Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 861
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, да докладвам как съм, вече повъзстановена след 7 дни антибиотици и вливки чуват се по малко хрипове, но контролния рентген ще покаже, вируса е страшен, съпруга ми го изписаха след 12 дни. Пазете се свети Димитър да помага на всички.

# 676
Момичета, аз познавам жена от Надежда, която беше бременна по време на ХТ и си роди нормално детенцето живо и здраво. Не е същата жена от предаването, друга е. Запознахме се по време на една от хоспитализациите ми и сега ми е приятелка във ФБ. Следя й снимките от време на време - прекрасно изглежда. Може да се каже, че в Надежда буквално й спасиха бебенцето, защото преди това беше обикаляла по други болници и именити светила, които бяха отказали да я оперират ако не прекъсне бременността. Обаче моята приятелка е силна и упорита жена, а бебчето- много чакано и желано. Като последна инстанция бяха отишли при проф.Тимчева в Надежда. Помня ги като двойка от тогава, защото двамата с мъжа й седяха близо до мен в чакалнята и без да искам чух началото на разговора им с проф.Тимчева, а впоследствие моята приятелка ми доразказа историята. Проф. Тимчева й беше казала, че няма никакъв проблем да износи бебето по време на ХТ и че в Надежда са имали и други такива случаи. Единствено ЛТ не можеше да прави, преди да роди. В Надежда й бяха организирали онкологичната операция като в екипа се бяха включили и гинеколози от болницата. Момичето си понесе операцията и ХТ без усложнения. Бременността й протече нормално, въпреки че в Надежда много я следиха и сега семейството се радва на чудесно, здраво, слънчево момченце.
       Запазването на репродуктивната функция, замразяването на яйцеклетки - това са все насоки, които много трябва да се работи, за да имат шанс по- младите пациентки с РМЖ да изпитат щастието да бъдат майки.
     В личен план, аз имам едно дете - дъщеричка на 15 години. За второ така и не се организирахме с ММ и изпуснахме момента. Аз бях в пременопауза около година преди да се разболея, така че вече и да искам, няма как. Затова мечтата ми е да стана баба 😜

# 677
  • Варна
Прекрасно е Нуше! Аз също мечтая бъдещето да ми донесе внуче, когато му дойде времето. Дъщеря ми е на 21 и съм ѝ казала, ако се случи, изобщо да не се колебае дали да ражда. Ще ѝ помагам с цялата си радост и щастие на баба.

# 678
Момичета, правихме на баща ми ТМ заради уголемена простата и се оказа доста висок. Пи един месец лекарства и повторихме маркера, който беше още по висок...
Имаме час за ядрено магнитен с контрастно вещество. Въпроса ми е, има ли нещо специално преди него, което трябва да спазим? Гладен, жаден?

# 679
Привет! Минавам само да се похваля, че днес си взех резултатите от ПЕТскенера- чиста съм Simple Smile Утре ще се виждам с докторите и ще правим план за химиотепариите.
И,да кажа че се радвам много за подобрението при Mitrag и съпруга ѝ!
Аз, едвам двамата юнака износих и родих и преди диагнозата......, та и аз съм с надеждата да доживея и да видя внуци. Деца повече, няма как.....Мислехме да си осиновим, но откак съм в темата и по онкологиите, имам съмнения, че ще е добре за детенцето...а и съпругът ми и  сега поема по- голяма част от гледането, осигуряването и логистиката на момчетата, а все пак трябва и да работи...Та, засега стопирахме идеята!

# 680
  • София
Люба, супер!!! Много се радвам за резултата. Айде почвай, свършвай химиите и да забравяш завинаги за гадта!

# 681
Митраг, радвам се, че се чувствате по-добре. Дано скоро премеждието е зад гърба ви!
Люба, супер, само такива новини и занапред! 🍀

# 682
  • Русе
Чудесни новини от  Люба и Митраг. Пу-пу, все така да върви темата.
Браво и на ДЗ, че бързо се е оправила с ТЕЛК-а. Аз все още чакам решението им за болничен.
Мила11, на сайтът на Сити клиник Младост има публикувани изискванията за всички апарати.

Аз записах на дупе си (сиса) 9 лъчета, остават още 13. Гади ми се, уморена съм но гледам да не се давам.
И виШу-то успявам да преборя. Не ми се вярваше, но между химии, лъчета и разходки до София, успявам да си взема изпитите със 6 Simple Smile

Въпросчета:
1. Някой на диспансер в Токуда? Върти ми се в главата за там да питам, но друго си е да имам едно на ум Simple Smile
2. кога мога да си боядисам четинката? Месец мина от последната химия, четинката е вече около 1 см., ама грозно така. и каква боя ще препоръчате. Мерси Hug

# 683
  • Варна
Mitrag, бързо възстановяване радвам се, че си добре! Люба, чудесни новини, искренно ти желая само добри резултати!
Ах тези деца... точно вчера си говорихме с ММ, че трябваше да имаме още поне едно дете, с тоя ъкъл сегашния ми преди години ако беше още две щях да родя. Родих момиче което вече е на 26, радвам се, че дори да не съм родила второ живота ме дари с още една дъщеря която вече е на 24. Но на моите скъпи девойки не им и минава през ума да раждат скоро, а аз нямам търпение да имам внуци, даже и тяхната детска стая ще я обзаведа за бебоците. Дано да ги до живеем тези радости.... Трябва да ги доживеем, трябва защото така сме си го пожелали. Ели, отличничка Бравооо!

# 684
Здравейте момичета,
Радвам се, че има добри новини в темата и стискам палци тази тенденция да продължи.
Ели Дечкин, така или иначе идва зима и ще се носят шапки, а и имаш още  лъчетерапии (не че има пряка връзка с косата), съвета ми е да изчакаш и да дадеш време на скалпа ти да се възстанови максимално за евентуалното боядисване. Колкото и хубава и щадяща боя да избереш, все си е химия.
Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 22:38 от Lea_Lea

# 685
  • София
Аз се боядисвах с Бюти. Без амоняк, страхотно покритие.

# 686
  • Русе
Хули, от къде я вземаше тази боя и кога започна да се боядисваш?

# 687
Ели Дечкин,
Аз съм на диспансер в Токуда, д-р Контилев, много съм доволна. Младо момче, внимателно, амбициозно, първата година на 3 месеца, втората май на 6 месеца. Не знам плаща ли се за диспансерно наблюдение, аз там съм от химиите.
Много късмет и здраве на всички! Hug

# 688
  • София
Mitrag,браво - бързо възстановяване!

Люба,много се радвам на добрите ти резултати!

Аз в началото се мазах с балсам -оцветител.

Нуше и аз познавам такова момиче от Надежда,може да е същата(Тони се казва),бяхме в една стая за моята първа вливка.

# 689
Mitrag,браво - бързо възстановяване!

Люба,много се радвам на добрите ти резултати!

Аз в началото се мазах с балсам -оцветител.

Нуше и аз познавам такова момиче от Надежда,може да е същата(Тони се казва),бяхме в една стая за моята първа вливка.
Май да 😊

Общи условия

Активация на акаунт