ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 339
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Страхотна жена,човек и класна!
Обичам такива учител..с главно У!
На синът ми класната от първи клас още на класиранията ги прозвъня и ги разпита. Радва се за всеки един от тях. И никога....никога не ги дели.
За утре съм готова!

# 226
  • София
Ох,натоварен следобед имахме с наборката.Обикаляхме за пореден ден в опит да си хареса нови рамки за новите очила.Разгеле хареса и поръчахме.Аз не ги харесвам, ама кой ме пита.Дано поне ги носи, че още ме боли сърцето от сумата,която дадох... За утеха навъртях 10 км  каране на колело , пийнах бира и сега съм мато! Тя се тюхка в избора на  дрехи за утре, ама аз съм дзен.Рокля ще  вероятно, но нямам сили  желание за вълнение по темата.Не успях да купя цвете, но утре сме чак от 11 ч, така че по път към училище ще минем  да вземем.

# 227
  • софия
Уфффф, намъчних се и се ядосах! И преди съм писала, че в (стария) клас имаха едно страхотно момче - буден, умен, освободен. Нямаше никакъв проблем да спори с учителите и да отстоява мнението си, с господина по история в 6ти клас обсъждаше "Моята борба". Не беше отличен ученик, но е огън дете. От онези, който като влезеш в стаята и виждаш пламъка в очите му. Майка му също е извън рамката и винаги го е подкрепяла без да му се налага, оставя го той да търси. Как успява не знам.
Та, той имаше плачевни резултати на матурата по мат. Нещо като 17 точки, примерно. Но сам беше избрал, че ще кандидатства в НГДЕК и Духовното училище. Естествено са го приели. Това са училища точно като за него.  Обаче решил, че ще кандидатства и в румънското, защото е близо до тях. Приели са го и там и го е избрал, защото му е най-близо. Ходил, говорил си с учителите и си се записал.
И тук пак се връщаме къде запокитиха НГДЕК. Много деца, като този огън, не се записват, защото училището е на м@йната си. Ужасно ме е яд!
Знам, че всеки си има път и рано или късно тръгва по него, но защо постоянно се поставят изкуствени прегради?

# 228
  • sofia
Zvanche, системата не е за такива деца, рамките и преградите още много ще го ограничават. В това " стандартно" образование, което много бавно и тромаво се модернизира, няма място за нестандартни.

# 229
  • София
Имали са избор, Звънче.
Това е избрало момчето.
А може би тези, огнените, не винаги се нуждаят от много учене в училище...

# 230
  • София
Неофициално се твърди, че входящите нива ще са още в първите дни, защото не се знаело кога ще започнат да карантинират цели класове, а не искали да ги правят онлайн.

# 231
Звънче, в румънско се учи сериозно. Дъщерята на една от най- близките ми приятелки е там и от нея знам, че изобщо не е лошо училището. Момичето си го избра съвсем целенасочено. Баткото беше в СМГ и не е като да не държат на образованието.

# 232
Успешна учебна година на нашите деца, а за нас търпение, за да ги подкрепяме в тази странна обстановка.
П.с. маските в 73-то по време на час отпаднаха.

# 233
Неофициално се твърди, че входящите нива ще са още в първите дни, защото не се знаело кога ще започнат да карантинират цели класове, а не искали да ги правят онлайн.
При нас никога не са чакали много - първата или началото на втората седмица ги правят винаги.
Пък това за карантинирането - взимам пуканките и чакам да видя как ще става Simple Smile
Ще са карантинирани вкъщи и после след часовете - на улицата и в МОЛ-а. Те полицията и РЗИ нямат въобще ресурс да следят за тия карантини. В началото - да, ама последните месеци - хич.
Извинете за отклонението - не се сдържах ...

# 234
  • sofia
Леле, първата седмица входни нива! Милите душици, след тоя чанч март-юни как са се разпуснали, само спане, ядене и чатене, и някоя и друга книга от списъка се премяташе по леглото, не ми се мисли...
   Е, има и по-организирани деца, де🤗

# 235
Ами нали това е смисълът на входните нива - да се види на прима виста кой какво е запомнил
Ако за 2 седмици ще минаваме пак материала за целия 7 клас - ай мерси съм Simple Smile

# 236
  • София
Влизам набързо да пожелая Успешна нова учебна година на всички деца!!!
Днес бях на родителска среща. Много приятно останах изненадана от организацията и посрещането. Всички учители се изредиха да ни се представят. С прекрасни първи впечатления съм. Дано си останат такива.
Дъщерята като й смелих всичката информация още тази вечер си подвърза учебниците и си надписа тетрадките. Няма търпение за утре и вдругиден. Пу-Пу дано й остане такъв ентусиазмът за цялата година.

# 237
Много ми е странно това с тези прогнози за карантина. Кой и на какво разгада кога точно ще се вдигне бройката на болните, че и дата дори определиха.
Ако все пак това наистина се случи, за мен ще е знак, че всичко е политическа игра и надали вируса е толкова страшен Simple Smile

# 238
  • София
Много ми е странно това с тези прогнози за карантина. Кой и на какво разгада кога точно ще се вдигне бройката на болните, че и дата дори определиха.
Ако все пак това наистина се случи, за мен ще е знак, че всичко е политическа игра и надали вируса е толкова страшен Simple Smile

не е толкова сложно да предвидиш, че със завръщането на хората в офисите след ваканция, със завръщането на учениците в клас, с настъпването на студеното време, когато сме затворени и без достатъчно проветрение в офисите и класните стаи, бройката заразени ще се вдигне.

# 239
Можеш само да предположиш. Няма как да си толкова сигурен, че и дата да определиш. Теми за спорове по темата има много Simple Smile тук не му е мястото Simple Smile
Успешна и присъствена учебна година желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт