ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Откъде на къде ще съм длъжна да осигурявам каквото и да е?! Аз даже и учебни тетрадки не съм длъжна да купувам, ама айде, не ми се заяжда за тях.
Нищо такова не бих подписала.
Малкият вчера ми спомена нещо за камера, щяла да му трябва, ако минели ДО. Ами предното ДО изкара без такава и следващото ще изкара.

# 676
  • София
А тази декларация дали не е във връзка с минаването към ОЕСР по желание? Защото по тази точка, за да разреши, училището трябва да се увери, че семейството може да осигури условия такова обучение...

# 677
  • о`майна лунна нощ е
Това имам предвид. Родителите съдействат за всичко останало, но не могат да ги задължат да осигуряват техника и интернет /очевидно без него не може/ за обучение от разстояние.
Посъветвах хората да добавят ръкописно "по възможност" и едва тогава да предадат декларацията.

# 678
  • София
Е, ако не могат да осигурят условия, тогава на какво разрешение ще се надяват? Не разбрах ситуацията.

# 679
  • софия
Мрън е много щастлива. Утре ще ходят до Враня с деца от стария клас и господина по география от старото училище. Той е най-любим учител на всички. Баща й ще е като такси, че сме се организирали да ходим на вилата за 4 дни. Ще навърти 400 км за 4 дни. Всеки ден му се пада да идва до София 😬

# 680
  • о`майна лунна нощ е
Ситуацията е, че карат родителите да подписват декларация, че са длъжни да осигурят технологични и технически условия за обучение на детето от разстояние. Защо?!?!
За болшинството от нас домашният интернет и наличието на устройства е нещо нормално, но има семейства, в които децата нямат дори смартфон, камо ли план на оператор с интернет или домашен такъв.
Това е дразнещото и за мен - абсолютно противозаконно при наличието на задължително образование до 16 г.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 17:49 от `ТуиГ

# 681
  • София
Да, училищата са отворени. Към момента, преминаването към ОЕсР, освен в случаи на карантина е по желание.

# 682
Да, училищата са отворени. Към момента, преминаването към ОЕсР, освен в случаи на карантина е по желание.
И С-то е голямо. Мислех, че Р-то трябва да е малко, но се светнаха, че е от "разстояние" 😂

# 683
  • София
На телефона съм и не ми е захапало Shift-a. Joy

# 684
Влизам да похваля набора ( аз смятам , че е за хвалба , пък други може -не) - върнали са им входното по АЕ - от 100 т.( въпроса) има 96 т. (5.76). Като за неходещ от след 4-ти клас на допълнителен англ., смятам , че се е справил доста прилично.
От преди малко съм" под пара"-получих съобщение по вайбър от класната на големия син : в съседен клас имат случай на ковид...така обаче е написано, че не се разбира кой клас ще е с ОЕСр. Синът каза , че те няма да са , но аз се " филмирах".

# 685
  • о`майна лунна нощ е
В Пловдив също има карантинирани деца от паралелка 3-ти клас. Едно е дало положителен тест и са ги изпратили у дома всички под карантина.
Не се филмирам. Все ми е на устата онзи лаф за приликата на Ковид 19 и баджаначеството.
Вчера ми се наложи да ходя до болница в града, която има такава лаборатория. Митинг отпред. Не изброих хората, но бяха много.

# 686
Дени, 12е.

# 687
  • у дома...
Вчера един от съучениците на Ани не е бил на училище. Днес още едно от момчетата не е. Гледам да не се филмирам.

Редактирам се - едното дете се мести в друго училище, а другото дете минава дистанционна форма на обучение в тези дистанционните училища.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 18:28 от Просто_майка

# 688
Мария , знам , класната писа буквата , но първоначално разбрах , че и "нашия" клас ще е с ОЕСр и затова се шашнах.
Скрит текст:
някъде има ли я тази информация , ти си разбрала  ? Благодаря !

# 689
  • София
Лелее, а дано не ги разпуснат толкова бързо и нашите.
Дами, изведнъж се оказах с 2 Философии, Анубис. Ако на някой му трябва, дават едната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт