Ниски нива на АМХ и забременяване

• 65 179
  • 953
  •   1
Отговори
# 915
  • Sofia
Да, всеки има глава на раменете си. И все пак не разбирам защо хората са толкова несигурни да кажат откровено негативно мнение за лекар, който така или иначе са отписали. Няма лекар с изцяло позитивни отзиви, това е ясно, но ако става въпрос за груби грешки е хубаво да се сподели кой е за всички, които се опитват да се ориентират. Аз нямам никакви задръжки да споделям.
Съгласна съм, аз като пациент на болница Надежда проявявам интерес да разбера при кой лекар се е лекувала Baby1313 там. Аз също имам негативен опит при един от лекарите им, но това не прави автоматично всички лекари от болницата некадърни и неможещи.

# 916
Имах желание да помогна с опита си. Същинското беше да споделя иновативният метод, който използват в Турция за снимка и обширната информация, която носи тя. Аз не бях запозната, че цветна снимка показва и състоянието на матката- ако някой в БГ е правил такава, нека сподели. Доколкото аз знам, цветните снимки в БГ носят инфо само за проходимост на тръби. Ако не е така, поправете ме- не го твърдя, просто това знам аз.
Двете ми снимки в БГ не са правени в София.
По- важното е, че резултатът от цветната снимка в Турция за срастването, всъщност се оказа видим и на прост видеозон. И от тук е ядът ми и разочарованието ми. Да не говорим, че преди 3г попитах, дали да не направим хистеро..Отговорът беше- ..не ти е това проблемът, годинките"... А бях на 37.
И не, не ми е от вчера срастването, то не става от днес за утре. След раждането на дъщеря ми, се наложи кюртаж, преди това имам друг поради спонанен аборт, все фактори, които влачат след себе като резултат въпросното срастване. И всички тези фактори са се случили преди 10-15 г и срастването си седи от тогава там. Т.е. не, не е възможно да го е нямало преди 4 години и да се появило между снимките.

# 917
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз не бях запозната, че цветна снимка показва и състоянието на матката- ако някой в БГ е правил такава, нека сподели.

От моя опит, винаги с цветната снимка се гледа и матката... казва се хистеросалпинография (тази дума съдържа в себе си и "матка", и "тръби").
Още 2016 година съм правила хистеросалпинография.
После 2023 съм правила отново същото изследване.
Винаги се дава после резултат, в който пише информация и за матка, и за тръби.

Имах желание да помогна с опита си.

По- важното е, че резултатът от цветната снимка в Турция за срастването, всъщност се оказа видим и на прост видеозон. И от тук е ядът ми и разочарованието ми. Да не говорим, че преди 3г попитах, дали да не направим хистеро..Отговорът беше- ..не ти е това проблемът, годинките"... А бях на 37.

Според мен ще помогнете с опита си, ако споделите кой лекар е постъпил така с вас. Все пак е важно и да се пазим едни други под някаква форма ✌️

# 918
Цветната снимка навсякъде, включително и в България, дава информация за състоянието на матката освен за това на тръбите. ХСГ не е изобщо нов метод сам по себе си, не съм чувала за по-иновативен вариант на изследването.

# 919
Ама как да не се гледа матка на цветна снимка?! Буквално ако не беше това изследване (правено в Надежда, неуспешно разчетено от най-големия темерут и дебил доктор там - Ненов, под неуспешно имам предвид, че отказа да я коментира)и след намесата на сегашния ни репродуктивен, тоест той я разчете, беше все част от екипа им тогава, стана ясно че аз имам гигатски септум в матката.
Ако липсва коментар в разчитането е или защото е без отклонения, или наистина не са видели рентгенолозите. Стандартната практика е лекарят, назначил снимката после да я погледне и разчете и обясни. Що такива кардинални заключения поради неинформираност?!

# 920
По-новия вариант за изследването е с пяна под ехографско наблюдение. В България се прави само от Калчев и Сенкова (мисля все още то правят само те двамата). Аз имам две такива процедури, цветна снимка нямам поради факта, че контраста, който се използва при нея, е на маслена основа и (може да) дразни тръбите,  което пък може да доведе до спазъм и грешен резултат.

