Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 368
  • 962
  •   1
Отговори
# 780
Някой да го забоде това в темата най-отпред.

# 781
От както го изследвам този хормон, приблизително от 4 г насам, никога не е варирал нагоре. Плавно и сигурно вървеше надолу. И вит. Д  съм приемала и омеги и какви ли не добавки. И в различни лаборатории съм го пускала- разликата е била нула и някакви незначителни единици.

# 782
  • Sofia
От както го изследвам този хормон, приблизително от 4 г насам, никога не е варирал нагоре. Плавно и сигурно вървеше надолу. И вит. Д  съм приемала и омеги и какви ли не добавки. И в различни лаборатории съм го пускала- разликата е била нула и някакви незначителни единици.
Моят пък се е качвал и то с не малко. Вярно, че единя път като го изследвах беше точно месец и малко след боледуване от ковид и ползване на кортикостероиди поради други здравословни проблеми. Тогава и витамин Д-то ми беше много занижено. Около 6 месеца след прием на витамин д и промяна на диетата се беше качило двойно, ако не и тройно на това, което беше по-рано.

# 783
Няма как да си увеличите резерва, хора. Тия яйцеклетки са зачислени генетично колко да са още като сте били бластоцист сигурно. Единственото, което се случва е тялото да подбира различен брой от този резерв всеки месец. Сега са 5, другия месец 15, по-следващия 2. Затова виждате различни стойности на АМХ. Ако тенденциозно спада, значи просто няма толкова за вадене от касичката вече. Толкоз.

# 784
baby нали сега се похвали, че ти е нагоре? Значи може

# 785
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кенди, и е така, и не е така. Има едни (бая на брой) фоликули, които се "отключват" да зреят само при... някакви обстоятелства. Които обстоятелства, за съжаление, никой не ги знае какви са Grinning Обстоятелства на физическо/биохимично ниво. Индивидуални за всеки човек. Това са т.нар. примордиални фоликули.

Тук и тук може да се прочете повече, благодаря на Алисън и varna2020, от които научих тия неща.

# 786
baby нали сега се похвали, че ти е нагоре? Значи може

Отдавам го на метода, който правя. Не на друго. От половин година не приемам никакви лекарства и добавки.

# 787
Няма значение. При теб е помогнало това, при друг - друго, при трети и с нищоправене пак се покачва, а при четвърти наистина каквото и да направят, си остава нисък и фоликули няма, и да има някакви са гадни и бебе не става и не става. Гадно е, но е такова положението. Амх не значи нищо, и с нисък и с висок може да се забременява, а може и да не се забременява, факторите са много - най-големият е възрастта. Ти казваш че тоя метод ти е вдигнал амх, а в другите показатели подобрение имаш ли?

# 788
Ама ние си се раждаме с тях, Прего Grinning
От тях се подбират антралните по някакъв механизъм. Да не говорим, че всеки месец се губят допълнителни фоликули към антралните, които изобщо няма как да се регистрират, понеже не достигат въпросната фаза. Така че ако имаме 5АФ тоя месец, 1 става доминантен, овулира, 4 отиват в кофата ама към тях има още 40, които няма как да се причислят към сметките.

Сега че може да се разръчкат някак допълнително въпросните примордиални е едно, ама при всички положения не си правим нови, допълнителни. Не можем да излъжем природата и гените ми се струва, поне не и с това, с което разполагаме към момента като методи.

# 789
  • Be realistic - plan for a miracle.
Така е, но идеята е че АМХ и антралните налични (видими) всеки месец не дават реална оценка на резерва, защото всеки един момент може да се отключат още фоликули (от невидимите). Това не заличава всички други фактори, просто само по себе си също е фактор да се има предвид.
Не знам дали го обяснявам ОК, че съм с махмурлука на годината днес Unamused

# 790
Няма значение. При теб е помогнало това, при друг - друго, при трети и с нищоправене пак се покачва, а при четвърти наистина каквото и да направят, си остава нисък и фоликули няма, и да има някакви са гадни и бебе не става и не става. Гадно е, но е такова положението. Амх не значи нищо, и с нисък и с висок може да се забременява, а може и да не се забременява, факторите са много - най-големият е възрастта. Ти казваш че тоя метод ти е вдигнал амх, а в другите показатели подобрение имаш ли?

Да, цикълът ми отново се нормализира и стана пак на 27 дни, а преди се беше скъсил до 21-22.
В други показатели не мога да кажа за подобрение, защото всичко друго ми е било и е в норма. След подобрение на АМХ- то, се надявам вече, че ще се похваля направо с положителен тест за бременност.

# 791
Всичко да е било наред и само нисък амх не е причина за незабременяване и за цикъл 21 дни. Нещо някъде не е или поне не е било ок, но ти си знаеш, дано се похвалиш.

# 792
Така е, но идеята е че АМХ и антралните налични (видими) всеки месец не дават реална оценка на резерва, защото всеки един момент може да се отключат още фоликули (от невидимите). Това не заличава всички други фактори, просто само по себе си също е фактор да се има предвид.
Не знам дали го обяснявам ОК, че съм с махмурлука на годината днес Unamused
Чакай, че рѐзко ти завидѐх, че можеш да си позволиш махмурлук… в сряда, работен ден Grinning

Допълвам се по темата - разбира се, че е така. При мен на стимулацията освен двата, които бяха таргетирани за вадене и всичко се въртеше около тях, два дни преди пункцията се бяха навъдили още 5-6 паразитни дребни, по 8-10мм от нищото, та ето нагледно това, което казваш - АМХ е някакъв базов ориентир и условие за финансиране по фонд ама за опити на адрес по лична карта на ва̀жи.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 12:28 от hardcandy

# 793
Да се включа и аз пак: увеличих витамин Д на 5000 мг на ден, добавих омега 3 мастни киселини и един антиоксидант и от 0.4 сега АМХ е 1.19. Понякога трябва малко Simple Smile

Ralli, а всеки ден ли взимаш тези добавки?

# 794
Само се включвам да добавя, че знам, че АМХ не е единствен критерий за определяне на яйчников резерв. При мен и инхибин В и останалите хормони се подобриха след шестмесечна терапия, предписана от ендокринолог. Те се подобриха, но АМХ спадна пък до 0.4. След прием на добавките и най-вече солидни количества витамин Д и К2 и при изследване не на 3-ти, а на 20-ти ден,  се качи над 1. Знам, че уж периодът от МЦ не влияе, но не съм на 100% убедена вече... Пиша всичко това най-вече за дамите, на които им трябва над 0.5 АмХ за фонд за инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт