Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изложба изненада за юбилей

  • 7 261
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 365
Здравейте, момичета.
Имам нужда от съвет, че и два, защото много бих искала да организирам изложба по случай юбилей на майка ми през ноември месец (живи и здрави).
Майка ми е художник, който от години не е практикувал по ред причини и сега ми се иска да събера старите й творби и да ги изложа по начин, който ще я зарадва, не с цел продажба.
Повечето картини са само на кадастрон, има и опънати на рамки платна, има и в рамки.
Дотук съм само с доброто желание и без никаква идея как да продължа.
Приемам конкретни съвети за място, за начин на изложение, за финансите (колко би струвало), за кетъринг, покани (само на познати), музика, торта... И за всичко, за което не се сещам.
Идеята ми е да го направя с най-голяма доза изненада.

Благодаря ви предварително 😊

# 1
  • Мнения: 3 907
Не мога да помогна с конкретни съвети за място, но обикновено тези неща се случват в галерии. Цените там варират в зависимост от мястото, големината и желанието на собственика. Малки зали вървят около 500 лева за 20 дни. Не всички галерии им се занимава да дават за по-малко дни, затова трябва да отидете и да говорите лично с тази галерия, която ви е най-близо/най-симпатична.
Рамкирането също зависи от вас, какъв профил ще изберете, дали ще има паспарту или не, дали стъклото ще е антирефлексно или не - рамкиране на 20х30 със средно обикновени рамки е около 10-15 лв, 30х40 - 25-30 лв. за брой.
За изложба е подходящо картините да са със еднакъв или поне подобен профил, не да имате една тънка розова рамка, до нея дебела златна, до нея алуминиева сива и до тях надрано дърво... Ще трябва да се съобразите с вече рамкираните картини или да прерамкирате и тях за да изглежда всичко като обмислен проект.
В галерията най-вероятно ще ви насочат и към кетъринг компания, често си имат такива, с които работят редовно.

Друг по-евтин вариант, който може да обмислите, ако смятате че е подходящ за вас е излагане на картините в заведение. Има малки арт ресторантчета, които с удоволствие излагат различни произведения (съответно срещу определена сума) по стените си. Трябва да разпитате във вашия град кои са тези заведения, и да говорите дали са свободни за вашата дата, по този начин си спестявате големия наем и останалите главоболия с кетъринг и музика. Ако това е вариант, който ви харесва, може да разпитате във форума на Фото-Форум за такива места в София.
Скрит текст:
Извън всички неща, които вие сте написали, е приятно да има някакъв вид жестове или подаръчета за гостите на откриването на изложбата - малки картички с картините на майка ви, мини-албумчета с всичките и творби, няколко по-големи копия на картините, магнитчета - може да се направи като конкурс/жребий за по-големите неща. Тези неща се правят във фотота или рекламни агенции. Поканите са също от там.

Успех ви пожелавам, изложбите са доста скъпи начинания Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 11:05 от Нервен_Хамстер

# 2
  • София
  • Мнения: 365
Момичета, моля за още идеи и насоки😊

# 3
  • Мнения: 4 366
Някое по-малко заведение в което да изложите картините за вечерта,но трябва да наемете цялото заведение.

Общи условия

Активация на акаунт