Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 880
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Янис, ако помня правилно по време на химиотерапиите ми бяха предписали герисан 3по 2 таблетки, една е крайно недостатъчна. Консултирай се все пак. Пиех и бирена мая 3по 2 за нея съм сигурна.

# 646
  • Варна
Благодаря Lagertha!

# 647
  • София
И при мен показателите още с първата вливка бяха много зле и ми биха Зарзио 2 пъти.След това бях с Неуласта до края на ХТ.Пиех и Герисан 3 пъти на ден.
 Билковата кръв е много добра,но има в нея B1,B2,B6,B12 - ако някой ги избягва,да знае.

# 648
Зори, бирената мая също съдържа витамини от група В, а онколозите непрекъснато ми я препоръчват. Може би вит. В няма съществена роля при РМЖ. Когато бях на ХТ с Доцетаксел, проф. Тимчева ми беше предписала и фолиева киселина, която също е от тази група витамини. Специално за билковата кръв съм питала фармацевтите в Надежда. Казаха ми, че не само няма проблем, а дори горещо ми я препоръчват.

# 649
  • София
Да уточня, че става въпрос за вит. В 12.
За другите няма проблем.

# 650
Здравейте момичета,
Вече имам резултатите от хистология и Онко Комисия. Комисията е препоръчала химиотерапия, лъчетерапия и ендокринна терапия.
Въпреки, че според хистология имам пълен отговор към предоперативната химиотерапия и извадените лимфни възли са чисти, може би ще се наложи да се направят още вливки.
Въпросите ми са към тези от вас, които са имали последваща ХТ.
Тя със същите медикаменти ли се прави или препаратите се сменят? И колко вливки да очаквам? Бяха ми споменали за две? Преди операцията минах 4.
Ако Онколога прецени, че не се налагат допълнителни вливки и трябва да мина към лъчетерапия, колко време след операцията е подходящо да я започна?
И кога да настоявам за нов ПЕТ скенер. Правиха ми такъв преди химиотерапията в началото на юли.
Поздрави на всички.
Желая ви да сте силни и здрави!

# 651
  • Варна
Леа, при мен онко комисията в Дървеница -- София  също беше предписала химиотерапия, лъчетерапия, таргетна. Но онко комисията във Варна бяха категорични да не ме натоварват с химиотерапия в предвид резултатите от операцията и минах направо на лъче, някъде месец и половина след операцията. Относно петскенер във Варна ми обясниха, че могат да ме изпратят най рано 4 месеца след лъчетерапията. Ей вкарах се във филм... надявам се това, че не съм имала химия след операцията да не ми създаде проблеми в бъдеще.

# 652
Получих писмо за ТЕЛК-а.
Искат ми пак направление от ЛЛ.
Пак тяхното заявление.
Но и ....

Аз имам само първоначалните епикризи. Тези документи от диспансера ли ги вземам ?!
Не ми е ясно

# 653
Пращаш им каквито изследвания си правила през последната година. От диспансера не ти ли дават? На мен ми дават всеки път и тях пратих.

# 654
Нищо не ми дават -нищо.
То при нас всичко  е тайна...
На една жена ТМ й бяха завишени- не й казаха с колко- на я интересувало 🤨

# 655
Ужас! Ами според мен им кажи, че ти трябва за ТЕЛК и да ти ги дадат. Ако не ти ги дадат не знам.

# 656
DZ,  само давам идея.
Ако имаш пик за НОИ, цялото ти медицинско досие е видимо-всичко което ти е правено-изследвания, епикризи, хоспитализации, даже статус на зъби и пр.
Елементарно е да се влезе в него и така ще видиш какво е и какво точно можеш да изискаш от лекуващите те. Освен това, те са длъжни да ти дадат и етапна епикриза за пред телк, в която би трябвало да има и изследвания на които се базира лечението.
Не съм убедена, но май и с пик съм влизала в досието си. То е интересно и като цяло за четене, аз лично видях в него неща които през годините или не съм правила, или не си спомням но са били. Като проверя с пик става ли( ако нямаш пик от НОИ) ще пиша пак.

Значи, проверих, с пик на НАП става
https://pis.nhif.bg/main/
От тук се влиза

# 657
Nadkinka, нямам ПИК от НАП, но благодаря за идеята.
Ще ходя да се карам, щом на вас си ви дават документи:hushed:

# 658
  • София
Аз също получих писмо и приложих епикризата от хистероскопията,ехографиите на коремни органи и скинтиграфия на костите.
 Би трябвало да ти дадат изследванията,занеси им писмото от ТЕЛК и им кажи,че те трябва да ги осигурят.

# 659
  • София
DZ, на мен в писмото за явяване на ТЕЛК са ми подчертани всички консултации, които трябва да представя. Обикновено имам около 2 месеца да "събера" изисканите прегледи.
Ходя обикновено на хирург (който пише становище за диагнозата), на кардиолог, на нефролог и ортопед.
Ще отидеш при ЛЛ, при хирурга, който те е оперирал, при онколог. От диспансера ще си изискаш документацията да си я преснимаш.
Колко време имаш до явяването?

Общи условия

Активация на акаунт