Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 747
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
Nadkinka, аз си поръчах едната перука от Китай,чрез една група във Фейсбук се спрях на продавачката.Всъщност първо тя си предложи услугата.Беше поръчкова,те са фабрика за перуки,за пет дни беше в България.Дълга,небоядисана естествена коса,мека,неразличима от истинска,дори е по- хубава от собствената ми коса.Платих през Али Баба,там имаха профил,беше към 170 долара.Комуникацията беше през Фейсбук,за уточняване на цвят,гъстота,дължина и вида на основата.Много съм доволна.

# 736
Морон, всеки преживява по различен начин и успява да се мобилизира за различно време. Мен ме диагностицираха преди 2 месеца, в момента съм на предоперативна ХТ. По принцип съм доста тревожна по характер и въпреки че вече са предприети действия, пътят е дълъг и неизвестността ме  потиска. Тук момичетата са много отзивчиви и вярвам в това, което всички казват- че позитивната нагласа е много важна. Пожелавам ти успех и увереност, че ще се справиш! 🍀

Янис и Антония, чудни сте!

Зори, честит да е рожденикът! Много здрав и с късмет да е! Ти много ударно го раздаваш с танците 🙂 Сигурна съм, че са доста зареждащи.

Меган, може ли да споделиш фб страницата, от която си поръчала перуката?

# 737
Янис и Тони, много сте хубави!
   Морон, ще се справиш. "И това ще мине" трябва да е твоето мото в следващите месеци.

# 738
Зори честит рожден ден на детенцето да е много здрав и щастлив .
И на теб честит имен ден🌻🌻🌻🌻🌻 (съвсем случайно видях кои са именици днес)много здраве и само хубави преживявания.

# 739
Благодаря ви момичета!
Има ли някакви добавки или нещо, което е добре да пия до операцията и докато започне терапията?
Чух какви ли не безумия- гъби, капки от скорпион, сода...

# 740
Точно това са - безумия.
Не изтощавай организма си с разни лишения. Трябва да е силен за да понесе това агресивно лечение. Храни се както и да сега,ако можеш само захарта ограничи.
Ще се справиш , силата е в теб.

# 741
  • София
Благодаря ви момичета!
Има ли някакви добавки или нещо, което е добре да пия до операцията и докато започне терапията?
Чух какви ли не безумия- гъби, капки от скорпион, сода...
Оооо, това е нищо - орлови нокти, котешки нокът, кръв от костенурка, некво от акула и какво ли още не, ха ха ха. Всичките тия ги пробвах и пак не оттървах операциите, химиите и лъчетата. И за капак, сега пък рак на кожата.

# 742
  • Варна
LaughingЗдравейте момичета  ,  наваксах с четенето  и минавам да се отчета и аз .
Тони, Янис , много сте готини мацки сладки .
Зори да ти е жив и здрав рожденника и да те радва много.
Слънчева , благодаря , голяма предгъдка от мен.
Морон , съжалявам че си сред нас , но тъй като вече се е случило си на най-правилното място , тук сме си като едно голямо щастливо семейство , като изключим това онова , 

тревожим се една за друга, радваме се на хубавите вести , търсим се , а даже и момичетата организират и срещи по градове ......и  даже Пият бира  ......представяш ли си ?........х ах ахаааа.   Laughing

Началото  е страшно заради неизвестноста , и е най-трудно да приемеш мисълта за диагнозата  , и всички сташни мисли които ти минават през главата ,
но ние сме сериозни жени тук и не се даваме лесно .....не и без бой. И това ще мине , радвай се на всичко всеки ден , а когато ти е тежко ние сме тук за утеха . Аз също бях много много изплашена , и неведнъж съм  получавала добри съвети, подкрепа и кураж от момичетата тук.
Някой момичета ми се обадиха, други ми писаха , а с трети се запознах лично,
чувствата са топли и взаимни , приятелски - защото сме всички заедно в това ,
а най хубавото е че тук има много ветерани и жени с много дълги ремисии и излекувани .
Пожелавам ти  да минава леко, много късмет , успех и вяра че най хубавото  тепърва предстои, .......само една малка буричка  има пред теб , и както ти каза .....И Това ще мине . 

Момичета , аз за мен ще ви споделя след малко , да не става дълго тук .

