ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 359
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Големи вълнения, две девойчета в 18то дори припаднаха.
Децата изглеждат много симпатични, но моят притеснителен младеж побърза да се върне към познатото - каза, че почти всички момчета си тръгнали, та си намери повод да се обади на авер да карат колела.
Дано бързо се почувства комфортно и на място.

# 286
Гриин, нашата девойка все още я няма.Зачезнала е някъде с деца от класа.Питам майка и дали се е запознала с други родители,а тя - родителите и децата са много симпатични,но не си спомням с кого точно се запознах освен майката на приятелката и,с която от записването до сега даже си ходят на гости.Каза още,че и харесва много затворения двор и ЯЦ ,в който ще учат.За учебници и някакви указания - нищо! Това по телефона набързо.Като се приберат ще се кача при тях за подробности. Yum

# 287
  • София
Да, дворът на Японския център е много предразполагащ. Всяка стая има интерактивна дъска. Ако някое дете се наложи да излезе в карантина или е болно принципно, ще може да се включва през виртуалната класна стая и да не изпуска материал.
Доколкото разбрах това важи за цялото училище.
В годините ще имат интердисциплинарни проекти по няколко предмета.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 14:37 от green_dawn

# 288
  • о`майна лунна нощ е
И при нас церемонията беше сбита, лека, хареса ми. Най-силните аплодисменти бяха за момиче, което изпя "Зайди, зайди ..." и още едно със съвременна песен. За набора не се развълнувах толкова, въпреки новото начало. Ама като звънна гласът на детето с народната песен, настръхнах.
Привестваха децата, казаха по някоя добра дума /вкл. Областният управител на Пловдив/ и по стаите за първия час на класа.
Програмата нещо не ми се вижда добре разпределена, но там нямаме думата. Имаме ден изцяло с език. Но имаме  и друг, с какво ли не вътре. Тюрлю гювеч.
И ...утре, ах, утре .... Стартираме с изобразително изкуство. Казах ви, че от този човек най-ме е страх Simple Smile

Между другото, явно тази година при нас бяха модерни слънчогледите. Някой ни беше изпреварил с такъв букет от живи цветя за класния. Докато се разглеждах настрани, видях и още доста деца със слънчогледени букети. Но като нашия на хартия нямаше Wink

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 15:36 от `ТуиГ

# 289
  • Бургас
Нашите утре започват с физическо, за събуждане и после 6 часа френски. Приплака му се леко 😁

# 290
Здравейте 🌞
Да пожелания здрава и успешна, присъствена учебна година!
При нас тържеството беше около половин час, хареса ми. Но синът ми щеше да припадне от срам. Питаме го:"запозна ли с децата", а той ни вика:"горе-долу" 😏  Ще седят по номера, и с момичето по чин поне се е запознал.
Притеснен е, което е нормално, но ще си намери механизъм да се справи 🙂

# 291
  • София

и във ФЕГ имаше припаднали...

# 292
  • София

и във ФЕГ имаше припаднали...
Директорката после каза, че всяка година имало припаднали.

# 293
  • София
И във 2 АЕГ на едно момче му прилоша.
Ама те ако всички училищни дворове са южни, затова е. Simple Smile
Много печеше, чак ме заболя главата.

# 294
  • София
Учителят по физическо при нас яко респект вкара...

# 295
Много се притесних за припадналите деца. В първия момент даже помислих, че моето е припаднало, защото си хапеше устните на влизане. За капак му връчиха и табелата на класа да държи. 
Запознахме се със съфорумките:heart_eyes:
Със sssani бяхме и през цялото време заедно.
Хубава групичка са и децата, и родителите. Моето е малко дръпнато, но ще се окопити

# 296
  • София
Пфу, успокоих се като ви прочетох, че и аз бая ревах днес. Голямата я закарах до училище, бяхме по-рано и й предложих да изчакам с нея. Тя любезно ми отказа и отиде при класа си, нали се запознаха още миналата седмица. Завих в пряката след училището, набих аварийки и ревнах. Хем заради нея, че е голяма, хем, че не можах да изпратя дребното, защото трябваше да вървя на работа. За първи път от 8г на 15.09 не съм отпуска и за първи път някое от децата ми тръгва на първия учебен ден без мене. Ми цял ден си рева.
Ина след като свършили в училище са ходили в хепи да ядат, после са се разхождали, по едно време от Парадайз ми се включи, а сега отиде да се види с приятелка от стария клас.
Малкото пък е в парка вече 4ти час със съученички. А на мен си ми е все така криво...

# 297
Желая една нормална и ползотворна година на децата.

# 298
Учителят по физическо при нас яко респект вкара...
Танев ли? Той е супер готин.

При нас припадна момче от нашия клас. За първи път станах свидетел на подобно нещо. Точно пред мен стана, но имаше ограда, която разделя деца от родители. Много страшно ми се стори. Добре, че имаше друго момче пред него, което омекоти удара. Ния се вцепени от ужас.
При нас вече си копаят за строежа. Обособили са малък двор за фвс. Ния още не се е прибрала, а умирам от любопитство. Грееше от щастие в двора на фег. Дано да е все така!

# 299
Вижте какво, с подлудяването на хората вече половин година не само припадащи ще се виждат по-често, но ще става и по-зле. Ако лудостта не бъде спряна своевременно. Нищо не остава без последици. Който - както желае, така да го приема.
Затова желая нормализиране на ситуацията и нормални управляващи занапред. Нормални учители - добри професионалисти, заинтересовани ръководства и будна гражданска съвест.

При нас учебната година започна като всяка друга - тържествено, немаскирано, както си му е редът, благодарение на хората, които я организираха. И при нас печеше, и нашият двор е южен, но нещата минаха чудесно. Който се чувстваше понапечен му позволиха да влезе вътре на сянка. Няма пренапрежение и пренавиване излишно. У мен си остана нормалното усещане за началото на една нормална учебна година.
Желая им от сърце и на учениците, и на учителите, прекрасна година и успехи, защото на тях разчитаме да не позволяват да се случва това, което ни се случи миналата година. И от което ще си патим години наред като държава.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 18:18 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт