар резултат ( превени в чист ден, ЛФ):
AMH 1.76 ng/ml - ref. 0.1-6.35
FSH  3.37 mUI/ml - ref. 1.7-7.7

Нов резултат (3 ден от цикъл):
AMH 0.78 ng/ml - ref. 0.1-10.4
FSH 6.54 mIU/ml - ref. 4.7   - 21.5

# 716
Д-р Сенкова обсъжда и препоръчва комбинация с добавки - това го знам от други нейни пациенти, защото аз когато отидох вече приемах доста неща Grinning

Д-р Михайлова (имунолога) също се поинтересува какво приемам като антиоксиданти и след като й изброих каза, че няма какво да добавям към тях, достатъчно са (от което си правя извода, че вероятно и тя препоръчва на пациентите си добавки).
Може ли да споделите кои са антиоксидантите?

# 717
  • Be realistic - plan for a miracle.
L-Arginine, NAC, Ubiquinol, куркума на таблетки, вит. Е, магнезий бисглицинат. Сега вит. Е го спрях временно, защото правя много дебела лигавица, а той подпомага това.
Обмислям да включа скоро и бял трън на таблетки.
Но се консултирайте непременно за дозите и начина на прием, както и дали са подходящи за вашия случай.

# 718
L-Arginine, NAC, Ubiquinol, куркума на таблетки, вит. Е, магнезий бисглицинат. Сега вит. Е го спрях временно, защото правя много дебела лигавица, а той подпомага това.
Обмислям да включа скоро и бял трън на таблетки.
Но се консултирайте непременно за дозите и начина на прием, както и дали са подходящи за вашия случай.
Чисто любопитство - по колко Л-Аргинин и Убихинол приемаш?
Аз съм на 1000мг л-Аргинин и съответно 200мг убихинол. Чудя се дали да не го увелича  на 400…

# 719
Аргинин 2х500 мг
Убиквинол 2х200 мг няма смисъл от повече, няма да се усвои от тялото така или иначе

Общи условия

Активация на акаунт