Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 757
  • 775
  •   2
Отговори
# 720
Моите малко оредяха, но не опадаха. Косата ми опада. Интересно, че след химиотерапията миглите ми станаха по-дълги и извити.

# 721
Химията ми е карбоплатина, паклитаксел и авастин. Казаха ми че освен косата, ще имам проблеми с кръвното, и имам а никога ме съм имала. Но това се контролира. А болките в ставите и кетонала не ги мори.
Аз пък имам дълга естествена перука и ме побърква гъделичкането на косата. Взех и супер къса, с идеята да е като шапка и да не я мисля, но нямаше естествен цвят който да ми подхожда. Та сега иначе удобната перука ме побърква защото е почти черна. Някой от Алито поръчвал ли е перука?

# 722
  • Русе
На мен дори цялата коса не опада. Веждите и миглите не мръднаха. С червена бях

# 723
Химията ми е карбоплатина, паклитаксел и авастин. Казаха ми че освен косата, ще имам проблеми с кръвното, и имам а никога ме съм имала. Но това се контролира. А болките в ставите и кетонала не ги мори.
Аз пък имам дълга естествена перука и ме побърква гъделичкането на косата. Взех и супер къса, с идеята да е като шапка и да не я мисля, но нямаше естествен цвят който да ми подхожда. Та сега иначе удобната перука ме побърква защото е почти черна. Някой от Алито поръчвал ли е перука?
Aз съм поръчвaлa от aлито...не прaви тaзи грешкa..със същия успех си вземи перукa от джъмбо Grinning

# 724
  • Варна
Морон, най страшното според мен е да чуеш диагнозата. Ако ти е тъжно, мъчно, тежко.... изреви го, изкрещи го и си събери силите. Ще се справиш, и представа нямаш колко силна можеш да бъдеш само да поискаш и от този форум колко много  сила ще черпиш. Вярвай, че можеш да се справиш и оздравееш. Жалко, че си сред нас. Успех Морон!
Моите мигли паднаха избутани от нови, как стана това и аз самата не разбрах. Относно перуките и аз не се харесвах затова слагах тюрбан върху тях, а сега с каскет. Имам си къса коса, но друго си е вятър да вее в косите Grinning

# 725
Ето ме и мен с кaскет и косии веещи се от вятърa. С рaзлични коси..нaли дa имa рaзнообрaзие Grinning

# 726
# 727
Момичета, много сте готини с тези баретки. Simple Smile

Моята коса окапа почти напълно от белите вливки. А веждите ми започнаха да капят след третата вливка. Интересното е, че през последните 2 седмици (5 седмици след последната бяла вливка) започнаха да се появяват нови косми по главата, а веждите ми все още падат.  Но тъй като  след 2 седмици минавам на следоперативна червена терапия, доктора ми каза, че пак ще има окапване на косата от новия препарат. Simple Smile Явно и малкото, което е поникнало ще си замине.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 19:27 от Lea_Lea

# 728
Eй, ама сте ми хубави и слънчеви!!!
Леа, не се отчайвай.....и при мен беше така, ама пък после каква коса къдрава ми поникна...и вежди и мигли. И, като че ли, сега ще ме е още по-яд, че ще паднат, щото тамън се харесах с къдричките...
Морон, няма да кажа "добре дошла", щото не се радвам на нови попълнения, но ти пожелавам кураж и сили- не е  толкова страшно, колкото изглежда. И минава и заминава....И, ти пожелавам да не се задържаш в тая тема, задълго! Или след време, ако наминаваш, да е за да ни се похвалиш колко си добре!

# 729
  • Варна
Момичетаааа, чета, чета, Confused че да попитам май най добре. Аз съм била на 4 химии предоператвни, след операцията  само на лъче и сега таргетна, нямала съм химиотерапия. Някоя от Вас била ли е и тя така без химия след операцията? Ето Леа ще е на химия, да не би да са ми спестили, а да не е трябвало. Вкарах се във филм.

# 730
Момичетаааа, чета, чета, Confused че да попитам май най добре. Аз съм била на 4 химии предоператвни, след операцията  само на лъче и сега таргетна, нямала съм химиотерапия. Някоя от Вас била ли е и тя така без химия след операцията? Ето Леа ще е на химия, да не би да са ми спестили, а да не е трябвало. Вкарах се във филм.

Янис,
Много си сладка с баретката. Гледай си живота и си свиркай. Радвай се, че при теб нещата са се развили така. Докторът, който ме оперира каза, че резултатите от хистологията ми са прекрасни. Беше много учуден, защо в решението Онко Комисията е написала още химиотерапия, при условие, че има "пълен отговор" на първата терапия. Според него не е необходима.
Онкологът обаче се съгласи с решението на Онко Комисията и каза, че ще се наложат още две вливки.
Аз си го обяснявам с множеството калцификати, открити в изрязаната тъкан. Калцификатите са малки ракови образувания, които са се нароили около основния тумор, които организмът ми е успял да подтисне и да ги капсулира, така че да не се развиват. Може би има риск някъде другаде да има по една-две останали ракови клетки, все още неповлияни от първата терапия и затова да ми слагат втора терапия. При всеки човек ходът на лечението е различен. Не се филмирай излишно.
Simple Smile
Поздрави!

# 731
Благодаря ви момичета!
Сякаш не се стреснах толкова като чух диагнозата, а в последствие.
Нали знаете онази стара приказка “ и ТОВА ще мине “!
Силно вярвам в нея . Ще се справи всяка от нас.
Безценно е това, което пишете ! Дано скоро няма нови , а само добри новини !!!

# 732
  • София
Moron,страхът не е добър съветник.Нормално е да го има,но не му позволявай да те превземе.Какъв ще е този живот,ако го живееш само в страх.Каквото има да става -ще става,но от теб зависи ,как ще изживееш живота си.Нищо не печелиш,ако си тъжна и нещастна.Успех!
Аз съм с такава операция,а твоята ще на моя РД ,дано ти е на късмет.Може да съм преживяла много тежки моменти в живота си,но въпреки всичко смятам,че съм късметлийка.

Днес малкото ми момче стана на 8г,да ми е жив и здрав!

Мен червената химия ми беше ужасна,особено втората вливка.Но всичко се преживява и забравя.
 От нея ми опада косата,от бялата - мигли и вежди.

Много сте сладки ,момичета!

Ох,аз толкова харесах народните танци,но ме болят жестоко краката от коляното надолу и самите колена. Вчера едва успях да изкарам до края.Доста се бях обездвижила ,а сега ходя понеделник, вторник, четвъртък и петък на танци,май се надцених.
Бела,на мен в писмото  не ми бяха написали конкретна дата на подаване на документите.

# 733
  • Варна
Зори, да ти е жив, здрав и много щастлив малкия сладур!

# 734
Да ти е жив и здрав рожденикът, Зори, много да ви радва!

Общи условия

Активация на акаунт