# 743
  • Варна
Морон, това с гъбите... лично аз ги пих 4 месеца от тея опаковки по 370 лв на месец полза не видях. Бяха ми ги препоръчали за страничните реакции от химията и за кръвните показатели, но за нито едно не ми помогнаха. Дори онколога ми каза, че тея гъби понякога пречат на химията да действа правилно. Все се шегувам, че с тея средства ако бях поглезила женската си душичка щях да си помогна повече. Сода съм пила за покачване на ph, да покачих го, но колко е било от полза за рака честно незнам. Отначало се лутах и какво ли не изпробва, даже и сух джинджифил на 2 часа  пиех Grinning. След като чух диагнозата смених изцяло режима си на хранене, което беше грешка. Станах 100 % веган, а единствената мазнина която консумирах беше кокосово масло. Отслабнах 7 кг за кратко време, което ме изтощи. За човек обичащ храната ми беше адски трудно да се храня с 5 зеленчука. Така че според мен хапвай силна и качествена храна да подсилваш организма.
Муцитооо, днес се зачудих къде се изгуби Heart

# 744
  • Варна
Пропуснаааах, Благодаря на всички за хубавите думи относно каскетчето! Grinning

# 745
  • Варна
Янис мерси мила,  Hearts
каскетчето ти е супер , ще се оглеждам във Варна , по каскета ще те позная  Laughing

Момичета аз скенера го минах ,  онколожката каза че е добре.
 искренно искам да се зарадвам и да празнувам, но сърцето ми е малко свито и не смея.
Значи всички органи са чисти , лимфите също ,  матки и т.н също,  няма разсейки нито метастази,
обаче пише субплеврален нодул между  7-8 ребро .....какво значи това ?
Аз питах дали има някаква връзка  ,  операция 2см тумор на лява гърда, а това е в дясно,
 казаха да не се тревожа и  че изобщо не приличало на лошо, но понеже било нова находка  ( сравниха с 5 скенера от Февруари, но не засичал толкова малки неща)    просто ще се следи .
Вероятно било възпаление  или някакво възелче. Казаха от тук нататък хапка пийка и нови дрешки, а това ще се следи на диспансерите , било малка точка  на плеврата .......каквото и да значи това ? .....но нямало повод за тревога.
Онколожката ме дръпна настрана и ми каза да отида с дисковете за още едно мнение при Балев .....ще отида ама много ме е страх .

Рових на англиийски за субплеврален нодул , та според чуждестранните медици почти всички след 40 г го имат , а след 50г. и история на пушач задължително.
Ще кача снимка на документа , ако някой от вас имат по солидни познания  ще го погледнете ли моля ви , искам да се успокоя , да се зарадвам малко и да празнувам една малка , т.е голяма победа ..... Помагайте ако можете че този нашият Балев сигурно чак след месец два ще има часове , а на тръни толкова дълго не се седи.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 17:18 от Муцито.

# 746
  • Варна
Муциии, преди 3 години бях направила плеврален излив с епм и се наложи операция. Тогава са  намерили 5 мм нодулерна ту-формация на белия дроб. При хистологията се оказа, че не е злокачествено, а някакво образование в следствие на излива. Предполагам, че и при теб не е гадина. Стискам палци да е нещо незначително.

# 747
Муциии, преди 3 години бях направила плеврален излив с епм и се наложи операция. Тогава са  намерили 5 мм нодулерна ту-формация на белия дроб. При хистологията се оказа, че не е злокачествено, а някакво образование в следствие на излива. Предполагам, че и при теб не е гадина. Стискам палци да е нещо незначително.
Муци, и аз имах нещо подобно преди 2 г., ходих да питам доцента, разчел 5 скенера, успокои ме, от прекарано възпаление или подобно. Забравих го, две години минаха, дори не съм го следила. Нищо ми няма. На пет скенера излизат всякакви подобни стряскащи неща. Защо да чакаш Балев, д-р Цонев също е име в образната диагностика на Варна. И е много отговорен и човечен. При него си правя ЯМР. И аз бих проверила с второ мнение, но вярвам, че ще е нещо като това дето писах горе.

# 748
Момичета много здраве и добри резултати на всички вас. От вчера следобед съм в къщи след 12 дни в болница,  и 10 кг по слаба, краката трудно ме държат, отпаднала , но жива. Полека лека с добра храна ще се възстановя. Дано не се срещате с вируса, или при вас да е по леко. Пазете се и здраве на всички.

# 749
Успешно възстановяване, Митраг! Радвам се че сте се подобрили със съпруга ти и най- лошото е минало.
     Аз да се оплача, момичета. От пет дни сме под карантина, защото съпругът ми е болен от Ковид. Днес стават десет дни, откакто прояви първите симптоми. При него засега  върви само с повишена температура - около 37,5 средно. Първоначално поддържаше през целия ден, а от няколко дни вдига само следобед към 15.00ч. и късно вечер. Лекува се вкъщи, изолиран в една стая. ЛЛ го следи по телефона, както и един приятел - лекар, който лекува в местното ни Ковид отделение. Казват, че към момента ходът е добър и не се налага хоспитализация. Аз и детето засега сме добре. Аз пия превантивно Цинк и Антистенокардин - и двете предписани от ЛЛ и съгласувани с онколог. Детето взема само цинк.
      И аз се присъединявам към призива на Митраг- пазете се! Ако и когато се развият симптомите, заболяването не е леко. Не е "просто грипче", както се успокояват някои. Прилича на грип в началото, ама не е.

Общи условия

Активация на акаунт