Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 760
  • 775
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна

Тита, заинтригува ме сега. Я, кажи от къде се взема това чудо за мигли,за вежди би ли сработило?

В аптеките го има, аз го взех от Софармаси. Определено смятам да продължавам да го ползвам. За вежди не знам дали ще действа, моите само с рициново масло мажех.

# 706
  • Варна
Важно и интересно интервю - препоръчвам да се изчете цялото. Професор имунолог от болница “Св. Иван Рилски”:
...Ние се занимаваме с автоимунитет и когато започна епидемията през март в България, основен въпрос за нас беше дали пациентите ни с автоимунни заболявания, които взимат лекарства, потискащи техния имунитет, са по-уязвима група от здравите хора. Но те не са - именно защото взимат лекарства, които потискат техния имунен отговор. Тоест цитокиновата буря при тях е по-малко вероятна, заради лекарствата им, потискащи цитокините. Точно това е един от терапевтичните проекти спрямо Ковид и в момента се работи върху лекарства, потискащи цитокините, които биха предотвратили извънредно тежките имунни реакции...
...Витамин D като имуномодулаторен витамин по-скоро потиска някои прояви на имунитета. Като цяло в българската популация витамин D е нисък масово, затова при тази инфекция, където имаме такава склонност към абнормна имунна реакция, нивото на витамин D е много важно, но е добре то да бъде консултирано с лекар (и след кръвно изследване)... Специално витамин D потиска някои цитокини, които се наричат провъзпалителни. Цитокините са част от течната балансираща среда на имунитета, която има и добри, и лоши страни. Но витамин D потиска именно тези цитокини, които евентуално биха могли да участват в цитокиновата буря. И затова е хубаво да бъде балансиран...
...Имунният отговор се дели на такъв, свързан с антитела, и такъв, свързан с клетки (Т и Б лимфоцити). При всички вируси имунният отговор, свързан с клетки, е по-важен, отколкото този, свързан с антитела. Антителата атакуват вируса тогава, когато той или още не е влязъл в клетката, или преминава от една клетка в друга. Т.е. той трябва да е извън клетка, за да го разпознаят антителата. Вирусите по правило имат вътреклетъчно развитие и там те могат да бъдат атакувани от Т-клетките. При вирусите, вкл. и Ковид, ролята на Т-клетъчната защита е приоритетна пред тази на антителата...
...При всички случаи имунна памет има. Този вирус е от декември и не сме чули за масови повторни заразявания. Има малко конкретни случаи и за тях все още стои въпросът дали е второ заразяване, или вирусът не се е изчистил напълно, защото PCR тестовете се взимат от носа и устата, а вирусът може да е останал в белия дроб. Същото важи за предаването на вируса. Той може да се предаде, ако е в носоглътката. Това е респираторна инфекция, която се предава по въздушно-капков път. Човек е заразен, когато вирусът е в носоглътката и обикновено предаването става чрез (отделяне на секрети) при кихане и кашляне...
...Това, което излиза като публикации в списание в "Лансет", се оказа, че не винаги е вярно. Преди време излезе една публикация за хидроксихлороквина, която се оказа откровено лъжлива и манипулативна. Преди коронавируса аз вярвах, че каквото излезе в "Лансет", то е върха. Сега виждаме, че има твърде много политика, твърде много манипулации...
...Грипният вирус мутира много бързо и има предварителни данни на СЗО (към която също трябва да бъдем доста скептични, предвид всичко, което се случи) кои щамове тази година ще бъдат в Европа - въз основа на това се прави ваксина. Но имайте предвид, че има голяма разлика между грипа и коронавируса. Грипът е сезонен, минава за няколко седмици и от тази гледна точка борбата с него по-скоро трябва да е с ваксини, стимулиращи антитела. Защото антителата имат смисъл в началото, когато вирусът е още в кръвта и не е навлязъл в клетките - тогава е логично те да бъдат стимулирани. Но за коронавируса една ваксина, която трайно стимулира Т-клетките, е по-разумният подход... Коронавирусът е сравнително консервативен вирус. Той не мутира много. И това е един сравнително оптимистичен сигнал, който дава надежди за разработването на ваксините..

https://www.mediapool.bg/prof-dobroslav-kyurkchiev-kletachniyat- … CDQbwuL1gqhXsYZ0M

# 707
Здравейте момичета,
Днес се срещнах с моя онколог. След 4 бели вливки и операция ми назначиха още 2 вливки. Този път обаче от червените. В полето, където по принцип са написани медикаментите, този път пише само ЕС. Какво означава това? Какъв е този медикамент?
Поздрави!

# 708
Здравейте момичета!
Не съм щастлива, че в тази тема пиша, но е хубаво, че има къде да споделя и да бъда разбрана .
Диагностицираха ме с РМЖ и... знаете какво следва... както и страховете, с които св сблъсквам... все си казвам, че очевидно И това трябва да преживея, но гадният страх се подава отнякъде си.

# 709
Здравейте момичета!
Не съм щастлива, че в тази тема пиша, но е хубаво, че има къде да споделя и да бъда разбрана .
Диагностицираха ме с РМЖ и... знаете какво следва... както и страховете, с които св сблъсквам... все си казвам, че очевидно И това трябва да преживея, но гадният страх се подава отнякъде си.

Морон,
Кураж и много сили ти желая. Тук в темата има много дами, преминали по този път, които биха ти дали съвети и полезна информация.

Момичета, два поста по-горе питах за комбинацията ЕС.
Комбинацията е следната Епирубицин/Циклофосфамид (Epirubicin/Cyclophosphamide-EC)

Може ли тези от вас, които са я минали да ми помогнат за страничните ефекти, какво да очаквам.
Вече минах един курс 4 вливки от бялата терапия - Доцетаксел, Херцептин и Перджета, а след това и операцията.
Поздрави на всички!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 23:44 от Lea_Lea

# 710
Леа, както знаеш, .предполагам, при всеки е различно.Типично за антрациклините е кардиотоксичност и гадене.Не при всеки се появява,слагат ти в системата Зофран,който го предотвратява.Аз повърнах( с извинение) един път чак на четвъртата,да се разбере,че правя химия.Но пък направих перикарден излив и имах адско сърцебиене.Това го отдавам донякъде на това,че не мога да пия много вода,а химията сгъстява кръвта,от което се тормози сърцето.Общо неразположение и немощ 4-5 дни.От първата ми почерня вената и ноктите.Това е,не са чак толкова страшни, както им се носи славата.Аз със белите видях голям зор,за мен те бяха по- тежки.Ще се справиш,спокойно,все пак са само две,токсичността е с натрупване.
Мирон,съжалявам,че си сред нас,с нашата съдба,с каквото можем,ще помагаме.Кураж и горе главата!

# 711
Морон, сила и кураж! Не е леко лечението, но ще се справиш. Леа, на мен ми беше много зле от червените, но както Meagangood е писала страничните ефекти се усилват с натрупване, а ти имаш само две.

# 712
Някой знае ли какво става, ако закъснееш с подаването на документите  за телка при преосвидетелсгване? А ако въобще не подадеш, имаш ли право след време пак да се включиш?

# 713
Благодаря ви момичета!
Изчетох две теми назад ( повече не мога) и ви чувствам близки .
Но поне имам някаква представа какво ме чака.
Грешно разчетен ЯМР забави лечението ми, но няма как да променя това, така че вървя напред .
Имам вече определена дата за операция 10.11.
Дано да ми кажат, че могат да направят двустранна мастектомия - не искам  Да оставям възможност на гадината да се появи в другата гърда,
Във вторник имам среща с онколога , тогава ще знам повече и за терапията, която ще ми назначат .
А какво пишете за ноктите- трябва ли да свалям гел лака? И те ли ше се увредят ?

# 714
unabella, ще те бия вече 🙈
Отивай и ги носи тези документи в Хей, от там ще ти кажат какво следва.
Аз се оправих за 2.5часа.
Ще искат и други неща, ама съм задвижила машината.

Moron, лака трябва да го махнеш за операцията.
Освен ако не е прозрачен в горната част.
Гледат се ноктите по време на операция.
 През останалото време не е проблем Simple Smile

# 715
Морон, какво да ти кажа, освен да бъдеш силна и да вярваш, че ще се излекуваш! Не е лесно, нито пък приятно, но ще мине! Къде провеждаш лечението си, ако не е тайна?

# 716
Морон, лaкa го мaхни зa оперaциятa, aмa после можеш дa си носиш лaк..курaж и силa ти желaя и дa мине възможно нaй леко.
Леa нa мен от червените химии ми беше много лошо, aмa след третaтa. Не сa ми почернявaли ноктите, но aз съм с порт и може би имa някaкво знaчение, че не ми е минaвaлa през вените нa ръцете. Честно дa ти кaжa две нямa и дa ги рaзбереш. Определено сa с нaтрупвaне и до де ти стaне зле и е свършило. Aз не съм повръщaлa, но мн ми се гaдеше, също тaкa имaх кисилини, солен вкус в устaтa и усещaне все едно си я изгорилa. Минaвa..
Преди годинa си спомням кaк ви ревaх тук и вие ми кaзaхте хормоното е по гaдно от химиото бяхте прaви, химиото минaвa и зaминaвa a хормоното е всеки ден..не ти е кой знaе колко зле, но определено трябвa дa свиквaш с неприятните промени в тялото си..продължителносттa е тегaвaтa чaст. Aмa ще се спрaвим нaли тaкa..Лекa полекa всякa от нaс се нaучaвa дa живее новия си живот.
Нa 12 ми нaзнaчихa ЯМР с контрaст нa гърди и торс..нямa някaкъв проблем aмa зa всеки случaй..притеснено ми е...четох че тaтосите сa проблем при ямр a aз имaм един между плешките..Някоя от вaс имa ли тaтоси и дa е минaлa нa ямр.. Дa очaквaм ли болкa няквa.. Прдстaвям си че тоя мaгнит го изтръгвa..Dizzy Face
A също искaм дa ви похвaля един сaйт Wigme зa перуки.. Поръчaх си еднa, имaм косa aмa не е дългa и що пък понякогa дa не съм рaпунцел Grinning тa ужaсно съм доволнa от кaчеството..нaчи перукaтa е дългa много червенa..може дa се подстриже, мекa и гъстa почти не личи че е изкуственa, трябвa дa се зaгледaш и тaзи специaлно струвa 49 лв..което си е уaуу...тa момичетa препоръчвaм ви ги, дори дa не е зa основнa перукa, поне дa се чувствaме рaзлични без дa фaлирaме Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 09:30 от Антония Д

# 717
Антония Д, аз имам татуировки и нямах никакъв проблем при ЯМР и трите пъти когато правих. Даже, за първи път чувам за подобно нещо.
Относно химиите, аз съм след втора, и имам усещането че ме гази влак. Първия път след пет дни бях шей, сега-има усещането че с всеки идващ ден ставам по-уморена, по-гадно ми е на корема, и кокаляците на коленни и въобще крака болят та ми се реве. Ме зная дали е от времето, от химията, от скапаното настроение, ама е ужасно. Не ми се мисли още четири вливки как ще удържа.
Чета какво пишете и си купих бирена Мая и б комплекс. Да видим ще има ли някакъв ефект.
Сега сядам да ровя за перука-благодаря Антония!
Вече има две и ни с една не ми е комфортно.
Май съм лигла...

# 718
Антония Д, аз имам татуировки и нямах никакъв проблем при ЯМР и трите пъти когато правих. Даже, за първи път чувам за подобно нещо.
Относно химиите, аз съм след втора, и имам усещането че ме гази влак. Първия път след пет дни бях шей, сега-има усещането че с всеки идващ ден ставам по-уморена, по-гадно ми е на корема, и кокаляците на коленни и въобще крака болят та ми се реве. Ме зная дали е от времето, от химията, от скапаното настроение, ама е ужасно. Не ми се мисли още четири вливки как ще удържа.
Чета какво пишете и си купих бирена Мая и б комплекс. Да видим ще има ли някакъв ефект.
Сега сядам да ровя за перука-благодаря Антония!
Вече има две и ни с една не ми е комфортно.
Май съм лигла...
Не си лиглa, нa мен тaзи ми е 4 тaтa и нaй нaкрaя се хaресвaм с нея.. Тaкa че нaпълно нормaлно дa не ти хaресвaт перуките които имaш..трудно нaмирaш своятa, a и често след кaто си се изхвърлил с по голямa сумa пaри, си кaзвaш офф ми то зa мaлко нямa смисъл дa имa нещо тaм...е дa aмa, aко сте кaто мен и дългaтa косa ви дaвa сaмочувствие нa женa не е зa мaлко и си трябвa.
Нa кaкви химии си, че те болят крaкaтa, мен ме боляхa кокaлите от лонгуекс инжекциите след химио зa рaзтежa нa кръвните телцa.. Инaче дa първaтa химия бързо отшумявa, a всякa следвaщa повече време отнемa..4 тaтa ми беше зле доо дaтaтa зa 5 тaтa.. Не всички сa тaкa обaче..дaже бих кaзaлa нa бaзa всички с които се срещaх по време нa терaпиятa, че моятa непоносимост е рядкa..
Мерси зa инфото зa тaтосите, определено сегa ми е по спокойно Blush Kissing Heart

# 719
Здравейте момичета!
Опадаха ли ви миглите и веждите при червена химеотерапия?

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт