Ниски нива на АМХ и забременяване

• 65 160
  • 953
  •   1
Отговори
# 930
Ужассс Rage
При мен изкара 6 Я и ми каза , че не давам добър отговор на стимулации и после ме накара на ЕЦ да пусна фонд- разпиля ме от пункции само да лапнат парите Rage

# 931
Ужассс Rage
При мен изкара 6 Я и ми каза , че не давам добър отговор на стимулации и после ме накара на ЕЦ да пусна фонд- разпиля ме от пункции само да лапнат парите Rage
Тук в Пловдив, лекарите не са по различни! Аз съм на 42 г, и имам ИЯР, но ми предлагат стандартни стимулации, въпреки, че е ясно че няма резулатат , просто такъв им е протокола. С ушите си чух, как каза на сестрата, пиши и всичко, стандартно.. Тук се включваха и добавките, които ми предписаха, без да се пускат изследвания, например Дhea, която би имала резултат само ако си с поликистоза.
Изключително съм разочарована от повечето лекари... и ако се попадне на читав такъв, то той ще е еднорог!

# 932
Ужассс Rage
И при мен беше същото но това беше преди 7 години на пункция извади 2 яйцеклетки който се оплодиха и ембриолозите каза че са ок но като отидох на преглед при нея тя каза че не са се развили добре и да правим отново пункция казах и че няма да стане и че ще пробвам с тези после звънна на ембриолозите и те ми казава че всичко ок с тях.Всичко е само за пари

# 933
  • Sofia
Абе като цяло на Персенска си й ходеща касичка. Затова пък съм много доволна от Чапанова. Откриха се доста пропуски и фактори защо не са се случвали нещата и действаме лека полека преди следваща пункция. Не мога да кажа какъв ще бъде реяултатът и дали ще имаме повече успех с нея, но мога да кажа, че много добре ме насочи и знаем върху какво да работим.

# 934
Аз лично не съм чувала нито един позитивен отзив за Надежда. Нямам личен опит там.
При мен проблема дойде когато бях на 28, тогава разбрах какво изобщо е АМХ и че след година неуспешни опити започва моята борба. Избрах МЦ Димитров, тогава д-р Димитров беше все още жив и ми каза,че шанса да си тръгнем без бебе е 0%. Повярвах му въпреки ,че дори той не повярва колко нисък АМХ имах и дори поиска да повторя изследването, тъй като беше сигурен ,че има грешка. Изключително човечен и коректен човек! Държа да го кажа ,не нападайте лекарите в България само защото сте попаднали на лоши такива. Цветната снимка ми я направиха в болницата ,за съжаление инвитрото се наложи да бъде при доктор Абуайта заради смъртта на д-р Димитров, но не мога да кажа и за него една лоша душа. Много добър ,човечен и любезен.За наше щастие още с първия опит постигнахме успех. В България има хора !
Уважавам избора ви за Турция , но аз винаги бих избрала България от опита ,който имам.

# 935
  • Be realistic - plan for a miracle.
Симбо, разчувствах се! Не знаех, че има и друг, който като мен да е бил при д-р Димитров ❤
Бях много, много тъжна когато си отиде без време.
При него ме изпрати моята хомеопатичка, която обожавам и вече е като част от моето семейство. Тя знаеше лошият ми опит с предишни лекари, знаеше колко трудно се доверявам. Прати ме точно при него, защото знаеше, че освен знания ще усетя и сърце, и искреност там. Аз вече бях на 36 и с ниско АМХ, високо ФСХ, но той броеше добра бройка фоликули и ме насърчи, каза че ситуацията е реално като при много по-млада жена. Провери ми тръбите, насочи ме за хистеро заради полип, след това беше начертал план в стъпки, като едното беше посткоитален тест - един метод, който рядко вече се практикува, но е за мен доста ценен - той проверява колко сперматозоиди оцеляват и са живи до 24 часа след полов контакт. Дали средата ги щади или ги убива. Така и не успяхме да го направим…
Той усети веднага, че аз съм изстрадала много и не ме насочи веднага към инвитро. Беше много позитивен, че ще работим да стане естествено. Просто разбрах, че е сигурен, не го каза с думи, но аз го разбрах. Усетих се сякаш някой ме е хванал за ръка. Не буквално естествено. Просто беше там. Още помня очите му и широката усмивка, по-точно — как се захилваше на моменти.
Бях направила 2-3 месеца пауза, за да се “настроя” да правя хистероскопия и когато исках да отида пак на преглед, разбрах че е починал месец по-рано.
Светлина по пътя му!
Сега за ръка образно ме държи друг лекар пак с голямо сърце. Но той беше първия такъв, с който се сблъсках в живота си ☺

