ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Warwick , днес празнуват и Любен , Любомир.
+ Любослав/а, Севдалин/а Wink

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 00:35 от пенсионирана русалка

# 616
Warwick , днес празнуват и Любен , Любомир.
+ Любослав/а, Севдалин/а Wink
Севдалин?! Той пък от къде накъде? 🙂

# 617
Севда значи любов (от турски).

# 618
  • софия
Днес вече съм дроб. Уж нямам проблем със ставането, но днес ако не беше половинът, щях да се успя. Будя се през нощта наспана, въртя се като шмиргел 2-3 часа, чета и заспивам по някое време.
Добро утро Coffee

# 619
Добро утро!
Звънче, и аз съм по същшя начин в последните дни. Като пребита съм сутрин.
Добро да е☕

# 620
Без да се будя нощем, и аз тази сутрин много трудно станах. Ния пък забравила да си пие хормона, та се връщах, но успяхме. И в 7 да тръгнем са под 10 минути. Пробвам различни маршрути, горе-долу е еднакво.
Чантата е 7,5 кг! Очаквах, че вече ще е лека, но не би. Много е вироглава, ама да си я носи, щом не възприема съвети.

# 621
Мария, и аз констатирах, че са тежки раниците, дори обмислям да купя втори комплект учебници без АЕ.

# 622
  • София
Аз ставам в 5 ч всяка сутрин.Понякога и по-рано... Какво носите толкова в чантата че е 7 кг? Те имат по два предмета в общи линии...Основно е езика
Вчера купихме и последните необходими пособия за учения процес-сборник и работни листове по математика.Наборката е разочарована,че толкова сериозни са намеренията за изучаване  на този така недолюбван предмет...

# 623
  • София
Доспахме си с котката до ей сега. 😊
Вчера вечерта вече просто лазех от изтощение. Мене тези ранни ставания ме разбиват.

# 624
  • софия
Аз ставам в 5 ч всяка сутрин.Понякога и по-рано...
Аз също и то без часовник, и събота и неделя, но тази седмица нещо се разбих.

По повод мерките, теглилките и короната:

Ясно е, че дали ще има ДО или не не зависи от обективната обстановка, а от това какво ще реши няКОЙ.

# 625
При нас шкафчета няма. Но вариант за намаляне на тежестта има. По ФЕ е с голям формат тетрадка от 120л, 4 разделения, като краищата на листата във всеки раздел е различен цвят и е много лесно човек бързо да превключи. Предлагам й 2 раздела да са за работа в клас, един раздел за домашно (ако го поискат да се събере, просто къса листата, пише си името и предава) и един раздел за т.нар. "тетрадка чернова". Но не би, та ето ти 2 тетрадки (те поне са малък формат), които може да махне, но не.
По бел са им казали, че всеки блок ще се състои от 1 час БЕ и 1 час Л. Та там дебелият учебник по Л, учебник по БЕ, УТ и тетрадки по 2. Казах й да обяснят на госпожата и да помолят в единия ден да е БЕ, а в другия Л (все е 2+2), но не, срам я е. Казвам да пише тогава по БЕ и Л в една тетрадка, като я обръща (няма разделения), но и това отказва. Ми да си носи тежести, други идеи нямам.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 08:12 от Maria 007

# 626
Е, то беше ясно. Едва ли сме очаквали нещо друго - мерките са само параван, лъже се масово. Моята девойка каза, че носят маски по коридорите, ама горе-долу.
Иначе вчера след като първо си изяде сандвича сама, а аз бях на път да ревна, след това се приобщила към една групичка и после се прибра доволна. Е, има и лоша новина - групичката са пушачки, начело с братовчедката, която е в нашия клас. Дори я канили да си вземе, но моята казала, че е добро момиче. Дано и занапред устоява на натиска. Аз бях като нея - тоест, винаги в компания на пушачи, а така и не пропуших. Включително в момента най-близките ми приятели пушат. Излизам с тях от заведения, говорим си, без да пуша. Щом ти си успяла и аз ще се справя, така ми каза.  Добър ден е имала и нейната приятелка, която е в друго училище и се беше отчаяла.
Пари при нас са събирали в предишното училище, дарения. Аз много се нервирах, защото се е случвало да си даде 2-та лева джобни и е оставала без храна. Гледа, че всички дават и й било неудобно. Еми не се прави така с деца. Да обявят, да сложат кутии, има начини. Забравих да я предупредя за тези по улиците, но трябва.

# 627
  • о`майна лунна нощ е
При нас с БЕЛ и Литература е същата история. Няма да ги направят два по два, а всяка двойка часове включва и двата предмета. Защо не може обратното - мълчание и разпределение. Айде не ги знаем ние вариантите и вратите.
Думите при нас рязко от 50 станаха +90 на следващия ден. Заварих го да пише веднага след училище, тъй като днес имат не само нулев, а по думите му и минус първи час.
Благоверен ТуиГ е много подъл във вдигането на фамилията. Аларма ли? Не. Зарежда хлебопекарната с отложен старт и в часа на ставане носовете ни събуждат с това

ПП - кучето е в горния десен ъгъл.

# 628
  • София
При дъщеря ми по ФЕ се носи засега само учебника, тетрадка-речник и една тетрадка голям формат 80/100 л.Домашни ще се предават на листове и ще се съхраняват в папки.По БЕЛ също.Математичката е искала една тетрадка обща,която да обръщат за работа в клас и домашна работа.До тук ми харесва организацията.

# 629
  • софия
Дали сме учудени?
Слаб 2 за образованието ни писа Световната банка

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 08:44 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт