Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 885
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Привет от мен . В ранни зори щурмувах диспансера и сега ще почакам. Спокойно е но пак ще отнеме време. Някой ако е тук да пише. Момичета, които се следите тук да знаете, че около празници когато има почевни дни е доста по-спокойно отколкото през другите дни.
Дано туморния маркер е наред този път.

# 166
Дано е в границите маркерът. Освен кръвни изследвания друго ще ти правят ли?

# 167
И ехография на корем.

# 168
Рени, имаш стиснати палци от мен! Hands Fist
И аз, рано-рано щурмувах диспансера.....вече съм с половината конци махнати. В сряда останалите. Ама при нас си имаше хора, както винаги. Днес съм освободена от гимнастика и мисля да си помързелувам.....да видим дали ще удържа, че нещо все ме боде и мен и не мога да седя мирна......Е, със сигурност няма да мия прозорци и да пера килими, но откак съм си вкъщи, все си намирам какво да чистя и оправям( щото мъжете уж всичко са направили, ама пусто са ни много различни критериите Close)

# 169
Нашите критерии никога не се и приближават даже.
 Щом дребния на 6г .  вчера заяви, че ако ме слушал нямало да има почивен ден или най-малкото ще му го разваля. Уморил се от 4-те дни  на детска градина.
И баща му е така ама е по-разумен и не смее да го заяви гласно😄
Да допиша .
Маркера е 28 ,онколожката каза че може да е заради розите които се виждат на сцинтито. Да съм се прегледала при ревматолог, той ако ми изпишел нещо. Какво видя така и не разбрах аз си мислех че са си ок тези неща от годините😧

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 13:05 от REN!

# 170
  • Варна
Муци, аз взимам и золадекса и тамоксифен на 28мия ден от аптеката. Дават ми и двете лекарства.
 Също така може да си купиш лекарствата този понеделник примерно, а да ги започнеш след една седмица, за да имаш някакъв гратисен период, ако нещо се обърка. Но така трябва да следиш двойно датите и на купуване и на поставяне. Аз така направих.

Зори , Корен благодаря за отговорите ,
претърсих целият град и никъде нямаше , за късмет останала една опаковка в аптека на Марешки .......това със Золадекса май ще е проблемно всеки месец , или ще трябва да се науча да живея с това .

Аптекарката ми каза че е желателно да говоря с онколожката , и че ако трудно се намира или пропусна или закъснея с инжекция да ми сменят лечението защото дефакто съм щяла да бъда без лечение , и така не можело.

Извинете ме за тъпият въпрос , в какъв смисъл да имам гратисен период , нещо не разбрах схемата .
Аз  в четвъртък съм на вливка и незнам дали тогава да ми я сложат или другата седмица като си вземам болничният .
Корен и аз така ми се иска и другите хормоно лекарства  които ще ми изпишат след химията да ги купувам и вземам всички заедно за да не се бъркам , но незнам кога и как ще се вземат още.......много ми е объркана цялата схема .
Нали се поръчват по рано по принцип за да сме сигурни , а поставянето на 28 , 29 дни  по график.

Не знам защо  но ми се върти едно гласче в главата ,  и се чудя Золодекса  дали е наложителен да се поставя ?
Просто се сетих че като бях При доц.Калев преди комисията и преди ендопредикт той ми каза че " мислел че при мен даже може и без тази инжекция в корема ", тогава не знаех за какво говори , след това първо като бях при Николов на вливка в онкологията той никога нищо не спомена за инжекций , нито ми е предлагал........вярно че той никога не беше там , но нали следват неговата схема . Сега новата онколожка пита защо  досега не са ми слагали ..... та кого да слушам незнам . Аз почти приключвам с химийте , тази , и още една ......те сега ми казват .
Незнам кого да попитам , и дали да отида на платена консултация  ?

# 171
Рени, в норма си е значи маркерът, а тия рози какви са? Артрози ли?
Муци, под гратисен период имам предвид като купиш Золадекса да не го правиш веднага, а да изчакаш седмица - две, за да може ако нещо се обърка с доставката или Личният лекар е в отпуск и не може да ти даде рецепта да имаш малко повече време да се снабдиш. Но така трябва да следиш и датата на купуването и на поставянето. Сигурно ти е объркано сега, но ще ти се изясни. И какво чак толкова проблематично има в доставянето му? Ще си го поръчваш няколко дни предварително и ще ти го доставят. Ти беше от Варна - нали? Голям град е. Аз си взимам лекарствата в аптеката, в която работи Зори, че ми е най-удобна и е добре заредена. Там поддържат Золадекса, при първите 2 рецепти нямаха Тамоксифен, заради него си поръчвах лекарствата предварително, за един ден ги доставят.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:15 от koren63

# 172
Добра ви седмица, дами! Heart
Аз да се отчета, че с вас ми е по-спокойно, някак и разбрано.
Експерименталната ми терапия отпада, генетичните не отговарят на изискванията на програмата. Още не съм наясно как се чувствам. След да месеца чакане, май ми е по-притеснено че това чудо расте, а аз се надявам на не знам какво.
Там, с някои Пт вас вероятно ще се засичаме из Надежда за вливки. От 01.10.  ме приемат за три дни( не ми е известно защо, в Сити не са ме приемали с преспиване). Почвам стандартната си оплешивяваща и омаломощаваща терапия с надеждата, че може и да имам време за радост. Сега изчетох писаното от вас за косата( май това не ми е големия проблем, но не разбирам защо докторите първо него изтъкват).
Сега, давайте акъл как да се подготвя за голямото тровене. Имам десет дни да се погрижа за себе си, и мисля, ще се чувствам по-добре ако правя нещо, чакането вече ме съсипва.
И един страничен въпрос: много ме боли последните седмици. На едни места чета че е вредно да се взимат НСПВС че усилвали растежа, на други, че помагали. Това, четенето може да те убие преди рака.
И като капак на всичко видях, че на телка ми е вписана дата на инвалидизиране датата на явяване на телк, а не на операцията. Демек, седем месеца пенсия ги забравям. Чудя се, да ходя ли да се разправям, и има ли смисъл.
Колко от вас са в Надежда? И не работят, та са на лице за кафе някой ден като се почне с лечението? Е така, по сродство, че с всички без щерка ми съм с цедка на устата, да не ги травмирам.
И всички тия гадости в тоя прекрасен ден, хлад, слънце, и София някак по-празна, красива. Flowers Hibiscus

# 173
Надкинка, съжелявам за програмата!
За приемането- три дни се лежи, заради клиничната пътека. Тук и за вливка и за скенер, все толкова държат....и много ги е страх, да не минат от касата на проверка и да видят, че някой не си е в леглото.....
За ТЕЛК-а, да- на решението пишат датата на явяването, но от НОИ изплащат със задна дата, от датата на подаване на документите( не от операцията). И аз се бях ошашкала, ама всичко си ми изплатиха накуп( още преди да имам решение за крайния размер, даже).
За НСПВ, не знам.....и не искам да знам, че само Енетра/Аулин ми вършат работа като съм с болки....Гледам да не прекалявам, защото знам, че са вредни и за здрав човек, но като много ме стегне ги вкарвам в употреба.

# 174
Надкинка, аз съм в Надежда и ако се засечем някой път, непременно ще пием кафе. На 29-ти ще съм там за скенер. После ще имам вливка, но не знам кога, предполагам че поне седмица ще мине след скенера.
    Престоят в болницата може да е и заради терапията. Има схеми, при които се правят вливки и през трите дни, но не знам в твоя случай какво ще бъде. За обезболяващите най- добре звънни на някой от лекарите в Надежда или им пиши по Вайбър.

# 175
Надкинка, съжелявам за програмата!
За приемането- три дни се лежи, заради клиничната пътека. Тук и за вливка и за скенер, все толкова държат....и много ги е страх, да не минат от касата на проверка и да видят, че някой не си е в леглото.....
За ТЕЛК-а, да- на решението пишат датата на явяването, но от НОИ изплащат със задна дата, от датата на подаване на документите( не от операцията). И аз се бях ошашкала, ама всичко си ми изплатиха накуп( още преди да имам решение за крайния размер, даже).
За НСПВ, не знам.....и не искам да знам, че само Енетра/Аулин ми вършат работа като съм с болки....Гледам да не прекалявам, защото знам, че са вредни и за здрав човек, но като много ме стегне ги вкарвам в употреба.

