Ниски нива на АМХ и забременяване

• 65 207
  • 953
  •   1
Отговори
# 900
По-полезно ще е да разберем къде точно в България са извършени незадоволително процедурите. Отново казвам, да се разкарва човек до друга държава за стандартно изследване е ненужно. Е, ако сте от някой пограничен район и Истанбул ви е по-близо до София, ходете…

# 901
Вие сериозно ли? Навсякъде са един дол дренки- само се чудят как да изсмучат повече пари без да ги интересува, че губят последното за целта ценно време на жените.
На другия край съм и повече не отивам никъде в БГ. Ще пътувам по 8-10 часа в посока.
Диагностика и в моя град беше същата като в София- големите репродуктивни спецове... Не ми се коментира дори.

# 902
В Щерев също може да се запише час за цветна снимка през регистратура направо. Колко са качествени и там няма да коментирам (има достатъчно отзиви през годините във форума)
хормони на 5 ден не се пускат, фсх вече почва да намалява под въздействие на е2, така че този вероятно е дори още по-висок на 2-3 ден,  когато е редно да се пускат, за да се тълкуват правилно.

# 903
Да, абсолютно сериозно. Хайде сега да чуем за кои болници и лекар в България и в Турция става въпрос. Другата част от коментара е безсмислен.

Ако държите да направите услуга на четящите споделете къде в България не ви е харесало и къде в Турция ви е харесало. Не знам за кой град става въпрос, но съм чела тук за някакви терапии и изказвания от провинциални АГта, които наистина не е все едно нямат медицинско образование, ами и обща култура за женската полова система. С това искам само да кажа, това, че услугата е незадоволителна не означава автоматично, че в България няма лекар да ви разчете и направи цветната снимка, а в Турция пък всички са много кадърни…

# 904
Не помня да съм споменавала лекар в Турция. Посочих, че съм посетила медицинският център за образна диагностика там. Обиколила съм за последните 4 години клиники и лекари в Шумен, Русе, Тутракан и София. Като в София имах , естествено най- големи надежди- болница Надежда( 3 години), където имам над 20 пункции и "пуснати в канала" ембриони заради безхаберие и липса на компетентност да видят въпросното срастване.
При първия ми преглед в Турция( след снимката) ми показаха на видеозона срастването....
Хайде сега ми обяснете колко са кадърни лекарите в България? Звучите като някакъв върл синдикат- защитник на БГ лекарите.
Всеки да прави избор какъвто прецени.
Не налагам мнението си, а само споделям опита си и фактите.

# 905
Мечтая за свят, в който ще спрем да крепим АМХ-то на крехките рамене на витамин Д-то.
Аз съм с витамин Д на горна граница, с амх,
за което вече няма такова число сигурно.
И обратно най-високото амх, което вън виждала.. над 1.00, беше с витамин Д в критичния дефицит. Не може да борим базова биология и необратими процеси на стареене с 3х1 витамин Д.

# 906
Аз да не казвам Вие като каква ми звучите. Никого не защитавам, просто отбелязвам, че мнението така споделено няма никаква добавена стойност, защото е неконкретно. Не разбрах отново в коя болница е извършена цветната снимка (нито в Турция, нито в България, нито пък при кои лекари), или са няколко цветни снимки на брой?

# 907
Както казах, имам една цветна снимка в център за образна диагностика Турция -Echomar.
Заповядайте и линк
https://echomar.com/

# 908
  • Sofia
Не помня да съм споменавала лекар в Турция. Посочих, че съм посетила медицинският център за образна диагностика там. Обиколила съм за последните 4 години клиники и лекари в Шумен, Русе, Тутракан и София. Като в София имах , естествено най- големи надежди- болница Надежда( 3 години), където имам над 20 пункции и "пуснати в канала" ембриони заради безхаберие и липса на компетентност да видят въпросното срастване.
При първия ми преглед в Турция( след снимката) ми показаха на видеозона срастването....
Хайде сега ми обяснете колко са кадърни лекарите в България? Звучите като някакъв върл синдикат- защитник на БГ лекарите.

Моля, споделете при кой лекар в болница Надежда сте били и не сте останали доволна?

# 909
Аз точно си мислех за Тутракан...

# 910
Както казах, имам една цветна снимка в център за образна диагностика Турция -Echomar.
Заповядайте и линк
https://echomar.com/

И нито една в България, така ли?

# 911
  • Be realistic - plan for a miracle.
Относно цветната снимка, имам първо 2 направени в България и преди месец трета в Турция. Казах, че препоръчвам в Турция, защото хората знаят какво правят и дават цялостна картина, освен за тръби и за матка.
От БГ снимките бях със статус запушена дясна тръба. Като отидох в Турция, по време на снимката отпушиха тръбата и ми предоставиха заключение за срастване в матката.
Да не говорим, че срастването ми се вижда и на видеозон, но никой не го бе видял за 4 години в БГ....

Позволявам си да покажа цитата, където Бейби казва, че е правила две в България.
Аз искам да попитам друго, през какво време са правени снимките защото... както се казва, и тръбите, и матката са променливи, знаем. Т.е. може да не си имала сраствания по време на леченията ти в България, да са се случили по-късно. Не целя нищо с този въпрос, просто ми стана интересно. Аз също, като повечето, си имам моите разочарования от България, но избягвам Турция по други причини.

# 912
Добре де, да напише просто кога, къде и при кой лекар се е консултирала и е останала разочарована, вместо просто да казва да заминаваме за Турция. Аз много оценявам откровени мнения за лекари лечебни заведения, вярвам останалите потребители също.

Не е невъзможно лекарите да са свършили лоша работа, да са неглижирали и така нататък, но за да има смисъл от едно мнение има нужда от повече конкретика. Ако снимките са правени през повече време, както се каза, може и нещата да са се променили.

# 913
  • Be realistic - plan for a miracle.
Е, то тя може всичко да каже, но всеки си има глава на раменете, мисля Grinning
Всеки, който решава къде да продължи и кой лекар да избере, поема огромен риск, въпреки целия рисърч. Риск и лотария е и изобщо не се шегувам.
И за Турция има прекрасни, но и ужасни истории. Аз съм в страшно много групи онлайн за Ivf лечение и съм чела много неприятни, чак страшни истории. Например едно момиче я бяха пратили със тежка хиперстимулация обратно в България и то ситуацията беше такава, че имаше някакви допълнителни 15-20 фоликула, които не бяха "източени"... тя се прибрала с тях в корема тука. Сещаме се за какъв спешен случай става дума и как се е чувствала, като е разбрала че е с опасност за живота, за загуба на яйчник и т.н. Съжалявам тогава, че не скриншотнах разказа. Беше във Viber групата на Радост Димитрова.
Но това НЕ значи, че в Турция няма прекрасни лекари и много родени бебета.
В България СЪЩО има прекрасни лекари и много родени бебета.
Мисълта ми е, че всеки може да прави каквито си иска призиви, просто трябва много хубаво да се чете и проучва преди да се следват тия призиви.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:12 от Preggo

# 914
Да, всеки има глава на раменете си. И все пак не разбирам защо хората са толкова несигурни да кажат откровено негативно мнение за лекар, който така или иначе са отписали. Няма лекар с изцяло позитивни отзиви, това е ясно, но ако става въпрос за груби грешки е хубаво да се сподели кой е за всички, които се опитват да се ориентират. Аз нямам никакви задръжки да споделям.

Общи условия

Активация на акаунт