Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 437
  • 962
  •   1
Отговори
# 735
Всеизвестен факт е, че хранителен режим и промяна в начина на живот (спорт, елиминиране на вредни навици, изключване доколкото е възможно на пластмасата, вредната химия в козметиката, добавки, пълноценна почивка, качествен сън и др) подпомагат качеството на яйцеклетките, не е открил топлата вода тоя човек. Само че 100% гаранция няма.

# 736
Не помня да съм казала, че качеството на Я няма връзка. Човекът каза, че не може да се сочи като причина върху, която НЕ може да се влияе. На 40 години съм и ще опитам всичко, което разбера, че би помогнало. Още повече, че тук става въпрос просто за хранителен режим и метод на самолечение без медикаменти или съмнителни добавки.

Грешно сме те разбрали значи. Аз разбрах, че той не смята, че възрастта и качеството на яйцеклетките са причина за незачеване. Твой цитат:

Здравейте момичета,

Споделям с вас последното, което мисля да опитам, за да постигна успех с мои яйцеклетки. От позната разбрах за метод Автопатия и хранителен режим, които лекуват и подобряват всички системи и качеството на всички органи. Човекът, който се занимава с това сподели, че е помогнал на мнозина, които са имали многобройни неуспешни опити ин витро и на 90% е сигурен, че до 3-6 месеца ще се постигне успех. Не бил съгласен със сочене на причина възраст и качество на яйцеклетки.
Ако имам успех, или ако някой иска да опита, мога да споделя контакти.
Все пак нищо няма да загубя, само мога да спечеля и ще опитам.

Със сигурност здравословен начин на живот е в твой интерес независимо от опитите за забременяване. Но изходната ти позиция на 30 и на 40 откъм качество и брой на яйцеклетките със сигурност е различна. Наивно е да се самозаблуждаваме, че това не е вярно и възрастта няма значение.

Отново, пожелавам ти успех!

# 737
Baby1313 Вероятно имаш предвид - Автофагия? Това е процес при който тялото се  “самоизяжда” Т.е имунната система е задействана и изчиства организма от некачествени или остарели клетки по физиологичен начин. За да се случи това, трябва организма да се вкара в състояние наречено “кетоза” Това става, като се осигури интервал от поне 12 часа без прием на калории. Не е философия и със сигурност не е необходимо да си пръскаш парите за човек, който да ти го обясни това как да стане - в интернет има огромно количество информация по тази тема. Има едно голямо НО. Първо това е процес на който му трябва поне половин година( имунна система не се събужда толкова лесно), второ съзряването на яйцеклетката изисква хранителни вещества и то най-вече полезни мазнини, витамини и белтъци най-вече. Един хранителен режим ще ги ограничи, сега ако си с наднормено тегло, това е хубаво да го направиш, но иначе бих казала, че ще скапеш Я повече. И не на последно място ако до сега организма ти не е привикнал към такива режими, ще го вкараш в такъв стрес, че кортизола в кръвта, който ще се изсипе, ще ти държи кръвната захар във високи нива, а това още повече скапва Я. Накратко - хубава идея, трябва поне 6 месеца до 1 година за да има видим ефект, аз съм на 38 год и не мисля, че имам толкова време, а какво остава на 40 год. Съжалявам, че съм толкова директна, но е хубаво да си запозната с всички подробности по една такава програма, отколкото да те информират само за предполагаемите позитиви. Успех!

# 738
Baby1313 Вероятно имаш предвид - Автофагия? Това е процес при който тялото се  “самоизяжда” Т.е имунната система е задействана и изчиства организма от некачествени или остарели клетки по физиологичен начин. За да се случи това, трябва организма да се вкара в състояние наречено “кетоза” Това става, като се осигури интервал от поне 12 часа без прием на калории. Не е философия и със сигурност не е необходимо да си пръскаш парите за човек, който да ти го обясни това как да стане - в интернет има огромно количество информация по тази тема. Има едно голямо НО. Първо това е процес на който му трябва поне половин година( имунна система не се събужда толкова лесно), второ съзряването на яйцеклетката изисква хранителни вещества и то най-вече полезни мазнини, витамини и белтъци най-вече. Един хранителен режим ще ги ограничи, сега ако си с наднормено тегло, това е хубаво да го направиш, но иначе бих казала, че ще скапеш Я повече. И не на последно място ако до сега организма ти не е привикнал към такива режими, ще го вкараш в такъв стрес, че кортизола в кръвта, който ще се изсипе, ще ти държи кръвната захар във високи нива, а това още повече скапва Я. Накратко - хубава идея, трябва поне 6 месеца до 1 година за да има видим ефект, аз съм на 38 год и не мисля, че имам толкова време, а какво остава на 40 год. Съжалявам, че съм толкова директна, но е хубаво да си запозната с всички подробности по една такава програма, отколкото да те информират само за предполагаемите позитиви. Успех!
Не, нямам това предвид!
Ето линк към въпросния метод на самолечение - подобряване всички жизнени функции и структури:
https://www.autopathy.com/method/

Никъде не съм го срещала и понеже това е форум за взаимопомощ, реших да споделя.
Както обикновено, участници като Alison P... Отново взеха да философстват и да се изказват като всекомпететни, без дори да са чували за какво иде реч.
Който желае да се възползва от споделената информация, да го направи, който не-НЕ.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 15:44 от Baby1313

# 739
Baby1313 Разбирам, това е нещо за което аз не съм чувала, признавам. Изразявам само моето мнение, с което не задължавам никой да се съобразява разбира се, но аз лично като чуя хомеопатия и съм доста резервирана. Въпреки, че имам медицинско образование и дори съм учила хомеопатия като свободно изберяем предмет, така и не повярвах на ефекта, не съм и ставала свидетел на такъв. Но като цяло подхода изглежда в сферата на спиритуалните терапии. Аз напоследък доста се зачетох за рейки сеанси, дори си потърсих психолог, който практикува. Ако си се насочила твърдо към такъв подход, защо не помислиш за акупунктура. Аз съм след първи ин витро опит и само едно ембрионче от него, което върнахме на четвърти ден. Все още чакам резултата, но съм решила ако е негативен да си дам малко почивка и да пробвам да подобря качеството с акупунктура и за прп се замислям …

# 740
Здравейте!

На 26 години съм, АМХ ми е със стойност 1.66, инхибин Б 111.7 при стойности 7.9 до 223. ФСХ -  5.09. Цикълът ми е нередовен между 23 и 27-28 дни, като е и по-оскъден от няколко месеца, но лекарите на оскъдността в цикъла не виждат проблем…

Доста съм притеснена, тъй като АМХ е в доста ниски стойности за годините, а тепърва в края на месеца ми предстои смяна на работата и преди изтичането на 6-те м. Изпитателен срок няма как да пристъпим към опити.. 😕 какво бихте ме посъветвали?

# 741
Пусни витамин Д и отиди на 2-3 ден от цикъла на гинеколог да погледне състоянието на яйчниците и да преброи антралните фоликули.

# 742
Бих пуснала и едни панел щитовидна жлеза.

# 743
Здравейте!

На 26 години съм, АМХ ми е със стойност 1.66, инхибин Б 111.7 при стойности 7.9 до 223. ФСХ -  5.09. Цикълът ми е нередовен между 23 и 27-28 дни, като е и по-оскъден от няколко месеца, но лекарите на оскъдността в цикъла не виждат проблем…

Доста съм притеснена, тъй като АМХ е в доста ниски стойности за годините, а тепърва в края на месеца ми предстои смяна на работата и преди изтичането на 6-те м. Изпитателен срок няма как да пристъпим към опити.. 😕 какво бихте ме посъветвали?
Фсх не е въобще лошо,а ЛХ как е. Подкрепям мненията за щитовидни хормони и витамини. През тези 6 месеца може да започнете по-пречистен начин на живот и витамини. Може да направите една подготовка на организма за евентуална бременност.

# 744
Бях писала преди няколко месеца, защото реших да си направя изследвания и АМХ беше 0,42, което разбира се ме притесни. Докторката, при кято ходех по онова време ми каза, че трябва да отида на репродуктивен, защото имах и леко повишен Тестостерон, което означавало, че нямам овулация и че със сигирност нещата нямало да се получат лесно… на 36г. Съм и естествено се притесних, с приятелят ми не бяхме правили опити до този момент и решихме все пак да пробваме, защото знаехме, че няма да стане веднага…. Та, стана буквално от първият опит, в момента съм бременна с близнаци, макар да нямаме близнаци в нито един от родовете ни. Ендокринологът ми ми беше изписал една хранителна добавка, която започнах да пия един месец преди да започнем с опитите, казва се Зефема, не знам дали е помогнала или не, но резултатът е на лице.
Успех на всички

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 21:51 от Марта_222

# 745
лекарката Ви е била права и добре Ви е насочила. Де при всички ни да ставаше така лесно. Извадили сте страхотен късмет, лека и успешна бременност Ви пожелавам!

Бях писала преди няколко месеца, защото реших да си направя изследвания и АМХ беше 0,42, което разбира се ме притесни. Докторката, при кято ходех по онова време ми каза, че трябва да отида на репродуктивен, защото имах и леко повишен Тестостерон, което означавало, че нямам овулация и че със сигирност нещата нямало да се получат лесно… на 36г. Съм и естествено се притесних, с приятелят ми не бяхме правили опити до този момент и решихме все пак да пробваме, защото знаехме, че няма да стане веднага…. Та, стана буквално от първият опит, в момента съм бременна с близнаци, макар да нямаме близнаци в нито един от родовете ни. Ендокринологът ми ми беше изписал една хранителна добавка, която започнах да пия един месец преди да започнем с опитите, казва се Зефема, не знам дали е помогнала или не, но резултатът е на лице.
Успех на всички

# 746
Здравейте , моят АМХ  преди 2г, когато бях на 37, също беше много нисък около 500 по спомен.Тогава бях писала тук, и бях много притеснена дали ще имам дете.
Но антралните ми фоликули бяха с добър брой и за щастие от първия опит забременях.
Сега вече си имам момиченце.
Пожелавам успех, на всички , които се борят за детенце!🙂

# 747
Отново да напомня, че нивата на АМХ нямат отношение към естественото забременяване, само към това как ще се повлияят яйчниците на стимулация за ин витро. Не се препоръчва изобщо да се изследва АМХ, ако няма проблем със зачеването, само до стрес води. Бях пуснала преди линк към становищете на специалисти по въпроса, ако някой иска, може пак да го дам.

Честито на двете бременни дами в темата!

# 748
Отново да напомня, че нивата на АМХ нямат отношение към естественото забременяване, само към това как ще се повлияят яйчниците на стимулация за ин витро. Не се препоръчва изобщо да се изследва АМХ, ако няма проблем със зачеването, само до стрес води. Бях пуснала преди линк към становищете на специалисти по въпроса, ако някой иска, може пак да го дам.

Честито на двете бременни дами в темата!
Благодаря за мнението и аз бях чела някъде за това. И аз съм съ супер ниско АМХ , антрални правя по 1-2, като съм на 41г. Така е от година поне. Този месец дори имах по 2 на яйчник, но пък съм с  фоликулярна киста и ми прдписаха портивозачатъчни за този месец.
Имам си моите размисли.. и се чудя при такъв резултат и по 1-2 фоликула, какъв е смисъла да се подлагам на инвитро процедури, като и по предписания на лекаря, не съм за стимулации, а по-скоро на ЕЦ. Ниското АМХ предполагам , че няма да реагирам добре на стимулации.
То шанса е минимален...Същото като естествени опити..
Просто размишлявам.

# 749
Успех на всички
Честито Марта! АМХ е важен в контекства на инвитро процедурите. Моят варира от 0,43 до 1.02, та не го мисля. Също забременях веднага, когато нацелихме овулация, та ако всичко друго е наред - няма драма. Разгледах я тая добавка - с толкова ниски дози е, че ме съмнява да е оказала чак такъв ефект.
Успех и до финал!

Общи условия

Активация на акаунт