# 921
Чудесно, в моите не се е коментирало състояние на матката а само, че веществото не преминало през дясна тръба, а само през лява и се разляло свободно...не помня вече точно.
В Надежда бях при Персенска, когато я е нямало ме е преглеждал и Цветков. Нито един от двамата, нито пък някой от останалите лекари, които съм посетила в изброените други градове, не е видял.
Може да има добри специалисти в Надежда, но аз останах с впечатление, че все едно на всичките им е написан един таргет, който гонят и прилагат на всички едно и също и на принципа проба-грешка. Това е моето впечатление, за съжаление.

# 922
Е, то има и соносалпингография, но това не е вариант на ХСГ, а друг вид изследване… изобщо самият факт, че е с ехограф, а не с рентген го прави нещо съвсем различно, макар да се търси същата информация.

# 923
Само че е по-старо и вече съвсем не се прилага  😉 ти нали спомена “нов метод” и аз споделям че има такъв и кой е той

# 924
  • Sofia
Чудесно, в моите не се е коментирало състояние на матката а само, че веществото не преминало през дясна тръба, а само през лява и се разляло свободно...не помня вече точно.
В Надежда бях при Персенска, когато я е нямало ме е преглеждал и Цветков. Нито един от двамата, нито пък някой от останалите лекари, които съм посетила в изброените други градове, не е видял.
Може да има добри специалисти в Надежда, но аз останах с впечатление, че все едно на всичките им е написан един таргет, който гонят и прилагат на всички едно и също и на принципа проба-грешка. Това е моето впечатление, за съжаление.

Персито си е темерут, и аз не съм доволна от нея, но пък затова я и смених. Тя таз женица бърза да ти вземе паричкте, като ходеща касичка си й. Първо коментира, че съм имала полип, след СХГ-то реши, че съм нямала и в крайна сметка новата ни лекарка видя полип, който ще премахнем през септември.

# 925
Как си знаех само, че ще чуя името на Персенска. Даже се канех да направя предположение, че е тя.
Тя е способна на жена на 27 да започне да говори за донорска яйцеклетка и че е много стара, а какво остава за 37. От Персенска може да се очаква всичко.
За Цветков съм изненадана, ако се визуализира наистина на видеозон.

# 926
Само че е по-старо и вече съвсем не се прилага  😉 ти нали спомена “нов метод” и аз споделям че има такъв и кой е той

Да, разбрах ти мисълта, но това е друго изследване, не “вариант” на ХСГ. Тя твърди, че е правила ХСГ доколкото разбирам.

# 927
Момичета, не сте споделяли за Персенска, щях да се замисля преди години, ако бях прочела подобни отзиви..
АМХ ми беше 2,8 на 37г и тя ми сочеше с пръст всеки път годините, като зададях въпрос Rage Rage Rage

# 928
Ами виж сега, аз за всеки лекар, когото съм избирала, съм изчитала преди това интернета. И даже съм търсила целенасочено момичета, които са били при него, да разговарям лично с тях. Това е лична отговорност на всяка жена. Наивитета ми, че просто всеки лекар е добър и никой от тях не ми мисли злото, а пък много им пука за мен, защото това е много благородна професия - приключи когато бях на около 32.
Има цяла тема за Персенска във форума, а отделно и мноооогооо други пръснати мнения за нея напред-назад (не в конкретна тема, в различни).
Трябва човек да се информира и да рови, да рови много. Това е истината.

Скрит текст:
Иначе ето една история в кратце. Моя приятелка Персенска прати за донорска яйцеклетка на 32 години, следващата година тя забременя естествено и роди. И това съм го видяла с очите си, гушкала съм това дете и тази история не  е градска легенда. А колко истории за нея съм чела в 5+ групи, в които членувам... Разревава ги редовно с най-различни реплики, от типа "тебе те отписвам", "ти си пълен зян" и т.н. и т.н.

# 929
  • Sofia
Момичета, не сте споделяли за Персенска, щях да се замисля преди години, ако бях прочела подобни отзиви..
АМХ ми беше 2,8 на 37г и тя ми сочеше с пръст всеки път годините, като зададях въпрос Rage Rage Rage
Амии, моите опити с нея са от октомври миналата година до юни тази година, та в началото уж всичко точно, ама в момента в който почна да ми дава зор да правим процедури без да ми пусне едно изследване след неуспехи да се види що не става, реших че не е моят лекар. Пък и да седиш да я питаш нещо и да не ти отговяр...АМХ почти 2 - 10 антрални фоликула и изкара само една читава яйцеклета - питам я що така. Отговор 'Ами при следваща стимулация ще ти кача дозите повече'.... Амииии, не мерси RageRageRage

Общи условия

Активация на акаунт