Люба, благодаря за отговора!
Нушка, ще пием кафе, и да не се засечем, аз живея близо до Надежда, на Константин Величков.
Относно телка, доколкото четох датата на инвалидизация е датата ма събитието, а не на решението за инвалидизация на телк. Ако правилно съм разбрала, а и е логично да е така, то датата е момента в който ставам инвалид ( операцията и епикризата Пт нея), а не осем месеца по-късно.
Четох доста и из нета, и, освен яко няма някаква скорошна промяна, то телк би трябвало да изпише датата на инвалидизация, освен в случаите когато документи са подадени над два месеца от спиране на лечението.
Вече не зная, голяма каша с тая бюрокрация.
Иначе, на мен за сега кетонал ми помага и не съм опирала до по-тежки. И честно казано, реших за себе си че да продължавам да търпя и да не спя от болки и нерви не си струва. То и без това не се знае какво и как ще се случи. Да му се невиди, колкото и да остава, поне да е условно качествен живот.
Това за трите дни при всяка вливка и скенер хич не ме радва. Поне вечер да ме пускат да си спя у дома...
Иначе, Тимчева спомена паракси(нещо) карбоплатин, и някакво с д дето било монотерапия( ама това се случи по телефона, че не била на работа тази седмица).
Та, значи ще ви виждам, пък и съм ви на път(условно). В парка пред нас кафето и зеленината са прекрасни Simple Smile

# 176
Надкинка,
Пенсия се отпуска от датата на подаване на документите в ТЕЛК. Предполага се, че след операция и по време на химиото сме в болнични и пак ни плаща държавата.
Какво да правиш преди химиото? Почивай си, разходки, силна храна, сок цвекло, да си вдигнеш кръвните показатели на макс, такива неща.
Мариткааа, голямо слънце си, пиши да вдъхновяваш другите!:hugs:
Много здраве на всички! Heart

# 177
Надкинка,
Пенсия се отпуска от датата на подаване на документите в ТЕЛК. Предполага се, че след операция и по време на химиото сме в болнични и пак ни плаща държавата.
Какво да правиш преди химиото? Почивай си, разходки, силна храна, сок цвекло, да си вдигнеш кръвните показатели на макс, такива неща.
Мариткааа, голямо слънце си, пиши да вдъхновяваш другите!:hugs:
Много здраве на всички! Heart
[/quote

Да, логично е, благодаря Шели!
Само дето в моя телк са посочили за дата на инвалидизоране датата на решението на телк, демек месец са ме резнали, а може да е просто техническа грешка. Ще мисля дали да се разхождам баш сега...
Иначе, разходки и храна са добра стратегия, но друго подсилване-имуно, например, не сте ли правили?
А и перука от сега ли да диря? Жената в социалните ми каза да съм подавала нещо за перука, аз тогава не предполагах че ще ми трябва и и казах че не ме интересува. Май, май, ще мина пак от там...
Прекрасна вечер и от мен! Flowers Four Leaf Clover

# 178
  • В царството на игрите:)
ХЕР 2 изследването и Ki87 нямат нищо общо. Независимо какъв е  Ki87 при ХЕР 2 .......
Милмич малко ги бъркаш нещата, Кi67 е показател който се изследва, както иХер2. А КИШ И СИШ са вид изследвания на ХЕР2   , друг метод за изследване който е по точен но и по скъп и затова се прави за ревизия.
Да, така е, КИШ и ФИШ са допълнителни изследвания, когато туморът е ХЕР 2 положителен. У нас се правеше само по КИШ навремето, а не по ФИШ. Сега не знам дали са започнали по този начин, но едва ли има голяма значение. Има и още едни метод, който пък разделя хера на 5 степени и ако си в първите 3 не се прави Херцептин. Но много често пациенти на KI67 казват КИШ и затова се обърках Simple Smile

# 179
Шели🤗

Нали ви казах, че един пич тука швейцарец (е добре де имахме заигравка преди 5 години, но сега сме наистина приятели) отиде в България? Днес е бил във Враца, от където съм аз и подозирам, че ще иде и до Криводол, от където съм също. Брей....решил е да мине по първите ми стъпки на земята. Брей, трогната съм! И ми праща снимки. Много е вълнуващо❤️

Общи условия

Активация на акаунт