ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Точно класния на малкия питах. Каза, без бележка не може да се извинят отсъствията. Освен да отправя едно официално запитване до ръководството. По принцип досега беше, обаждаш се, че някой е болен и при завръщането в училище носиш извинителната бележка плюс още една бележка от родител, че детето е било болно. Това последното явно е превенция заради гимназистите, да не представят сами някакви, изнамерени по кой знае какъв начин, извинителни бележки.

Пристигна ми пратката от Озон. Само надникнах набързо, пусто любопитство 🤣 Сборникът на Просвета ми се стори много тъничък и с малко задачи. Това на фона на тухлите от седми клас. Нищо, тъкмо да може спокойно да реши всичко. Другият беше на Веди. На пръв поглед много ми хареса. С доста подробно обяснена теоретична част е. Ще видим как ще му се сторят задачите като трудност.

# 661
  • Между гори и планини
Във Варна виках на частно посещение една възрастна педиатърка, половината град я знае. Живееше до нас и преглеждаше цялото семейство. Срещу 25лв правеше 2 посещения и даваше извинителна бележка.
В Елена, личната, ако не е в поликлиниката, прави прегледи и в дома си на първия етаж има кабинет. Безплатно. И издава бележка, после се обаждам и отивам само да я взема. Нито чакаме с болните, нито нищо.

# 662
  • Sofia
На мен пък в София... Личната не вдига в извън работно време, защото има официално заместващ кабинет... там - никой не вдига, защото са заети и се ходи на място... Колкото по-голям град, толкова по-... особено Simple Smile

# 663
  • Стара Загора
Поизпуснат ви тези дни!
Нашите зайци са получили картички с надпис на немски - Ще оцелееш Simple Smile)) И семена за моркови. Много мило.
Два класа вече са в карантина от Езиковата в Стара Загора. 11-ти клас са. Другите ходят присъствено

# 664
По повод морковената традиция да кажа. При нас всеки деветокласник приготвя за осмокласник гигантски морков пълен със сладости. Предават щафета един вид. Много симпатична традиция.
П. П. Обещание за оцеляване нямаше. Joy

# 665
  • Някъде в Европа...
Ей, супер са традициите с морковчетата..не съм чула при нас...
Аз да ви се оплача от класната, без дори да съм я виждала. Мислех, че трети-четвърти ден вече ще се нормализират нещата, но не би - пълно информационно затъмнение за всичко..Децата я питат от първия ден за снимки за уч. карти и ще имат ли уч. карти, не знаела; питат за ел. дневник, не знаела; не знаела кога ще са им готови профилите в новата платформа, нямала да е Школо, ами Админ плюс май; за реда за стипендии, не знаела..Не им е обяснила, че часовете ще са на блокове и че след 7 ч се дезинфекцира училището и един час трябва да чакат - вчера след 7 час ги изгонили навън. Те стояли и не знаели кога ще им започне 8 час, ще карат ли, няма ли...Не искала родители в групата на класа..Не стига, че РС чак на 29.09, ами и нищо от никъде не може да се научи....Но 29.09 ще дойде, ще се запознаем 😁, може би с гръм и трясък...Като имам впредвид предната класна (помните подаръка от мин.ден) колко организирана и загрижена и към деца, и към родители, беше, такова поведение ми идва в повече...
Иначе тя е и по АЕ, според синковецът добре била, но общо взето часовете по АЕ за момента протичали като час на класа, а не като АЕ...

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 15:20 от AIR

# 666
  • Стара Загора
В ступор съм да не хлопнат кепенците на училищата ако щете ми вярвайте.
Поне взеха азбуката хахахах За сега вземат по 20-30 думи на ден. Имат кратки диалози и кратки разказчета.
Самите деца преди 15-ти имаха профили в Школо активни и с програма вътре. На родителите още не са активни. Но и на другото ми дете профила не е активен.../той е в друго училище и е трети клас/

# 667
  • софия
При нас днес са имали безплатен обяд само за осмокласниците.
Само първият ден бил гаден. Вече се е запознала с доста деца, прибира се с метрото с няколко момичета. Каза, че още общували на групи - момчета с момчета, момичета с момичета.
Всички учители им говорят само на английски от първия ден. Тя няма проблем, но се чудя децата, които не са учили или знаят малко как разбират. Говорят им общи принципи на поведение и изисквания. Детето каза, че не било особено ок, защото от маските не се чува добре.
В понеделник следобяд вече ще си знае класа. След празника започват и те със сериозните занимания.