# 936
  • Пловдив
Здравей, освен тези изследвания, аз бих направила и цветна снимка, но в Турция, а не при тукашните безхаберници.
Аз съм на твоята възраст, също имам дете от преден брак и се оказа, че имам някакво срастване в матката, което пречи да се захване бебе и трябва да се направи хистероскопия и след това да се опитва каквото и да било. Куп пропиляни години, защото никой в БГ не го е видял.
Резултатите ти не са перфектни, но пък напълно в рамките на възрастта. Аз пазя хранителен режим за АМХ- то и го дигнах до 1,5.

От колко го вдигнахте на 1.5? На колко години сте, ако не е проблем да споделите, може и на лично?

# 937
Здравейте! На 33г съм. Напоследък забелязах, че цикъла ми се скъсява- на по 25-6 дни. Мисля, че и ову ми е на 10-11 ден. Притесних се, тъй като съм с Хашимото и си пуснах изследвания на 3ти ден. След 2 дни съм на преглед. Предстоят ни опити за бебе, но се обвинявам, че сме се бавили

# 938
Няма нужда от обвинения, нищо няма да променят или помогнат
Изследванията на половите хормони са напълно нормални за възрастта. За хашимотото - ендокринолог. Следи си овулацията при лекар и таймирайте опитите за по-сигурно

# 939
Здравейте момичета, ще съм ви много благодарна ако ме ориентирате в това, което ми се случва. На кратко на 35 год. съм през Март в 9 г.с преживях мисед заради спиране на пулс. Сега пуснахме много изследвания и видях АМХ 0.565. Днес бях да ми преброят антралните и каза, че са общо 7. Доколкото разбирам това е супер малко. Не знам накъде да хвана и какво да направя. Не каза нищо за ин витро или инсеминация. Сега ще следим овулация.

# 940
Аз съм от 29 годишна с 8-9 антрални фоликула. Като са били понякога 7, друг път 12 например. Всеки месец варират. Вече съм на 34 още са си толкова, тоест не са свършили ако това ви притеснява. Амх също ми е горе долу еднакъв за тези 5 години, тоест и той не е намалял драстично.  Следете овулацията на първо време да, това е правилната стъпка, после ще мислите за инвитро. Също спермограма на мъжа

# 941
Пускахме няколко спермограми. Там няма нещо силно притеснително. Явно ще следим няколко месеца и ако не стане ще се мислят варианти. Искам да ви кажа, че от Вас разбрах изобщо за антрални фоликули и за голяма част от изследванията, които пускахме. Благодаря ви, че споделяте опит. Винаги всичко ми е било много полезно!

# 942
Първото ми спонтанно забременяване беше с АМХ 0,65, стана на 3ти месец опити, когато бях на 37.
Както Алисън каза - варират месец за месец, на вас ви трябва точно един за домашни опити, така че сграбчвайте я тая овулация и действайте.

# 943
Момичета, днес ми излезе FSH на трети ден от цикъла и е 10.19 много ли е висок. Има ли начин да му се повлияе някак?

# 944
FSH също варира месец за месец, в зависимост от активността на яйчниците. Днес е 10, другия месец може да е 6, после 12 и така.

Общи условия

Активация на акаунт