ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Разделянето на БЕ и Л е добро и откъм време, освен откъм тежест на раницата. При нас БЕЛ са в четвъртък и петък. Като имат и БЕ, и Л в четвъртък, то за петък ще имат уроци и домашни и по БЕ, и по Л, и по ФЕ. Ако в четвъртък е БЕ, а в петък е Л, то домашното и уроците от четвъртък за петък ще е само по ФЕ, а в събота/неделя ще се научи и напише спокойно по БЕ и Л. Та хич не ми е ясно защо не го изговорят това с госпожата. Но то си е за нея, ако тя не си потърси сама удобството, няма кой да го направи вместо нея.
sssani, идеално звучи, ще пробвам пак да говоря с нея уикенда.

# 631
  • София
Luba_rizova аз не съм възмутена и не ги жаля,  иначе си мислят, че английския го знаят много😉 Предполагам, че искат да им определят реалното ниво , заради което ги препитват подробно.
googlish, според това което каза моята дъщеря теста е бил точно за определяне на нивото и класната е казала, че няма да взима тези оценки предвид.

# 632
  • София
Същата работа с тежка раница. Ама то като сложиш тетрадките голям формат, кутията с храна, две шишета вода, а за капак днес и физическо (и то без гуменки, защото мисля, че навън ще играят и му казах да не ги взима) и раницата става майко мила. Добре, че е як и носи, защото си има ходене при него.

# 633
  • софия
Таня Михайлова по бтв в момента. Обсъждат "мерките".

# 634
  • София
Не ми се отваря сайтът.
Нашата раница е много по-лека от досега. Може би, защото още не е имал дни с разнообразна програма - вчера и днес има само АЕ плюс спорт. В сряда май имаше и БЕЛ и ИТ, но тогава нямаха още учебници по АЕ, та не знам как би било в нормален режим. Но като помня какви тежести мъкнеха преди, сега е направо поносимо.  
И аз съм уморена още преди да съм отишла на работа. Късно си лягаме, по навик от ваканцията, но усещам че скоро ще се промени това. Предните дни му давах вит.С за събуждане и тонус, но днес забравих.

# 635
Добро утро и от мен,
При нас входното по АЕ беше още на 15. Веднага след откриването на годината. Справила се много добре без изобщо да се готви. Пета по резултат. Обаче 2 дни тръгва и се прибира с полу рев. Явно приятелите и липват. Социалната бариера с новите деца още не е преодоляна.
Все едно изпращам дете на детска градина.
Аман от тези хормони!
Новото 20 е, че са започнали да учат АЕ с транскрипция, а моята за такова чудо не беше подозирала. Никога не я е ползвала до сега. Днес тест за транскрипция. Снощи до 8.30 писа думи и скоби. Да видим как ще се справи...

# 636
  • софия
Смених го. Не знаех, че фрогнюз са рекламен спам.
Дано БНР им звучи по-достоверно, съдържанието е същото - https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101342127/svetovnata-banka-nam … skoto-obrazovanie

# 637
  • София
И при нас засега раницата е лека - нямат учебник по японски и им раздават разни листове. Ще го питам за сборника по математика и работните листа, защото вчера нищо не каза по тази тема, но си знаеше датата на входното - 1 октомври. Днес ще имат БЕЛ за първи път, та и оттам очаквам впечатления.

# 638
  • Между гори и планини
На моя раницата е лека - днес има само 2 часа БЕЛ, ИТ и английски. Учебниците идват днес и носи само тетрадки и несесер. Има малка чантичка през рамо за телефон, пари, резервна маска и дезинфектант.
Вчера учителката по английски, знаеща неговите знания по езика е констатирала, че най-вероятно тази година той ще дреме.

# 639
Бети, това че си в компанията на пушачи, не означава, че и ти ще пропушиш.
Аз в осми клас припалвах и се събирахме в една градинка. Моя приятелка непушачка идваше с нас , но никога не запали цигара. Друг съученик и той си остана въздържател, въпреки че беше винаги в компанията на пушачи. Аз обаче никога не съм предлагала цигари на непушачине, защото знаех, че ги ненавиждат, дори парирах пострекателите.

ТуиГ, каква душичка е кучо! Очичките му говорят! Гушшшш❤

Звънче, на поправителен ще се явява УбразУванието ни.

# 640
  • Бургас
Моя синковец за първи път е с толкова лека раница от първи клас насам.

По ФрЕ носи учебника, уч.тетрадка, речник и голяма тетрадка с 80 л за работа в час. Домашните госпожата им ги иска на листи и да се предават всеки ден. Така и на мен ми се струва най-добре. Дори да не ги провери, като знае че трябва да я предава и се старае повече.

По математика имат само учебник. Тетрадката е обща за домашни и работа в клас. Доживях да го видя това, без един куп сборници, помагала и уч.тетрадки.
По БЕЛ също двата учебника с 1 обща тетрадка за българския, литературата и домашни им иска учителя.

До сега съм само с добри впечатления, да видим как ще е за напред.

Днес, след часовете, щели да излизат целия клас, за да се опознават. 🙂

ТуиГ, снимката е супер! Застанал на страж! 😄

# 641
  • у дома...
При нас програмата е облекчена. Когато имат блок от два часа БЕЛ ще имат литература, когато е по един час - БЕЛ. Днес има 5 часа испански, математика и философия. Днес за първи път ще има час и при Мария Тереса, нейтив спикър учителката им по испански.
Не ѝ харесва, че има 3 часа седмично математика...

# 642
  • Пловдив
Здравейте!
И Нашата раница е много лека, за 1 път от 8 години, учебници по френски нямаме още. Набора все още не е говорил и дума с никой. Имали и гей в класа, той бил най- общителен. Нямало какво да си каже с никой, да не бил в 5 клас, когато си говорили за игри. Но, като момче, не му пука, той си е малко саможив явно. Притесни ме само с думите за учителката по математика - била такава, сякаш не е спала от 2 световна и смятал, че в края на учебната година ще полегне на стола и ще поспи цяло лято. Представете си за какъв човек става въпрос. И вика олеее, ако беше предната госпожа, до сега да е дала входно ниво, 2 пет минутки и да е написала 20 двойки. Та, ще трявба да видя къде да ходи да наваксва, не може съвсем да е отгоре отгоре математиката. Аз бях в училище със слаби математици и бях една най - добрите по мат от моя набор, а съм абсолютно средна хубост с математиката, за 4 години нищо не научих, останах на много ниско ниво заради това. Не искам за момче да е същото. Иначе каза, че половината клас ще взема стипендия за успех "идват, мамо, от лесни училища". Амбицирал се е 2 срок и той да е сред тези, да видим. По френски все още учат да четат думи, явно чакат учебниците за повече.
За мерките и хаоса в държавата не ми се коментира изобщо.

# 643
И аз ида с Таня Михайлова.
Няма да затварят цялото образование нито от 1, нито от 15 октомври: https://news.bg/education/mon-nyama-da-zatvarya-uchilishta-ostav … evklyuchvane.html

Радвам се, че не звучи истерично и не плаши с мерки.

# 644
  • у дома...
Наборната иначе е бърза. За час и 15 минути реши домашното по математика и си написа кратко представяне на испански.

Аз вече ще се гръмна! Всяка година все нещо по 3 се случва. И то неприятно. Първо мъжки остана без работа. Е, след няколко месеца днес отива да го назначават. Обаче почти на път към София му отказали спирачките и им изтекло маслото. И спешно квартирата трябва да сменяме, а в района малко трудно се намират... Официално ще поискам смяна на фамилията на Каръкови. Щото подобен екшън имаме всяка година.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 09:40 от Просто_майка

Общи условия

Активация на акаунт