Студенти в Нидерландия - 8

• 60 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • дядовата ръкавичка
Малко странен въпрос, но може на някого да се е случвало. Синът ми си извади дебитна карта Маестро от Рабобанк. Оказва се, обаче че в Jumbo /верига за хранителни стоки/ не са я приели. Аз си въобразявах, че с Маестро би трябвало да може да ползва навсякъде. Възможно ли е той да не е направил нещо при активацията на картата? Странно е, че в същия магазин вече не може да ползва и Мастъркард, с която си пазаруваше първия месец без проблем.

# 151
В Jumbo досега само с visa съм плащала. Не съм пробвала с друга.

# 152
  • No Line On The Horizon
Явно това са новите мерки, дъщеря ми го изпрати

# 153
Да, и моята току-що се обади, че тъй както върви няма да си дойде за Коледа.
Резонни са мерките, 5-6 хиляди заразени дневно си е цифра.

# 154
Момичета, не мога да намеря инфото за проверени превозвачи..уж си бях записала.
Искам да изпратя храна и малко хр.добавки, а няма как да ползвам спиди..

# 155
Момичета, не мога да намеря инфото за проверени превозвачи..уж си бях записала.
Искам да изпратя храна и малко хр.добавки, а няма как да ползвам спиди..
Аз използвах Мони БМВ  има го във фейсбук и звънях на този телефон-+359 87 7126597. Малко се забави с ден два, но пристигна успешно.

# 156
Не са много коректно изписани мерките в този вид. Точно може да се запознае човек от правителствения им сайт:
https://www.government.nl/latest/news/2020/10/13/partial-lockdow … g-down-infections

# 157
Не са много коректно изписани мерките в този вид. Точно може да се запознае човек от правителствения им сайт:
https://www.government.nl/latest/news/2020/10/13/partial-lockdow … g-down-infections

Здравейте,
Дъщеря ми е ваканция от 16.10 до 25.10. Купила съм билети за България. Има и други познати деца, които имат билети и са й казали, че ще пътуват. При създалата се ситуация обаче, ние се чудим какво да правим?

# 158
Всъщност има ли задължителна карантина в момента за пристигащи от България в Холандия? Или продължава да си е “recomended”?
Реално това трябва да ви безпокои, след престоя в Бг дали ще се наложи да се самокарантинира. Предвид изказването на Рюте, че “The measures will be in place for (at least) four weeks. De Jonge stated that if these new measures were not followed, or if they were not effective, then a complete lockdown would be unavoidable. “ реално не се знае какво ще се случи..

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 08:57 от second

# 159
Всъщност има ли задължителна карантина в момента за пристигащи от България в Холандия? Или продължава да си е “recomended”

Ето страницата на правителството, където е описано. Пише, че трябва да се самокарантинираш. Въпрос на лична отговорност е, никой няма да те проверява.
https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … s/self-quarantine

Дъщеря ми е ваканция от 16.10 до 25.10. Купила съм билети за България. Има и други познати деца, които имат билети и са й казали, че ще пътуват. При създалата се ситуация обаче, ние се чудим какво да правим?

Това е за излизане от Холандия. България не е в забранителния режим, но не е препоръчителна
https://www.netherlandsworldwide.nl/latest/news/2020/06/15/going … -borders-are-open

# 160
  • La casa de Mickey Mouse
Всъщност има ли задължителна карантина в момента за пристигащи от България в Холандия? Или продължава да си е “recomended”

Ето страницата на правителството, където е описано. Пише, че трябва да се самокарантинираш. Въпрос на лична отговорност е, никой няма да те проверява.
https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … s/self-quarantine

Това, че трябва да се самоконтролираш, не означава, че карантината е препоръчителна. Карантината е задължителна и трябва да се спазва
Това е за излизане от Холандия. България не е в забранителния режим, но не е препоръчителна
https://www.netherlandsworldwide.nl/latest/news/2020/06/15/going … -borders-are-open

# 161
Здравейте. Някой може ли да препоръча превозвач, който ходи на север- до Грьонинген. Миналата година всички, с които говорих ми казаха, че не пътуват до там. Сега не съм пробвала, но ако някой е ползвал, ще съм много благодарна.

# 162
Очевидно търсите някой с бусче, който събира товари и превозва..
Ако не намирате, пробвайте с Арамекс, те тръгват от БГ веднъж в седмицата ( мисля, че в четвъртък) и карат до Франкфурт, където претоварват на DPD, като вече DPD доставят в цяла Европа, със сигурност и в Грьонинген ще го закарат.
Преди месец изпращах за Ротердам, взеха го от офиса (София) в четвъртък, доставиха го в Ротердам във вторник, струваше около 60 лв.
При това, ако получателят не е на адреса, DPD го оставят или при съсед или в най-близкия техен пункт за дистрибуция, в Ротердам има във всеки квартал и после можеш да си го вземеш оттам, ако случайно не те завари куриера.
Отдавна ги ползвам и според мен вършат работа.
Speedy също работят с ДПД, но самите Спиди (поне когато ги проверявах) ми изброиха  доста ограничения.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 16:43 от StefanB

# 163
Здравейте. Някой може ли да препоръча превозвач, който ходи на север- до Грьонинген. Миналата година всички, с които говорих ми казаха, че не пътуват до там. Сега не съм пробвала, но ако някой е ползвал, ще съм много благодарна.
И на мен отказаха, пращам със Спиди, но имат ограничения дааа

# 164
Със Спиди пращах до Грьонинген преди няколко седмици - пристигна си без проблем за 5 раб.дни. Всичко фабрично опаковано обаче - луканка, сирене в кутии (метални), солети, семки, разни други глупости, които си поискаха.

Общи условия

Активация на акаунт