Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 866
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
AnyHr, не пише ден.

От 5-ти октомври знаят, че трябва да ми пратят писмо. И го пращат чак на 22-ри.
След като си подам желаните документи, имат 3месеца срок да ми дадат дата🙄
А, телка ми е до 01.01.2021г....
Чудничко!
Защо да ходя при хирурга, който ме е оперирал.
Той човека не ме е виждал от Април 2018г🤪
Реално в диспансера за една година назад имам два прегледа от хирург, два ТМ и две ехографии на млечни жлези....
Сега видях, че има телефон отдолу.
Ще се опитам понеделник да звънна *ако изобщо някой вдигне) и да ги питам при положение, че не провеждам лечение и съм ОК- какво искат?
Да си ми дават 50% и си стискаме ръцете 😁
Айде и едни 5% за липсващ орган и няма какво да протестирам ....
Процентите искам да падат, а не да растат!
Ще ми намалят пенсията, ама пък заплатата ще вдигат 😂 Та парите едни и същи в крайна сметка ще са.
Мин. Пенсия за инвалидност е 217лв- нали?

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 17:48 от DZ

# 661
Боже, боже какво е това нещо във Варна, все едно за първи път ще се явяваш.
На мен в Пловдив ми изпратиха направо дата на която са си пратя всички епикризи от последното явяване пред ТЕЛК, удостоверение от КОЦ и трудова характеристика и то по пощата. Не са ми искали никакви консултации с лекари или път точно определени изследвания. Пратих ги на датата и след 2 дена получих писмо с решението.

# 662
Ми то във Варна за Корона вирус не сме чували 😁
Хубу искат да ни пратят по всички възможни опашки в града.....
Първо при личната....
При специалисти....
В ХЕЙ да подадем документи
После пак при специалисти, ако решат нещо ново...
И накрая наврян в една барака с още 50човека от 8до 14ч.
Щото решенията ги дават след 13ч и трябва лично да се вземат.... А часа ти е 8.00- както на всички други от опашката.

# 663
  • София
DZ,може изобщо да не те извикат.На мен ТЕЛК-а ми изтича на 1.12 ,пък и аз сега получих писмо.Написали са,че ще получа отговор или с дата за явяване или направо с решението.Надявам се на второто.В социалните ми казаха,че мога да не чакам втория печат(дето ходим за заверка месец след излизане на решението),а направо при тях,което е много хубаво.

# 664
Ние в Пловдив нямаме втори печат. След две седмици направо в социалните и НОИ. Явно всеки град е различно.
Но това за Варна е вповече.

# 665
DZ, това ти е писмото от картотеката /от РКМЕ/.  Мога да обясня за Варна какъв е реда. Първо трябва от личния лекар да вземеш направление за преосвидетелстване.
После отиваш да попълниш Заявление в картотеката, която е в РЗИ. Като носиш някакъв лист от туморен маркер или каквото имаш правено в близките месеци.

Картотеката придвижват тези документи към ТЕЛК. След около 10 дни от подаването, ще получиш от самия ТЕЛК писмо, в което ще е подчертано  какво още да носиш. Задължително ще поискат производствена характеристика и при съпруга ми пишеше да носи консулт с наблюдаващия онколог, дали е ремисия или прогрес на заболяването. Тъй като в Онкодиспансера на Окръжна болница във Варна нищо не остава в пациента, този лист, който дори не е амбулаторен се заплащал 30 лв.
В писмото от ТЕЛК пишеше дата, час кога да се яви, и да носи на място в деня тези неща.
Самото решение след 3 дни по Български пощи пращат. За всеки град е различен реда, за гърда не знам точно какво ще ти поискат, но смятам че малко те насочих, че писмата са две. Това ти е първото писмо.
Във Варна наистина никой не говори за корона, все едно не съществува.

# 666
kristinia, много ти благодаря за отговора.
🤗🤗🤗

# 667
  • Варна
Гледахте ли btv репортерите тази вечер? Даваха жени, преминали през този кошмар и родили си дългоочаквани рожби. Имаше и интервю с проф. Тимчева. Настръхнах направо. Живота е толкова жилаво нещо. Стига да искаш да го живееш.

# 668
  • София
Някой, някъде беше го казал - искаш ли нещо дълбоко от сърцето си, се случва.

# 669
  • София
Бяхме на гости и го изпуснах,ще го търся да го изгледам.Никога не съм мечтала за къщи,пари,служебно положение и т.н.Винаги децата са ми били най-голямата мечта и съм искала трето дете.Яд ме е,че не го изпълних навреме,а сега вече ме е страх- да не разбутам хормоните, да не родя, пък после да оставя 3 деца без майка от собствения си егоизъм и т .н.Ако нямах деца,хич нямаше да го мисля,но като имам две ...

# 670
  • Варна
Да, децата са най-голямото богатство, икогато си чух диагнозата най-ме беше яд на мен самата, че родих пътвото на 32. Ако тепърва щях да мисля за деца, не знам дали бих се решила. Гинеколожката ми каза, че имала пациентка, която след рака, ражда второ.
И аз много исках трето, даже го очаквахме, но не е било писано.
Муци, какво стана на скенера, дано всичко е ок❤️

# 671
Да, и мен много ме докосна това предаване.Зори, и аз имам 2 деца да са ни живи и здрави,но сега някак си се почувствах много носталгично,че диагнозата ми е отнела правото да си мисля,че мога да родя още едно.Но по мои сметки докато свърши хормоналното лечение вече ще съм в естествена менопауза.

# 672
  • В царството на игрите:)
Да, децата са най-голямото богатство, икогато си чух диагнозата най-ме беше яд на мен самата, че родих пътвото на 32. Ако тепърва щях да мисля за деца, не знам дали бих се решила. Гинеколожката ми каза, че имала пациентка, която след рака, ражда второ.
Дори и в нашата тема има вече три бебета след РМЖ по естествен начин след лечение. Това е била най - голямата ми радост през годините и ми е давало надежда. Аз също исках три деца, но почнах късно с първото, а диагнозата дойде заедно с раждането на второто. Вече е късно за трето, но съм благодарна Богу и за двете, защото ако бях отишла още като бременна на лекар може би щяха да прекъснат втората ми бременност. Сега молитвите ми са да пораснат, а аз да имам време да им се радвам.

# 673
Еее вие имaте, aз нямaм, aко бях гледaлa товa предaвaне преди всички терaпии щях дa опитaм дa понaучa повече зa зaмрaзявaнето нa яйцеклетки. Нa мен сaмо ми беше споменaто и кaзaно че е много скъпо въобще не знaех, че могa дa кaндидaтсвaм зa държaвно спонсорство..aмa мaй и нa възрaсттa не отговaрям. Кaзaхa че е зa 10 дни отлaгaнето нa лечението, a нa мен ми кaзaхa, че нямaм време..
Еми квот тaковa..може пък дa стaне чудо.. Aз не съм много мaйчински нaстроенa, aмa пък мaлко ме е яд, че ми е отнето след кaто е имaло някaкъв нaчин..

# 674
Успях днес да занеса документите в картотеката....
През личната минах за направление ...
През диспансера -дадоха ми бележката с резултата от ТМ (стойност 10 при мах.30)
+ Листа от прегледа....
До хей ходих да ги подам всички неща.
Та голям късмет- всичко свърших днес 😁
Сега ще чакам другото писмо ...

Общи условия

Активация на акаунт