# 668
В ступор съм да не хлопнат кепенците на училищата ако щете ми вярвайте.
Поне взеха азбуката хахахах За сега вземат по 20-30 думи на ден. Имат кратки диалози и кратки разказчета.
Самите деца преди 15-ти имаха профили в Школо активни и с програма вътре. На родителите още не са активни. Но и на другото ми дете профила не е активен.../той е в друго училище и е трети клас/

В ступор не съм, но си живея с надеждата да не им изпие чавка акъла отново на тия, от които това нещо зависи.
Моят син е добре, харесва училището, класа, немския език, заради който се записа там, където е. ДО на този чужд език, при положение, че не е бил изучаван до сега, просто няма да се получи.
Вече споделих - радваме се на липсата на маски в час от самото начало. Надяваме се и това да си остане по този начин.
От сряда подкараха с по 50 думи на ден, изречения с основни въпроси и граматика. Аз не знам немски, но ми се налага вечер да го изпитвам по речника - идва и ми го пъха в ръката да изпитвам. Нямам избор. Събота-неделя ще го пратя при баща ми. Той е с немски и може да бъде по-полезен от мен. Ходи и веднъж седмично на учител, да му оправя индивидуалните грешки. С това мога да помогна. Повече нямам какво да направя.
Участвах тази седмица в онлайн семинар, професионален, на английски. В групата бяхме все хора от различни държави. Макар че всички сме с английски, с включени камери и микрофони, връзката понякога се губеше, не се чуваше винаги ясно и като добавим и специфичното произношение, което има всеки, нещата не бяха много лесни. Не мога да си представям да се учат на съвсем непознат език по този начин. Учителите споделиха същото на род. среща. Как пък ни на един стресиран и уплашен не попаднах. Всеки учител от март месец до сега е на мнение, че нещата следва да си останат присъствени.
На родителската среща ни казаха, че в Школо или ще се появят служебно прехвърлени регистрации с новите училища, или ще трябва да се регистрираме на ново, но още е рано да се знае това. Бележници няма да имаме. Ще сме с ел. дневник.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 16:31 от Judy

# 669
Аз като чета новините - доста паралелки вече имат положителни. Очаквам съвсем скоро нещата да станат масови. С това бъркане по гърлото, без да са болни деца, с презумпцията, че АКО заразят учителя, той ще го карал еди как си, просто нямам думи. Кой знае и колко безсимптомни има навсякъде по улиците. И ще виси 2 седмици вкъщи и като се върне какво?! Никаква гаранция, че още на следващия ден няма да контактува с някой и айде пак.

# 670
Звънче, учителите говорят през маските ли?
Старая се да не гледам новини, предполагам, че журналистите са захапали училищата.

# 671
  • софия
Да, всички са с маски постоянно вътре - и в час, и по коридорите. Правят им и забележка ако не са поставени правилно.

Бисквитка къде е?

# 672
Старая се да не гледам новини, предполагам, че журналистите са захапали училищата.
С естественото им професионално перверзно удоволствие се съобщава за карантинираните. На 15,09 повече говореха за ковид в репортажите си свързани с откриването на учебната година, отколко за учебната година.
Малките сладкишчета, които ни показват обичайно, ни говореха за дезинфектанти и маски.

# 673
  • Между гори и планини
Преди малко взех учебниците на господин Пубер. Разгледа ги, май били интересни. Съответно пищя от радост на Информатиката и сега иска да пише кодове на компютъра 🙄 По английски сяда и чете учебниците като книги. По време на учебната година ги знае наизуст.

# 674
  • о`майна лунна нощ е
Мамини хубавци, златни.
Ето каква декларация са съчинили в едно училище.
Само доброто възпитание ме възпира да ги пратя на м... хмх ... в Пловдив, по отношение на задължаването на родителитие по т.1.
За едни има детски, помощи и осигурени от училище таблети, за други - не отговарят на условията за детски или социално подпомагане, но са длъжни да имат устройство и интернет вкъщи, за да се обучават децата при ДО.
Брей, да му се не види.
Извинявам се за лошото качество, но ми е пратена чрез телефон.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 17:06 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт