Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 384
  • 962
  •   1
Отговори
# 750
При мен стимулациите може би "събудиха" малко яйчниците ми.

При първата извадиха 2 яйцеклетки, от втората имах 4, а третата и четвъртата бяха с 9. Сега 5тата се очертава да е с подобни резултати като 3 и 4.

Няколко пъти тествах АМХ в рамките на 1г (в 2 лаборатории), но само до втората стимулация. Все беше около 0,5 и съм на 36г. Мисля утре пак да го изследвам, ей така от любопитство.

# 751
А защо сте вече на пета стимулация? Не се развиват ембриони, не се имплантират или какъв е проблемът с предните 4?

# 752
Имаме мъжки фактор, та не знам дали е заради качество на Я, но от общо 24Я станаха само 8 бластоциста. Правим ПИД заради кариотип на ММ и заради 2 аборта (забременявах естествено). До тук имаме резултати за 5Е - 3 за ОК.
Ощ не съм правила трансфер, защото исках да събера още няколко добри след ПИД ембриони.

А защо сте вече на пета стимулация? Не се развиват ембриони, не се имплантират или какъв е проблемът с предните 4?

# 753
Разбирам, благодаря. Желая успех!
А след като имате три балансирани защо се нуждаете от повече за трансфер. Извинявам се за глупавите въпроси, но и ние сме се насочили към PGT вече и да съм подготвена какъв ще е процеса. Аз мислех че и 1 балансиран да има може да направим трансфер и да чакаме резултата.

# 754
Отново да напомня, че нивата на АМХ нямат отношение към естественото забременяване, само към това как ще се повлияят яйчниците на стимулация за ин витро. Не се препоръчва изобщо да се изследва АМХ, ако няма проблем със зачеването, само до стрес води. Бях пуснала преди линк към становищете на специалисти по въпроса, ако някой иска, може пак да го дам.

Честито на двете бременни дами в темата!

Аз бих имала интерес към линка, благодаря! 😊

# 755
Бях писала преди няколко месеца, защото реших да си направя изследвания и АМХ беше 0,42, което разбира се ме притесни. Докторката, при кято ходех по онова време ми каза, че трябва да отида на репродуктивен, защото имах и леко повишен Тестостерон, което означавало, че нямам овулация и че със сигирност нещата нямало да се получат лесно… на 36г. Съм и естествено се притесних, с приятелят ми не бяхме правили опити до този момент и решихме все пак да пробваме, защото знаехме, че няма да стане веднага…. Та, стана буквално от първият опит, в момента съм бременна с близнаци, макар да нямаме близнаци в нито един от родовете ни. Ендокринологът ми ми беше изписал една хранителна добавка, която започнах да пия един месец преди да започнем с опитите, казва се Зефема, не знам дали е помогнала или не, но резултатът е на лице.
Успех на всички

Здравей Марта_222, а имаше ли поликистозни яйчници, защото в интернет пише, че се употребява при поликистоза?

# 756
Няма медицинска причина за 4тата и 5тата ми стимулация. Един ембрион е напълно достатъчен за трансфер!

След 1вата стимулация нямахме бластоцист. В клиниката ми цената за ПИД на до 4Е е фиксирана и исках да оползотворим на макс паричките ни. Тъй като имах само два броя от 2рата - затова и 3та.
Детайли за моите немедицински причини за 4тата слагам в скрит текст. А 5тата е, защото не събрах 4Е само с предишната, което беше очаквано. Дано сега има 1Е (или повече) и ще премина към ЗЕТ. Общо 5те стимулации ми отнеха 8 месеца.

От нашите 3 ОК след ПИД ембриона - 2 са балансирани, 3ят е мозаечен, за които ми казаха, че е с по-малък шанс за имплантация.

Скрит текст:
При 3 ОК след ПИД ембриона, просто исках да събера още няколко. Допускам, че двата ми аборта (юли 2021г. и юли 2023г.) играят роля в отлагането ми на трансфер. Поне със стимулации все пак се чувствам, че междувременно правя нещо полезно за постигане на целта ни (първото ни бебенце). Надявам се да не се налагат повече стимулации, т.е. да има успешна бременност с наличните Е, въпреки че не знам дали и колко още ОК ще имаме финално.

Разбирам, благодаря. Желая успех!
А след като имате три балансирани защо се нуждаете от повече за трансфер. Извинявам се за глупавите въпроси, но и ние сме се насочили към PGT вече и да съм подготвена какъв ще е процеса. Аз мислех че и 1 балансиран да има може да направим трансфер и да чакаме резултата.

# 757
Отново да напомня, че нивата на АМХ нямат отношение към естественото забременяване, само към това как ще се повлияят яйчниците на стимулация за ин витро. Не се препоръчва изобщо да се изследва АМХ, ако няма проблем със зачеването, само до стрес води. Бях пуснала преди линк към становищете на специалисти по въпроса, ако някой иска, може пак да го дам.

Аз бих имала интерес към линка, благодаря! 😊

https://www.acog.org/clinical/clinical-guidance/committee-opinio … ng-fertility-care

Ето, на английски е обаче. С гугъл преводача може мисля

# 758

Благодаря за мнението и аз бях чела някъде за това. И аз съм съ супер ниско АМХ , антрални правя по 1-2, като съм на 41г. Така е от година поне. Този месец дори имах по 2 на яйчник, но пък съм с  фоликулярна киста и ми прдписаха портивозачатъчни за този месец.
Имам си моите размисли.. и се чудя при такъв резултат и по 1-2 фоликула, какъв е смисъла да се подлагам на инвитро процедури, като и по предписания на лекаря, не съм за стимулации, а по-скоро на ЕЦ. Ниското АМХ предполагам , че няма да реагирам добре на стимулации.
То шанса е минимален...Същото като естествени опити..
Просто размишлявам.

Пробвай да подобриш нивото с хранителни добавки и проедури.

# 759

Благодаря за мнението и аз бях чела някъде за това. И аз съм съ супер ниско АМХ , антрални правя по 1-2, като съм на 41г. Така е от година поне. Този месец дори имах по 2 на яйчник, но пък съм с  фоликулярна киста и ми прдписаха портивозачатъчни за този месец.
Имам си моите размисли.. и се чудя при такъв резултат и по 1-2 фоликула, какъв е смисъла да се подлагам на инвитро процедури, като и по предписания на лекаря, не съм за стимулации, а по-скоро на ЕЦ. Ниското АМХ предполагам , че няма да реагирам добре на стимулации.
Просто размишлявам.

Пробвай да подобриш нивото с хранителни добавки и проедури.
Приемам доста добавки, а последния път ми изписаха и Дhea, все още не съм я започнала, исках да направя контролно изследване и при мен е ниско, така че мисля и нея да започна. Другото, което все още не съм приемала е алфа-липоева.

# 760
Бях писала преди няколко месеца, защото реших да си направя изследвания и АМХ беше 0,42, което разбира се ме притесни. Докторката, при кято ходех по онова време ми каза, че трябва да отида на репродуктивен, защото имах и леко повишен Тестостерон, което означавало, че нямам овулация и че със сигирност нещата нямало да се получат лесно… на 36г. Съм и естествено се притесних, с приятелят ми не бяхме правили опити до този момент и решихме все пак да пробваме, защото знаехме, че няма да стане веднага…. Та, стана буквално от първият опит, в момента съм бременна с близнаци, макар да нямаме близнаци в нито един от родовете ни. Ендокринологът ми ми беше изписал една хранителна добавка, която започнах да пия един месец преди да започнем с опитите, казва се Зефема, не знам дали е помогнала или не, но резултатът е на лице.
Успех на всички

Здравей Марта_222, а имаше ли поликистозни яйчници, защото в интернет пише, че се употребява при поликистоза?

Не, не съм имала поликистозни яйчници, никога не съм имала каквито и да е проблеми в тази област. Просто споделих на ендокринологът ми, че смятаме за започнем опити и той ми я изписа.

# 761

Благодаря за мнението и аз бях чела някъде за това. И аз съм съ супер ниско АМХ , антрални правя по 1-2, като съм на 41г. Така е от година поне. Този месец дори имах по 2 на яйчник, но пък съм с  фоликулярна киста и ми прдписаха портивозачатъчни за този месец.
Просто размишлявам.

И мен в България ме мъчиха на ЕЦ. Имах само по 1 фоликул през месец. В Турция на първата стимулация имах два. На втората стимулация 6 фоликул, 6 зрели яйцеклетки. АМХ ми е 0.11 и аденомиозата съм. Та с правилната стимулация при правилния лекар всичко е възможно. А миналия месец имах и естествено забременяване, но беше кухо яйце.

# 762
Тя не прави инвитро на ЕЦ, а естествени опити

# 763
Тя не прави инвитро на ЕЦ, а естествени опити
Да, но ми беше полезно мнението. Тъй като и мен ме насочват към ЕЦ за момента..Според лекаря,  това било подходящо за мен, но осъзнавам каква мъка е..

# 764
Това не е нищо ново. В България винаги насочват жените с няр към ец, в Турция никога не предлагат ец, а стимулация. Вече всеки си решава кое го устройва, аз например никога не бих се занимавала на ец да вадя и събирам. А и ти самата май сподели, че инвитро няма да правиш

Общи условия

Активация на акаунт